Koupit nebo nekoupit ?

Santa Fe druhé generace, 2006 -2012

Moderátoři: miooo, Moderátoři

Bombardo

Koupit nebo nekoupit ?

Příspěvek od Bombardo »

Zdravim Vás Santaci, dnes jsme se rozhodoval zda koupit Santu ne HONDU CR-V. Uz jsem sedel v Sante a zitra bych ji mel potvrdit. Po přecteni tohoto fora jsem na rozpacich. Nejak bych se smiril s nejakou tou zavadou (záruka atd). Ale co me desi jsou vase poznatky o vselijakych neprijemnzch zvucich praskani , bouchani.
Na to jsem alergickej. Mel jsem 2 mesice novou HONDU CR-V najeto cca 25000 KM (nez jsem ji ne vlastni vinnou odepsal). Je to prijemny auto , ale Santa je kus auta.
Vim ze tezko radit ale ty pazvuky co tu pisete me docela odrazuji. Tak nevim opravdu je to tak zle?
Diky za reakce
Reklama

dudl
**

Re: Koupit nebo nekoupit ?

Příspěvek od dudl »

v pohode da sa :wink:
Frank

Příspěvek od Frank »

Mám Santa Fe od liistopadu a najeto sedm tisíc. Nafta, automat, elegance. Zatím jede tiše a žádné rušivé zvuky neslyším. Také ve vyšších rychlostech je hluk srovnatelný s mojí bývalou, milovanou Audi A6 Quatro. Dobrá muzika s Pioneer AVIC F 900 BT. Zdravím!
tomki
**

Příspěvek od tomki »

kup hondu, je sice mensia, ale lepsia. Santa je v poho az na par chyb ktore sa mi vyskytuju ale podla beznych zisteni toto honda nepozna. Tiez bude mat vyssiu hodnotu pri predaji. Nevyhody nie je automat a je mensia. Je to na tebe
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Tomki: Hodnota auta? Nemel bys zapomenout na porizovaci cenu. Proc jsi sam nekoupil Cr-v? Pazvuky se daji resit a Cr-v je takove vzhledove nesladene:(
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Pavel M

Příspěvek od Pavel M »

Santa od 05/2008 najeto 19 000km nic nepraská,nevrže vše v poho spotřeba u 2,2D elegance manuál tak 8,2 :lol:
Hyundai Santa Fe CRDi 2.0 VGTr.v.2005-2008,Hyundai Santa Fe Elegance 2,2 r.v.2008-2013-Subaru xv 2013-
Bombardo

Příspěvek od Bombardo »

Diky za reakce. Ja najezdim 60-80 tis rocne. Tak abych v Sante nezblaznil z tech pazvuku
zdenek76

Příspěvek od zdenek76 »

60-80t km ročně je dle mě na tohle auto docela dost, už jen ty výdaje za servisní prohlídky tě budou štvát. Nicméně cenově srovnatelný auto v dieselu nenajdeš. Snad jen KIA Sorento, což je prostorově taky velký auto, z hlediska jízdních vlastností silnice/terén je na tom lépe než SantaFe, má výborný osvědčený motor 2.5 CRDi.

Nebo obligátní BMW X5 s řadovým diesel šestiválcem 3.0, tam chybu neuděláš, jízdně je auto zcela v jiné sféře než SF, ale zase cena min. 1.5 milionu
Audi A8 4.2Q
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi

+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
rica
**

Příspěvek od rica »

Čau mám Santu dva roky a žádný pazvuky neregistruji a to jsem na to taky alergiký.O proti Hondě už je to kus auta i když mě osobně se teď začal hrozně líbit Land Rover Discovery =D>
New Santa Fe 2,2VGT ELEGANCE
Black pearl béžová kůže
Bombardo

Příspěvek od Bombardo »

to zdenek76:
nejde mi tak o provozni naklady jak o to skripeni a praskani. Jak jsem psal mel jsem CR-V fak slusny , ale ten vnitrni prostor a pohodli. U Santy si myslim jak jsem se s tim projel je to (pohodli) nserovnatelne lepsi. Tak babo rad. Ted jsem se vratil z KIA koukat na to Sorento, ale podle mne je na to co jezdím a z 90 % po dalnici Satna lepsi.
zdenek76

Příspěvek od zdenek76 »

jestli jezdíš převážně po dálnici, tak je Santa určitě lepší než Sorento, Sorento má především obrovsky navrch v terénu. Apropo, když jezdíš v podstatě jen po dálnici, proč chceš pro tento styl jízdy ne zrovna ideální SUV?
Audi A8 4.2Q

Bombardo

Příspěvek od Bombardo »

No tuhle otazku mi davalo vice lidi. Jezdim na hory (lyže, kolo) takže mi jde o prostor. Pak samozrejme o pocit bezpeci. Jak jsem pasl o ty Honde - nedavno me zrusil kamion . Mel jsem Peugeot 407 no nevim jak bych dopadl s timto autem. Proste v cene kterou mi dali u Santy dnes 755 000,- ELEGANCE 4x4, 2,2CRDi VGT si myslím , že nic jinyho nesezenu. Nebo snad vite nedko o necem jinem v teto cene a vybave
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Zkus jeste jiny autosalon Hyundai,treba Ti daj lepsi nabidku. Obzvlast u skladovek,tam umi kouzlit.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
zdenek76

Příspěvek od zdenek76 »

nebo koupit rok starýho, kterej bude stát o dobrých 100t Kč méně. Jinak nový v této výbavě opravdu nemá konkurenci.

Jinak v běžných autech za to koupíš nadupanej kombík Mazda 6 nebo třeba Ford Mondeo. To jsou prostorově taky pěkný parníky.
Audi A8 4.2Q

Zdeněk ČB
**

Příspěvek od Zdeněk ČB »

Bombardo píše:. Po přecteni tohoto fora jsem na rozpacich. Nejak bych se smiril s nejakou tou zavadou (záruka atd). Ale co me desi jsou vase poznatky o vselijakych neprijemnzch zvucich praskani , bouchani.........
Na fóru se řeší většinou jen problémy a tak nezasvěcený může být docela zaskočen množstvím různých chyb a závad. Většina lidí nezaloží topic : jsem spokojený a nic neřeším.

New SF mám dva roky, nějaké pazvuky neregistruji, a když už jsem hodně paranoidní a mám pocit, že asi něco slyším přidám hlasitost rádia. :D

Najeto sice jen cca 35 k a z poruch jen zasekávající se příčník (nosič) - řešeno bezplatnou výměnou v rámci záruky.
2002-2006 SF 2,00 CRDi dynamic Black
2006-? New SF 2,2 VGT elegance A/T Blue titanium MY 2007
Odpovědět

Zpět na „SANTA FE II“