Elantra nestartuje

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Odpovědět
Sprave
*

Re: Elantra nestartuje

Příspěvek od Sprave »

zahyx píše: kam jsi lil aditiva jen do nadrze? kdyby jen do nadrze tak se tro treba jeste nerozmichalo, a zamrzlo to jeste ve filtru trebas my jsme to museli jeste nalit do filtru nam to pomohlo, zkus a uvidis
Pravda, slo to jen do nadrze. No filtr asi nepoznam a asi nedovedu sam vyndat:-(..navic to za chvili zkusim odvezd do podzemni garaze obchodaku, aby to trosku roztalo a tam nevim, jestli je nejlepsi misto se v tom vrtat(nevim, jak je to slozite a casove narocne)
Reklama

Donald
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donald »

Držím palce se startováním a doufám, že už to konečně pomůže. Ono by to chtělo hlavně teploty nad nulou a pak to bude zase OK. NO jo, ale kdy to bude? Člověk chce jezdit hned, že jo. Sprave, jsme s tebou. Ono se to zlomí, zas bude dobře, uvidíš.
Ještě k té havárce. Jel jsem na chalupu přezout, mám to tam přichystané na diskách. Ještě v Mělníku byla jen mokrá silnice, ale začalo hustě sněžit. Klouzalo to, ale jel jsem opatrně. Až v zatáčce za Medonosy to najednou jelo furt rovně. Točím víc a víc a ono furt rovně. Zapadl jsem /viz obr./ jak do peřin. Moje chyba, měl jsem vyšlápnout spojku, ale v tom kvaltu jsem nevzpomněl. Kolik jsem mohl jet? Z padesáti jsem zpomaloval na 30 a míň a míň, až se to zastavilo.
Měl jsem velké štěstí. Za prvné jsem to neodřel a za druhé za mnou skončil kluk s formanem, který měl zimní gumy, ale málo řidičských zkušeností. Přistál v příkopu nalevo, já napravo. Spolu jsme se vydali hledat traktor. Po 90 min. nás zachránil červený anděl. Kluk s nissanem patrol 4x4 na off road gumách a s navijákem /tímto ho srdečně zdravím/. Povídal, že předtím tahal kamion i s návěsem. Byl to holt fanda, ani to nestálo moc peněz. Nebo to byl fakt anděl.
Teď už vím, že pro příště budu dřív přezouvat (1. listopadu) a před ošemetnou zatáčkou předem vyhodím kvalt a budu spoléhat na ABS.
Ford Mondeo TDCi 96 kW, Euro 4
Elantra, model 2004, CRDi (zůstala v rodině)
Dříve: Accent, model 2003, CRDi (zůstal v rodině)
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Joj, tam to znam, jezdim tudyma na Machac...uz jsem myslel, ze jsi ve strome, tohle dopadlo dobre:)
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Donaldiku, vyzvedni si soukromou zpravu.

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Sprave
*

Příspěvek od Sprave »

Donald: moc a moc dekuji za podporu:-)....presne tak,clovek to koupi a chce hned jezdit bez komplikaci a ono se ted vsechno piip uz na zacatku-vcera jsem byl uplne na piip, kdyz jsem si myslel, ze jsem pro to udelal uz vsechno a ono stejne nic. Tak jsem pak nadaval, ze je ho asijsky ksunt :D , ze se na to nemuzu spolehnout, kdyz potrebuji a kdo vi, jaka jmena auto dostalo :D
, je pravda, ze jsem asi udelal zasadni chybu-nejdrive jsem natankoval a pak jsem tam hodil to aditivum-vim, ze to bylo asi spatne, tak spise poradit, jak z toho :-).

Donald: to jsi mel opravdu stesti. Rikal jsem si, ze bude asi hodne poskrabana o ten strom, ktery te zastavil, ale ono nic:-). A asi zacnu verit na cervene andely :D
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Sprave: ty me nestvi a startuj...:) mozna by mohlo pomoct vyjet uplne nadrz, nalit aditivum, to splachnout benzinem a chvili jezdit v zatackach, aby se to smichalo:) ale rozhodne ne davat aditivum po natankovani, tak maly mnozstvi driv uschne nez se dostane do nadrze:)

Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Sprave
*

Příspěvek od Sprave »

Hardcam píše:Sprave: ty me nestvi a startuj...:) mozna by mohlo pomoct vyjet uplne nadrz, nalit aditivum, to splachnout benzinem a chvili jezdit v zatackach, aby se to smichalo:) ale rozhodne ne davat aditivum po natankovani, tak maly mnozstvi driv uschne nez se dostane do nadrze:)
Ja se snazim startovat :D
Jo, to byla chyba, ale mel jsem skoro prazdnou nadrz, tak jsem musel natankovat, tak jsem natankoval a nepocital jsem s tim, ze se aditivum pridava pred natankovanim #-o
ted tam mam cca 25litru nafty a minimum aditiva (ale bylo to podle navdu :-) ) ja osobne bych tam nalil klidne celou lahev tech aditiv, abych mel jistotu :D

BTW - a vyjet celych 25l se mi moc nechce- to bych mohl jet pres celou republiku a zpatky :D
zahyx
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zahyx »

Sprave píše:
Hardcam píše:Sprave: ty me nestvi a startuj...:) mozna by mohlo pomoct vyjet uplne nadrz, nalit aditivum, to splachnout benzinem a chvili jezdit v zatackach, aby se to smichalo:) ale rozhodne ne davat aditivum po natankovani, tak maly mnozstvi driv uschne nez se dostane do nadrze:)
Ja se snazim startovat :D
Jo, to byla chyba, ale mel jsem skoro prazdnou nadrz, tak jsem musel natankovat, tak jsem natankoval a nepocital jsem s tim, ze se aditivum pridava pred natankovanim #-o
ted tam mam cca 25litru nafty a minimum aditiva (ale bylo to podle navdu :-) ) ja osobne bych tam nalil klidne celou lahev tech aditiv, abych mel jistotu :D

BTW - a vyjet celych 25l se mi moc nechce- to bych mohl jet pres celou republiku a zpatky :D
kazdej udelá chybu a na 25 litru projedes pul republiky :roll: ja s benzinem ne ale take uvazuji o naftakoj:)
Hyundai Sonata GLS 2,7 V6 127kW r.v.2003 LPG- sekvenční vstřikování
předchozí
Hyundai Elantra GLS 1,6DOHC 16V 79kW r.v.2002 LPG- sekvenční vstřikování konečně

věrný značce :hyu: :!:
Bruno

Příspěvek od Bruno »

Natankuj si do kanystříku 2-3 litry, dej do toho ještě to aditivum/ klidně větší dávku/, rozšprudluj to a nali do nádrže, to se tam promísí, nic se neboj!!!
Lantra 1,6 16V G4GR r.v.96 zelená metal.
Donald
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donald »

Kluci, pořád držím palce spravemu,aby ta elantra neudělala nám spokojenejm ostudu =D>
hardcam - teď fakt nevím, kde tu zprávu mám. budu hledat
Donald
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donald »

Hardcam - Navigaci mám taky - Garmin - a jednou jsem s ní bloudil u Roudnice nad Labem. Myslel jsem, že ji vzteky rozkopu. Teď už jsem se ji naučil trochu lépúe používat. M8 turistické mapy, takže ji občas s sebou beru do terénu. Funguje i na mašině - yamaha 600.
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Donald: koukam, zes mi odpovedel tady, neva...:)
Sprave: nebo to udelej jak rikal Bruno. Kdyz das vic aditiv, nic se nestane, neboj...az to budes davat do kanystru, dej tam aditiv zhruba na 40 litru (25 nadrz +5 kanstry + 10 zkus navic).

Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Sprave
*

Příspěvek od Sprave »

Nazdarek kluci, moc vam dekuji za podporu:-)
takze muj dnesni pribeh :D : pres noc holka mrzla na ulici, ve 12 jsem ji odtahl do podzemni garaze, v 15 jsem zkusil-nechytla, zkusil jsem v 17 a nahodila se:-)....prijel jsem z prace domu a udelal jsem to, co jste mi radilinatankoval jsem cca 2l nafty do bandasky, pridal cca ctvrt lahvicky aditiv zimni smes |Sheron, poradne promichal a nalil do nadrze...chvilku jsem jezdil, pak jsem udelal na parkovisti cca 10 ostrych osmicek, aby se to trosku promichalo. Ted jsem zaparkoval a doufam, ze zitra rano v pet se dostanu do prace :)
jESTLI CHYTNE, TAK ODVOLAM VSE, CO JSEM O HOLCE VCERA VE VZTEKU VSECHNO REKL :D

Drzte nam palce kluci :lol:
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Budu na Tebe myslet...:)

Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
zahyx
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zahyx »

neboj budeme!!! at jezdis co nejdrive!!
Hyundai Sonata GLS 2,7 V6 127kW r.v.2003 LPG- sekvenční vstřikování
předchozí
Hyundai Elantra GLS 1,6DOHC 16V 79kW r.v.2002 LPG- sekvenční vstřikování konečně

věrný značce :hyu: :!:
Odpovědět

Zpět na „ELANTRA“