dojezd

Moderátoři: black_sheep, Tringi, Moderátoři

delphino
**
Kontaktovat uživatele:

dojezd

Příspěvek od delphino »

jaka je rezerva v km, kdyz rekneme, ze carka poprve klesne pod pomyslnou caru,ci vite jak to myslim: )?
Hyundai coupe 1.6 98 16V
Reklama

mirpie

Re: dojezd

Příspěvek od mirpie »

to záleží, jakým stylem jedeš a podle toho tedy i to, zda dotyčný má 1.6 nebo 2.0. Jinak ono s těmi palivoměry i kontrolkami je to u všech Coupé RD dost pochybný.. Mně se kontrolka paliva rozsvítí, až když je ručička na prostřední čárce písmenka E, tedy hluboko pod nulovou čárou :-), ale už jsem si zvykl a tak nějak vim, že když jsem na nulové čárce, tak těch 30km ještě ujedu, ale to neriskuju. Jinak jsem ted zjišťoval metodou dotankování doplna, kolik je paliva v nádrži, když je ručička na té prostřední čárce písmenka E. Nacpal jsem 52l, takže ty 3l tam ještě byly
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
shotik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shotik »

ja tam jendou narval 54 litru :))))
Hyundai Scoupe 1994 prodano
Hyundai COUPE FX 2.0 16V 1998 prodano
Fabia 1,9TDI prodano
Octavia II 1,9TDI
black_sheep
Moderátor

Příspěvek od black_sheep »

nojo pamatuju na ty doby ve scoupe kdy jsem jezdil az dokud nebyla rucicka mezi druhou a treti nozickou E :mrgreen: na coupe dotankovavam vzdy na spodni rysce a rozsvicenou kontrolku na rezervu jsem fakt dlouho nemel. dneska me to ale nemine pac jsem zapomnel natankovat - tak jsem zvedav kolik jeste najedu :-) nic jeste nesviti ale..
I cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
delphino
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od delphino »

tak ted jste mi potrvrdili to, ceho jsem se bál..jakto,že mi nikde nesvítí kontrolka:D. Teda mě je to přijemnější, protože jsem předtím měl citroena zx v combiku a ten svitil v zatackach i s deseti litry, a jakmile zacla kontrolka svitit porad, tak jsem vedel, ze v poho jeste dojedu z mostu do usti. Tak me zajimalo jestli to neni nak universalne stanoveny ten rozsah mezi hranicni carkou a dnem treba na tech 30km, 3 litry..(samozrejme,ze je na kazdym jakym stylem to projede:). Protoze vetsinou kdyz to takhle klesne, tak uz vyhlizim benzinku a pritom bych to i dojel, nevim, nejlepsi zpusob je asi mít vzadu kanystr a zkusit to do hard
Hyundai coupe 1.6 98 16V
mirpie

Příspěvek od mirpie »

tohle měl dobře řešenej ten Renault, na kterým jsem začínal. ROk výroby 1991, ale měl palubní počítač s x funkcemi a mimo to i digitální palivoměr, který ukazoval přesně počet litrů v nádrži. Od 53l po 6l to ukazoval po litru a od 5l do 0l už jen ukázal prostě 0-5l a kontrolku paliva rozsvítil tušim někdy při 10l.

Na to jak byly francouzský auta háklivý na elektroniku, tak tohle fungovalo naprosto spolehlivě i po 15ti letech... člověk věděl na litr přesně, kolik má ještě paliva. Jinak to mělo i ručičku na olej, při nenastartovaným motoru ukazovala množství oleje a při nastartovaným motoru tlak oleje, supr funkce. Tohle mi u Coupé chybí...
Přílohy
budiky.JPG
budiky.JPG (131.2 KiB) Zobrazeno 786 x
Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

U Tiburonů GK jsou už palub.poč. v základu,takže vidíme kolik km ještě ujedeme.A kontrolka se zapíná mezi 5-6 litry v nádrži. :wink:
Tak si tam připojte palubák,co tady vyrábí Blendi.Pěkně ukázanou montáž na Lantru i s detailními foty a popisem funkcí,má v odkazu Víťa.Blendiho palubák toho umí fakt dost. :wink:
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
black_sheep
Moderátor

to se mi nejak nechce vrazet penize za vec co ozelim. ale kdyby tam v zakladu byla - tak by to bylo prima. pritom korejci elektroniku delaj, no.. holt setrej na nas.. :cry:

na tom renaultu se mi teda libi ta kontrolka mnozstvi a tlaku oleje, to je fakt pecka!
I cars
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
mirpie

Příspěvek od mirpie »

jo, peníze do toho taky dávat nebudu, oželím to. Palivoměr aspon funguje (u těhle ročníků prý totiž většniou nefunguje) a kontrolka se těsně před vyschlou nádrží rozsvítí taky, ale je fakt, že ty palubní počítače tam dávat mohly a tu ručičku na olej do sportovně střiženého modelu taky... Množství ani být nemusí, ale aspon ten tlak..Bylo dobrý pozorovat, jak s otáčkama a zatížením roste tlak oleje a jak na volnoběh padal dolů, skoro jak ručička u tlaku od turba, jen trošku pomalejší :-)
black_sheep
Moderátor

mirpie píše:jo, peníze do toho taky dávat nebudu, oželím to. Palivoměr aspon funguje (u těhle ročníků prý totiž většniou nefunguje) a kontrolka se těsně před vyschlou nádrží rozsvítí taky, ale je fakt, že ty palubní počítače tam dávat mohly a tu ručičku na olej do sportovně střiženého modelu taky... Množství ani být nemusí, ale aspon ten tlak..Bylo dobrý pozorovat, jak s otáčkama a zatížením roste tlak oleje a jak na volnoběh padal dolů, skoro jak ručička u tlaku od turba, jen trošku pomalejší :-)
to jo no :-) taky navic nemam rad rozdelavani pul interieru kdyz se neco domontovava :-) urcite ne to podomacky a takovy to profi stoji penez... :-( coupatko je proste laciny, sportovne strizeny kupe kde to podstatny je a je to super, ale zadne high-tech featurky to nema, nebo neco extra technicky vymakaneho. ale me to nevadi, protoze to funguje moc dobre a diky tomu se tam alespon usetri za servis :lol:

je skoda ze nedelali nejakou TOP verzi, 2.0 turbo 4x4 a s takovejma serepetickama navic.. :lol:
ale tech penez za vyvoj, asi si to nemohli dovolit v dobe, kdy se jim podarilo vyvinout uplne novou platformu pro lantru/coupe :-) mohli ale nekdy v roce 1999 na ukonceni vyroby udelat nejakou extra-serii. no, bylo F2 a F2 evo - to je fak. nasadili ho zase jen tam - kde se jim to nejvic vyplatilo - a to v anglii, kde maj zrovna volant na blby strane. zadna supervostra verze, zase setrilkovsky. oni proste pocitaj - co se jim vyplati a co ne, a do propagace znacky vrazi penize teprve ted! ale hura. konecne je to napadlo.
I cars
Lukino
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukino »

mirpie píše: a tu ručičku na olej do sportovně střiženého modelu taky...
paradoxní je, že v Sonatě Y-I ukazatel tlaku oleje byl a také ukazatel napětí - přesně jak psal Mirpie, při vytočení motoru olejík pěkně letěl nahoru ...
Sonata 2.0 16V, 1993
Accent 1.3 12V, 1996
black_sheep
Moderátor

nojo, to je tim, ze stara sonata byla jeste z velky casti mitsubishi. kdezto novejsi hyundaie uz jsou vlastni konstrukce, takze nektery prvky byli paradoxne treba horsi (a nebo jednodussi) nez se to naucili poradne sami :)

dukazem toho z vlastni zkusenosti je treba prevodovka scoupe, ktera mi prisla bejt lepsi v te prvni generaci, presnejsi a s kratsimi drahami. a to jsem mel scoupe fakt dosti unaveny :-)
I cars
mirpie

Příspěvek od mirpie »

no, já se ted aspon poohlížím digitálním teploměru na vnitřní a vnější teplotu a zároveň s integrovaným voltmetrem, abych aspon viděl, jak ty mrazy mávaj s napětím na baterce...
DEDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEDe »

Borek píše:U Tiburonů GK jsou už palub.poč. v základu,takže vidíme kolik km ještě ujedeme.A kontrolka se zapíná mezi 5-6 litry v nádrži. :wink:
Tak si tam připojte palubák,co tady vyrábí Blendi.Pěkně ukázanou montáž na Lantru i s detailními foty a popisem funkcí,má v odkazu Víťa.Blendiho palubák toho umí fakt dost. :wink:
no jo ale me se zda ze ten dojezd to meri totalne blbe a hlavne dojezd mensi nez 50 km to prece neukazuje uz sou tam jen carky
Hyundai Tuscani 2,7 Elisa - 12/2003
Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

Když palubák ukazuje dojezd méně než 50km,tak už snad není důvod více čekat :D .Nemám rád málo benzínu,natož čekat až bude svítit rezerva.I když máme snad největší hustotu benzinek a supermarketů na km v Evropě,tak mám raději stále plnou nádrž. :wink:
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
Odpovědět

Zpět na „COUPE“