Coupe 97-otáčky

Moderátoři: black_sheep, Tringi, Moderátoři

p.esu
**

Coupe 97-otáčky

Příspěvek od p.esu »

Zdravim
Mam takovy problem s kupatkem.Kdyz nastartuji,volnoběžné otáčky se pohybují někde okolo 2tisíc..po Chvíli spadnou,ale předtim se mi nic takového nestávalo.Včera jsem jel a po 10 minutách jízdy při rozjezdu z křižovatky se motor dusil když sem sešlápl pedál k podlaze.Zastavil sem,zhasl motor,znova nastartoval a všechno zase šlo jak má.Mam tam novej vzduchovej filtr(trychtýř),jestli by to mohlo bejt tim ..ještě by mě zajímalo na co je čidlo vedoucí do orig. vzduchového filtru.Díky za rady,aspon budu chytřejší :D
Reklama

mirpie

Re: Coupe 97-otáčky

Příspěvek od mirpie »

a kampak si to čidlo co vedlo do origo airboxu dal??
To je čidlo teploty nasávaného vzduchu, to může ted dělat neplechu, když je někde mimo. Ten filtr tam klidně nech, stejně ti nic nepřidá, leda tak hluk a spotřebu, ale to čidlo aspon píchni někam do trubky mezi filtrem a klapkou.
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
p.esu
**

Příspěvek od p.esu »

A kam presne ?To mam nejakej otvor v trubce vyriznout ,abych tam nacpal to čidlo?
black_sheep
Moderátor

Příspěvek od black_sheep »

:lol: boze muj, to te fakt netrklo to ze ti tam zustal viset ten kabel?? =D>
I cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
mirpie

Příspěvek od mirpie »

p.esu píše:A kam presne ?To mam nejakej otvor v trubce vyriznout ,abych tam nacpal to čidlo?
jo, do té gumové(plastové) hadice (potrubí) co je za filtrem a vede vzduch do té hliníkové krabice s nápisem ECFI (EleCtronic Fuel Injection) někdě udělej otvor a dej tam čidlo. Pokud možno tak natěsno, aby to drželo vlastním třením, abys tam nemusel rvát silikon. To čidlo musí být někde před klapkou a za filtrem, tedy ve tvém případě, když jsi vyraboval airbox, tak někde v té hadici(potrubí) mezi filtrem a škrticí klapkou.
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
DEDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEDe »

no kdyz to mas takto tak si asi rozdil k lepsimu nepoznal ze? a co zvuk je lepsi ? prave uvazuju ze si tam taky dam Cold air intake.
Hyundai Tuscani 2,7 Elisa - 12/2003
p.esu
**

Příspěvek od p.esu »

Při akceleraci je to o trošičku lepší a zvuk je nádhernej,akorát na to musim šlápnout aby se nasál vzduch a začalo to trošku dělat bordel :))) Jinak to čidlo ..kamarád "vyučenej" automechanik mi řekl,že se o to starat nemusim,že nevadí když bude vyndaný,vypadá ,ale že potřeba tam je..dík za rady
DEDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEDe »

p.esu píše:Při akceleraci je to o trošičku lepší a zvuk je nádhernej,akorát na to musim šlápnout aby se nasál vzduch a začalo to trošku dělat bordel :))) Jinak to čidlo ..kamarád "vyučenej" automechanik mi řekl,že se o to starat nemusim,že nevadí když bude vyndaný,vypadá ,ale že potřeba tam je..dík za rady
potreba tam je urcite na vetsine verzich koupenech je na to uz vyvod delanej ty si to objednaval nebo sis to udelal sam? jestli objednaval jakyho mas vyrobce? Ja uvazuju jestli nekde tezce hledat injen a podobny nebo koupit neco min znackoveho. Jinak Short ram by mel delat vetsi ramus nez cold air intake co sem tak cetl. Jen kdo bue cistit ten filtr kdyz bude nekde zaprdenej az pod baterkou to nevim ale mozna to risknu :) Jak se to chova kdyz venku mrzne ?
p.esu
**

Příspěvek od p.esu »

Potřeboval bych ho líp umístit,dokoupit trubky a protáhnout to někam dolů.Ted nemůžu ani pořádně zavřít kapotu :lol: Hlavně ta trubka gumová je mírně ohlá a dneska otevírám kapotu a trubka a filtr od sebe oddělený :D ,tak sem to asi moc nedotáhl :D ](*,) jinak za mrazu se podle mně choval uplně normálně,žádnej rozdíl sem jaksi nepoznal ,až na ty otáčky ..
Naposledy upravil(a) p.esu dne 21 led 2009, 15:26, celkem upraveno 1 x.
p.esu
**

Příspěvek od p.esu »

Jinak s otáčkama se mi to dneska stalo zase.Je pravda ,že po startu když nebyl motor zahřátej sem to hned začal točit až k omezovači,ale i tak by to nemělo dělat ne? :?:
Jerry159
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jerry159 »

:lol: :lol: :lol: tak to čidlo dej do tej trubky...Mirpie ti radí dobře....já to taky tak zkoušel jak ty ale auto bylo nějaké divné :cry: tak jsem vzal vrtačku vyvrtal do sání dírku jak jde od škrtící klapky ta gumová trubka ...vyvrtal jsem jí tak daleko jak mi to povolil kabel k čidlu,pak sjem ho na mazal tmelem aby to tam drželo a je to :) no a jestly chceš tak tady je link jak to vypadá ...mam to na youtube.....

http://cz.youtube.com/watch?v=xMVPjKSqnf0

:-$
Hyundai Coupé 2.0 16v
Alu 17" 205/40/17 Pirelli a Michelin
Sportovní výfuky Fireball
Sportovní vzduchoví filtr
Eonon E1015 Kicker 12l7 1500w
Xenony H1 6000k
brutus hudba :)
p.esu
**

Příspěvek od p.esu »

Čidlo tam mam jako ty,ještě trošku silikonu přidam,aby tam nebyla ani škvírka.ALe dneska mi to prostě udělalo to co sem psal.Nevim už ,ale s orig. filtrem to nedělá.
DEDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEDe »

Jerry159 píše::lol: :lol: :lol: tak to čidlo dej do tej trubky...Mirpie ti radí dobře....já to taky tak zkoušel jak ty ale auto bylo nějaké divné :cry: tak jsem vzal vrtačku vyvrtal do sání dírku jak jde od škrtící klapky ta gumová trubka ...vyvrtal jsem jí tak daleko jak mi to povolil kabel k čidlu,pak sjem ho na mazal tmelem aby to tam drželo a je to :) no a jestly chceš tak tady je link jak to vypadá ...mam to na youtube.....

http://cz.youtube.com/watch?v=xMVPjKSqnf0

:-$
ty sis to taky delal home made? si nekde koupil trubku a na to napasovla filtrik? pak mrknu na utube v praci mi nejde.
Jerry159
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jerry159 »

koupil jsem jenom fitr a vyndal jsem celý straý air box ........dal jsem ho na tu trubku od klapky a čidlo jsem zapojil do ní .....nic víc...
Hyundai Coupé 2.0 16v
Alu 17" 205/40/17 Pirelli a Michelin
Sportovní výfuky Fireball
Sportovní vzduchoví filtr
Eonon E1015 Kicker 12l7 1500w
Xenony H1 6000k
brutus hudba :)
DEDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEDe »

Jerry159 píše:koupil jsem jenom fitr a vyndal jsem celý straý air box ........dal jsem ho na tu trubku od klapky a čidlo jsem zapojil do ní .....nic víc...
jo taaakle :) k cemu se pak prodava ten short ram kdyz to jde napasovat i na tu trubku co tam uz je ? asi ta short ram je delsi nez jen ta k air boxu co ?
Odpovědět

Zpět na „COUPE“