No skuste si pozriet Osvedcenie o evidencii, cast zakladne udaje o evidencii cast v uvodzovkach je opisana presne tak ako je v osvedceni:
B - "Datum prvej evidencie vozidla (rok vyroby)" - toto je len rok
I - "Datum prvej evidencie v SR" - toto je rok + den + mesiac
2Mexican:
Su to dve rozdielne veci a prave na zaklade toho, aky je medzi nimi rozdiel (v polozke B sa rata datum 1. januar) plynu nasledne povinnosti napr. vo vztahu ku STK.
To, ze to auto stoji niekde na sklade samozrejme vyznam ma, napisem to tu este raz (posledny), v zasade su to veci, ktore sa daju velmi lahko zistit,
takze netreba pisat, ze to tak nie, ked sa to da velmi lahko overit
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
:
Ak je medzi datumom v polozke "I" a datumom v polozke "B"
viac ako rok, tak musite ist na prvu STK
do dvoch rokov od prihlasenia
Ak je medzi datumom v polozke "I" a datumom v polozke "B"
menej ako rok, tak musite ist na prvu STK
do styroch rokov od prihlasenia
Polozku B vam na dopravnom inspektorate vypisu podla skutocneho roku vyroby ak su ho schopny zistit, ak nie tak napriklad pouziju hodnotu z VIN.
Osma pozicia od konca urcuje rok vyroby
alebo modelovy rok (podla vseobecnej specifikacie VIN skladby).
Podla toho co viem Hyundai si tam dava
modelovy rok!
Cize ak kupite napr. auto, ktore je modelovy rok 2008 (podla VIN) a pojdete ho prihlasit 1. 2. 2009, tak sa stane nasledovne:
rok v polozke "B" bude na DI vypisany 2008 (co sa podla vyhlasky berie ako 1. 1. 2008)
datum v polozke "I" bude na DI vypisany 1. 2. 2009
Medzi "B" a "I" je rozdiel viac ako 12 mesiacov, takze pre vas plati povinnost prvej navstevy STK najneskor do dvoch rokov.
Nezelam, aby Vam to tak vypisali, ale presne takto som to uz zoparkrat videl a je to aj momentalne aj vasa situacia....
Zmysel tohto celeho je v tom, ze ak auto niekde takmer dva roky stoji, tak napr. bod varu brzdovej kvapaliny bude urcite nizsie ako je to u auta, ktore ma 5 mesiacov (nezavisle na tom, ci sa s nim jazdi alebo nie), obdobne to plati aj pre ine spotrebno/prevadzkove materialy...
Rad by som vedel, ako Vam to na DI vypisali, dajte vediet....