Accent 96 dobijanie
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Accent 96 dobijanie
Nazdar chalani mam taky problem.Dnes som siel normalne do mesta a kontrolky mi uplne zhasli,ani smerovky nesli proste nic ale motor siel este asi 4 minuty a potom vyplo aj motor.Odstavil som auto a baterka v prdeli.Neviem preco ako keby uplne odislo dobijanie.Moze byt ze alternator je v čudu? Neviem idem teraz rozobrat a mam este jeden tak vymenim a uvidim co a poobede pride pozriet aj elektrikar nan.Kurnik s tym som problem s Accentom este nemam
Poradte ak mal niekto podobne problemy.Dakujem
Accent 96, 1.5 12V
190 000 km
190 000 km
- Reklama
Re: Accent 96 dobijanie
zisti ci dobija co asi nie ked ti nic neslo, takze altrernator vybrat a dat opravit.. a este sa kukni ci ti svieti dobijanie ked zapnes klucik..
Accent 1.5 12V r.v. 1996
Pri 280 000km totalna buracka
Teraz to isté len zhnitý šrot. Snáď z neho niečo bude.
Pri 280 000km totalna buracka
Teraz to isté len zhnitý šrot. Snáď z neho niečo bude.
- Fulli
- Kontaktovat uživatele:
jedine alternator....nema to co ine byt alebo ono sa to zvykne stat ked presmykuje remen od alternatora a potom nedobija a odchadza komplet elektrika
Hyundai Accent 1.3 GLS 62kW 1997, 185/60 R14 Dunlop SP 01 SPORT
ziarovky BLUE xenon, sportovy filter(ide ako o zivot),
chystaju sa dalsie zmeny ale najprv na ne musi niekto zarobit
ziarovky BLUE xenon, sportovy filter(ide ako o zivot),
chystaju sa dalsie zmeny ale najprv na ne musi niekto zarobit
- Limitz
- Kontaktovat uživatele:
přesně tohle se mě stalo po vánocích, z ničeho nic přestaly fungovat směrovky pak se vyplo ABS světla a nakonec mě to zdechlo. Je to alternátorem ten se ti za jízdy stará o veškerou elektriku a dobíjí baterii ta je zapotřebí jen pro nastartování kdyby byla v háji ona tak jenom nenastartuješ. Po otočení kličku do polohy před startem by se měla rozsvítit kontrolka dobíjení pokud je alternátor v pořádku.mischo píše:Nazdar chalani mam taky problem.Dnes som siel normalne do mesta a kontrolky mi uplne zhasli,ani smerovky nesli proste nic ale motor siel este asi 4 minuty a potom vyplo aj motor.Odstavil som auto a baterka v prdeli.Neviem preco ako keby uplne odislo dobijanie.Moze byt ze alternator je v čudu? Neviem idem teraz rozobrat a mam este jeden tak vymenim a uvidim co a poobede pride pozriet aj elektrikar nan.Kurnik s tym som problem s Accentom este nemam
Hyundai Lantra 1.8 r.v. 1996 R.I.P.
momentálně služební Audi A6 Avant 2,5tdi quattro 360 000km
Limitz89@seznam.cz
Limitz89@seznam.cz
Limitz píše:přesně tohle se mě stalo po vánocích, z ničeho nic přestaly fungovat směrovky pak se vyplo ABS světla a nakonec mě to zdechlo. Je to alternátorem ten se ti za jízdy stará o veškerou elektriku a dobíjí baterii ta je zapotřebí jen pro nastartování kdyby byla v háji ona tak jenom nenastartuješ. Po otočení kličku do polohy před startem by se měla rozsvítit kontrolka dobíjení pokud je alternátor v pořádku.mischo píše:Nazdar chalani mam taky problem.Dnes som siel normalne do mesta a kontrolky mi uplne zhasli,ani smerovky nesli proste nic ale motor siel este asi 4 minuty a potom vyplo aj motor.Odstavil som auto a baterka v prdeli.Neviem preco ako keby uplne odislo dobijanie.Moze byt ze alternator je v čudu? Neviem idem teraz rozobrat a mam este jeden tak vymenim a uvidim co a poobede pride pozriet aj elektrikar nan.Kurnik s tym som problem s Accentom este nemam
Ta se rozsvítí i když je alternátor v pryč,ovšem po nastartování by měla zhasnout.
Accent LC CF1 1.3 2006
No som dobil baterku.A Pokial je studeny motor je to ok aj na volnobehu aj v zatazi,ale akonahle sa nahreje motor tak v zatazi normalne stahuje prud aspon podla svetiel a topenia pomalsie fuka.Idem vymenit alternator a uvidim ci to pomoze.Kua system s takym autom
Accent 96, 1.5 12V
190 000 km
190 000 km
Jak máš starou baterku? Může mít vnitřní zkrat v některém článku/ u staré baterky se to stává a projeví se to vždy v mrazech/ a tak pořád vybíjí. Nech to zkontrolovat zátěžovým měřákem na baterky. Mají to v každé firmě kde prodávají a hlavně nabíjí baterky. Postěžuj si, že ti to nedobíjí a oni ti rádi proměří i celou nabíjecí soustavu /práce na 10 minut/ bezplatně. Pokud jsi dobíjel baterku, tak aspoň po dobu10-15 hodin???? A co množství elektrolytu kontrolovals , dolíval jsi destilku /pokud má baterka šroubovací špunty/???
Lantra 1,6 16V G4GR r.v.96 zelená metal.
- Limitz
- Kontaktovat uživatele:
mě se právě nerozsvěcuje od té doby co mám problémy s dobíjenímantek píše:Limitz píše:přesně tohle se mě stalo po vánocích, z ničeho nic přestaly fungovat směrovky pak se vyplo ABS světla a nakonec mě to zdechlo. Je to alternátorem ten se ti za jízdy stará o veškerou elektriku a dobíjí baterii ta je zapotřebí jen pro nastartování kdyby byla v háji ona tak jenom nenastartuješ. Po otočení kličku do polohy před startem by se měla rozsvítit kontrolka dobíjení pokud je alternátor v pořádku.mischo píše:Nazdar chalani mam taky problem.Dnes som siel normalne do mesta a kontrolky mi uplne zhasli,ani smerovky nesli proste nic ale motor siel este asi 4 minuty a potom vyplo aj motor.Odstavil som auto a baterka v prdeli.Neviem preco ako keby uplne odislo dobijanie.Moze byt ze alternator je v čudu? Neviem idem teraz rozobrat a mam este jeden tak vymenim a uvidim co a poobede pride pozriet aj elektrikar nan.Kurnik s tym som problem s Accentom este nemam
Ta se rozsvítí i když je alternátor v pryč,ovšem po nastartování by měla zhasnout.
Limitz89@seznam.cz
Limitz89@seznam.cz
ano dolieval som destilku v bolo menej trocha v clankoch.Neviem no mam druhy alernator tak vymenim a uvidim ci je to on alebo baterka alebo nieco ine.Ale uz ma to sere
Accent 96, 1.5 12V
190 000 km
190 000 km
no a nepraskla ti žárovka dobijeni??? to ti potom nedavá budici proud do altiku a muže se podelatLimitz píše: mě se právě nerozsvěcuje od té doby co mám problémy s dobíjením
:hyu: Hyundai Lantra 1.6 16V GLS 84kW r.v.1996 zelená metalíza
Seat Cordoba 1.8 červená metalíza r.v.1999 R.I.P 2010
VW Passat Variant 1.9 TDI 85kW r.v2000
Seat Cordoba 1.8 červená metalíza r.v.1999 R.I.P 2010
VW Passat Variant 1.9 TDI 85kW r.v2000
- Limitz
- Kontaktovat uživatele:
kdyby to bylo baterií tak snad mu to za jízdy nezdechne ne? o to by se měl při spuštěném motoru postarat alternátor.......Bruno píše:Jak máš starou baterku? Může mít vnitřní zkrat v některém článku/ u staré baterky se to stává a projeví se to vždy v mrazech/ a tak pořád vybíjí. Nech to zkontrolovat zátěžovým měřákem na baterky. Mají to v každé firmě kde prodávají a hlavně nabíjí baterky. Postěžuj si, že ti to nedobíjí a oni ti rádi proměří i celou nabíjecí soustavu /práce na 10 minut/ bezplatně. Pokud jsi dobíjel baterku, tak aspoň po dobu10-15 hodin???? A co množství elektrolytu kontrolovals , dolíval jsi destilku /pokud má baterka šroubovací špunty/???
Limitz89@seznam.cz
Limitz89@seznam.cz
- Limitz
- Kontaktovat uživatele:
no celá věc se má asi takhle, dneska sem připojil dobitou baterii a otočil klíčkem do polohy před startem a kontrolka dobíjení se asi tak na 3 vteřiny slabě rozsvítila a potom zhasla tak jsem to opakoval a už se kontrolka nerozsvítila no a když už jsme u těch alternátorů nevíte jak je uchycený ten šroub ke kterému je přidělaný ten drát od dobíjení do alternátoru?broža píše:no a nepraskla ti žárovka dobijeni??? to ti potom nedavá budici proud do altiku a muže se podelatLimitz píše: mě se právě nerozsvěcuje od té doby co mám problémy s dobíjením
Limitz89@seznam.cz
Limitz89@seznam.cz
Nerozsvěcuje se zřejmě protože máš ve pryč regulátor dobíjení,za normálních okolností po zapnutí zapalování svítí kontrolka protože plus dostává ze strany sp.skříňky a mínus od regulátoru,po nastartování altik začíná dobíjet a z regulátoru jde plus žárovka zhasne jelikož má na obou stranách stejnou polaritu.
Accent LC CF1 1.3 2006
- Limitz
- Kontaktovat uživatele:
panebože ten regulátor je zase co? je to součást altíku?antek píše:Nerozsvěcuje se zřejmě protože máš ve pryč regulátor dobíjení,za normálních okolností po zapnutí zapalování svítí kontrolka protože plus dostává ze strany sp.skříňky a mínus od regulátoru,po nastartování altik začíná dobíjet a z regulátoru jde plus žárovka zhasne jelikož má na obou stranách stejnou polaritu.
Limitz89@seznam.cz
Limitz89@seznam.cz
Jo jo regulátor je součást alternátoru!!! Může to ale také zaoxidovaný konektor toho spoje na altíku, pokud je tam konektror.
Lantra 1,6 16V G4GR r.v.96 zelená metal.