Motorček stieracov

Moderátoři: Lukino, Moderátoři

Odpovědět
slipknot
*

Motorček stieracov

Příspěvek od slipknot »

Zdravim vas - mam problem so stieracmi - na aute som nejazdil asi 3 tyzdne - a teraz odrazu mi stierace idu ale velmi pomali - a to len v jednej polohe - ak dam najrychlejsie tak uplne zastavia - namazal som motorcek orignal mazivom v spreji, nepomohlo to - tak som rozobral cely - motorcek aj tie paky co pohanaju stierace a nic - akurat som zistil ze - motorcek je prichiteny na 4 bodoch - a jeden uchyt je zlomeny - moze to byt tym ??? :-k :| :hyu:
Přílohy
DSC00457.JPG
DSC00457.JPG (45.01 KiB) Zobrazeno 1289 x
Hyundai Sonata Y3, 2.0 GLS, 1997, 70kw
Reklama

Lukino
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Motorček stieracov

Příspěvek od Lukino »

Ahoj, podobnou závadu jsem měl na staré Sonatě YI také. Závada nebyla v motorku, ale v mechanismu převodů pod čelním sklem. Bylo třeba jej rozebrat, osmirkovat a namazat. Byl natolik zatuhlý od rzi, že zpomalil chod stěračů tak, že se úplně zastavovali. Nevím zda u mladších Sonat jsou táhla řešená jinak, ale každopádně na ně koukni. Lukino
Sonata 2.0 16V, 1993
Accent 1.3 12V, 1996
slipknot
*

Příspěvek od slipknot »

vdaka za radu, dal som urobit aj ten uchyt - aj som rozobral komplet stierace - chyba bola prave v tom zkorodovanom mechanizme - mal som problem vobec to rozobrat ale podarilo sa obrusil a namazal som to a bezi to ako nove. :D/
Hyundai Sonata Y3, 2.0 GLS, 1997, 70kw
Tomino82
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomino82 »

čau, tak ted se mi stalo zřejmě uplně to samý. Můžete prosím hodit fotku, kde jsou ty převody pod předním sklem? zkusím to rozebrat sám, když to nepůjde, požádám nějakýho automechanika..
dikec
Hyundai Sonata 16V 2.0 rv97
Kladensko
perez
*

Příspěvek od perez »

Ahoj.Musíš odšroubovat stěrače.Dále pak ten plastový kryt.Stačí jen ten kus u řidiče.Odšroubovat táhla od motorku,je tam jedna matka.Promazat táhla.Hlavně ten kolík na kterém se otáčejí stěrače.Musíš je nějak vyklepnout z pouzdra.Já jsem ty kolíky mírně zbrousil a namazal.Hlavně si při demontáži pamatuj v jaké poloze bylo táhlo.Já to špatně složil a při zapnutí se mi stěrače kousek otočily opačně a pak šly normálně nahoru.Chce to vyštelovat.Není to těžká operace.Taky jsem při opravě vůbec nevěděl do čeho jdu. Zdar
Odpovědět

Zpět na „SONATA“