Klíče - zámky - úspěch

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.

Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři

Morpheus11
*

Příspěvek od Morpheus11 »

Tak to jsem zvedavej, co nakonec vymyslim.
Ja mam jen klic, kterym auto i nastartuju, tzn. zadny plechovy stitek, nic.
Da se nejak poznat, ze je ten imob. odpojen, kdyz mam jen ten jeden klic? Teda pokud to vubec jde.
M
Reklama

macháček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od macháček »

Morpheus11 píše:Tak to jsem zvedavej, co nakonec vymyslim.
Ja mam jen klic, kterym auto i nastartuju, tzn. zadny plechovy stitek, nic.
Da se nejak poznat, ze je ten imob. odpojen, kdyz mam jen ten jeden klic? Teda pokud to vubec jde.
M
Poznat? Toť otázka. Jediná možnost pro nás amatéry je, mít jeden nenaprogramovanej klíč a zkusit nastartovat a pak je to jasný. Morphy, prosím Tě kde to v té Praze dělaj, nebo se zeptej a dej vědět. Bylo by dobrý 100% vědět jestli to bez toho mastrklíče jde naprogramovat nebo ne a za jakou cenu. Proto že, když klíč zlomíme nebo ztratíme někde na ulici tak jsme pěkně v pr.... . Zatuhne řízení (servo), nejdou brzdy apod. ..... odtahovka? ... servis? no potěš.
Morpheus11
*

Já jsem se ptal v KŠV Chomutov. Tam říkali, že to tam zrovna s někým řešil a ten nakonec zvolil tu Prahu, ale nevěděl kontakt, nic. Tak že zkusí tomu chlápkovi zavolat a zjistit co a jak. Po pár dnech jsem s ním mluvil a prý se jim zatím nepovedlo s tím chlápkem spojit. Zatím mi nevolali a takový 3 týdny to už budou. Možná tam zkusím zajít a zeptat se znovu.
Nebo prostě řeknu ať to udělají (zajistí)oni a když by to nefungovalo, tak jejich problém. Jinak fakt nevím. Psal jsem ještě přímo na hyundai CZ, taky čekám odpověď. Jednou když jsem se jich na něco ptal, tak to pár dní trvalo než odpověděli. Uvidím.
M
macháček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od macháček »

Morpheus11 píše:Já jsem se ptal v KŠV Chomutov. Tam říkali, že to tam zrovna s někým řešil a ten nakonec zvolil tu Prahu, ale nevěděl kontakt, nic. Tak že zkusí tomu chlápkovi zavolat a zjistit co a jak. Po pár dnech jsem s ním mluvil a prý se jim zatím nepovedlo s tím chlápkem spojit. Zatím mi nevolali a takový 3 týdny to už budou. Možná tam zkusím zajít a zeptat se znovu.
Nebo prostě řeknu ať to udělají (zajistí)oni a když by to nefungovalo, tak jejich problém. Jinak fakt nevím. Psal jsem ještě přímo na hyundai CZ, taky čekám odpověď. Jednou když jsem se jich na něco ptal, tak to pár dní trvalo než odpověděli. Uvidím.
M
Jo jasný. Necháme je vykvasit. Až budeš něco vědět ozvy se.
Díky. Mej se.
Morpheus11
*

Odpověď z Hyundai CZ

Toto mi odepsali přímo z Hyundaimotor.cz

Dobrý den,

Bohužel bez kódu nemůžete nakódovat klíč a v tu chvíli je potřeba vyměnit řídící
jednotku immobilizéru, což je cca 15tis.kč. Cenu za výměnu zámků atd. by Vám měl
sdělit dealer. V případě, že od něj informaci nedostanete, sdělte nám jméno a my to
zařídíme.

S pozdravem

Jedlička Antonín
Technický ředitel
HYUNDAI Motor CZ s.r.o.
www.hyundaimotor.cz

Docela blbý, že není aspoň nějaká databáze kódů k autům zakoupených v ČR. Ještě jsem psal dotaz.
Nebo že se to nedá zjistit z toho klíče co mám... To vypadá špatně.

M
Karel Blažek
*

Klíče

Příspěvek od Karel Blažek »

Já jsem si v Kladně v Tesku chtěl nechat udělat klíč náhradní,tak tam by mě ho udělali na počkání i s kódem podle původního klíčku.Tak jestli by Ti to nějak pomohlo,já jsem nakonec zvolil variantu bez kódu,a fakt s tím jen odemknu.Za klíč s kódem chtějí 2500.
Accent 1,3LS 62Kw 12V,maximální spokojenost.
macháček
Kontaktovat uživatele:

Re: Odpověď z Hyundai CZ

Příspěvek od macháček »

Morpheus11 píše:Toto mi odepsali přímo z Hyundaimotor.cz

Dobrý den,

Bohužel bez kódu nemůžete nakódovat klíč a v tu chvíli je potřeba vyměnit řídící
jednotku immobilizéru, což je cca 15tis.kč. Cenu za výměnu zámků atd. by Vám měl
sdělit dealer. V případě, že od něj informaci nedostanete, sdělte nám jméno a my to
zařídíme.

S pozdravem

Jedlička Antonín
Technický ředitel
HYUNDAI Motor CZ s.r.o.
www.hyundaimotor.cz

Docela blbý, že není aspoň nějaká databáze kódů k autům zakoupených v ČR. Ještě jsem psal dotaz.
Nebo že se to nedá zjistit z toho klíče co mám... To vypadá špatně.

M
No, jasný přesně tak jak mi řekli v servisu. My co máme auta do roku 2000 to bez mastrklíče neuděláme. Ten kód vydolovat z klíče nejde, to jsem už s kámošem odborníkem to na elektroniku hledal. Ti co mají pouze klíče stejné, tak tam se nový naprogramovat dá podle jakéhokoli z nich. No a nám nezbývá než našetřit na výměnu střívek auta. Je to v p..... :cry: .
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Teď jsem z toho blbbej - masterklíč je který, ten se kterým jde nastartovat? Na tom mým klíči je na té umělohmotné části písmeno M. Na té kovové písmeno J. Takže s tím by to šlo nebo ne?
M
Felotron

Příspěvek od Felotron »

Masterklic ma to, co z toho klice drziz v ruce, z MODREHO PLASTU!

....to je ten rozdil. Kdyz si zajedes k Hyundaium - k tem schpnym - tak ti reknou, jestli k tvemu autu byt mel, nebo ne.
Radek
*

Příspěvek od Radek »

Tak jak to čtu,tak jsem měl štěstí.Já dostal při koupi taky jeden klíč,ale tak po měsíci jsem vlezl pod auto a tam zastrčený v igelitu vazelínou zapatlaný klíč druhý.Někdo už za mně myslel na zadní kolečka.
Lantra 1,8 1996
Josef

Příspěvek od Josef »

Radek píše:Tak jak to čtu,tak jsem měl štěstí.Já dostal při koupi taky jeden klíč,ale tak po měsíci jsem vlezl pod auto a tam zastrčený v igelitu vazelínou zapatlaný klíč druhý.Někdo už za mně myslel na zadní kolečka.
Nebo si připravil cestičku, jak si ho vzít zpátky :?: :roll: :roll:
Morpheus11
*

To Felotron

V ruce vždycky držíš z klíče část která je z nějakého plastu, ne?
Nebo udělej foto a hoď to sem ať je to jasný :-)
M
Morpheus11
*

Po mém dalším dotazu přímo na Hyundai mi poslali pozitivnější odpověď:

Jestli je auto oficiálně zakoupeno v ČR, tak existuje možnost, že ten kód zjistíme ... Jinak z klíče to nelze zjistit. Sdělte mi, který servis je vám nejblíže a pošlete mi na vás kontakt a můj technik se s vámi spojí a pokusí se to vyřešit.

M
macháček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od macháček »

Morphy, je to tak jak to píše Felotron. Mastrklíč má barvu plastu modrou a ostatní klíče(v tomto případě dva) barvu plastu černou. Mastr je pouze na kódování nových klíču. K autům po r. 2000 se dávali klíče tři (černé) záměnné, alespoň teda u Lantry. M a J je na každém origo klíči, alespoň já jsem to na něm (zakoupeném v Hyudaii) měl. Čip v něm mám taky, ale bohužel nenaprogramovaný. Auto mám dotáhlý z Belgie, původně jsem chtěl psát dopis na adresu bývalého majitele do Belgie jestli by se nějak nevypátralo kde ten klíč vězí, ale teď po dvou letech to asi nemá cenu. Tak že, platí to šetření.
Morpheus11
*

OK. Díky.
Já teď budu doufat, že budou schopni se dopátrat toho kódu a udělat mi ten klíč. Jinak jsem v prde... teda ve Vladkovi.

M
Odpovědět

Zpět na „Lantra - Technická sekce“