to je fakt, to docela nastveXMira píše:To je dalsi vec, co me stve.... v lete jsem prolil hrdlem Getzanka pulku Saudsky Arabie a ted, kdyz je levnej benzin, tak ani prdmirpie píše:zase si ušetřil za benzin
Jak poznat spatne tlumice?
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
- black_sheep
- Moderátor
Re: Jak poznat spatne tlumice?
I ❤ cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
- Reklama
- black_sheep
- Moderátor
uaaaa budu vrazdit!
rozhodl jsem se objetovat pul hodiny meho drahoceneho casu tim ze jsem objel okolni auto servisy, jestli nekdo nedela test tlumicu! ty jojo, ani za nic - nemaj, nedelaj!! no coz o to, tak nic, proste dira konec sveta a okoli 50km zadny testy tlumicu....
jenze nakonec jsem nasel borce ve cvikove - autocentrum zahradka a ty tam maj takovou tu krabicku, se kterou to merej tak, ze se prisafkama prisaakne k blatnikum, vede z toho kablik a na jeho konci druha krabicka, ktera se hodi na zem a prijdou dva borci co s tim autem zahoupou "na tri" delaj to i pri tech mosntrakcich monroe co jsem tedka zjistoval...
kuaa! tomu rikam mereni!!
ale ono uz to bylo dost divny odzacatku, pac jen jsem tam prijel ptam se "dobry den nedelate testy tlumicu?" a zena odvetila ze joo, tak se tedy tazu zda-li maj valce, s tim ze uz jsem uplne zacal roztejkat a ocicka mi zarili, jenze v tom me uzemnila ze nee, ze maj na to specialni krabicku, ktera se meri na TUV a ze je dokonce monstr-mega presnejsi nez valce!! tak jsem se zeptal co to stoji a kdyz rekla kilo, tak jsem rikal ale joo, pro tu prdel to zkusim!!
takze nastala ona procedura kterou jsem hned na zacatku popsal a nakonec jim z toho vyjel takovej pidipapirek s radoby grafem kterej ma rozliseni snad 4 bodů na sakra vypasenej palec
a ted se podrzte ty vysledky, ktery z toho vylezli. zadni tlumice, ktery maj najeto tak 20-30.000km a jsou dva roky stary? vymeneny vc. ulozeni, maj ucinnost kolem 85% a 100%... no divny, takovy rozdil! ale budiz...
no a ty na predku, ktery jsou puvodni, muheheh.. no maj..... hehe, no celych 121%! a 123%
takze pratele, nevymenujte sve 12 let stare tlumice, oni dozrajou! jako novy maj kolem 85% az 100%, a postupem casu dozrajou ke 120%!! ) verim, nechat je tam jeste dva roky, budou mit nejmin 200% ucinnost!
kazdopadne dneska jsem zkousel parkrat zahrabat a zdalo se to bejt okey. takze si rikam jestli jsem ty tlumice nekoupil zbytecne... aby ty kayaby nebyli nakonec horsi nez ty 125% originaly
rozhodl jsem se objetovat pul hodiny meho drahoceneho casu tim ze jsem objel okolni auto servisy, jestli nekdo nedela test tlumicu! ty jojo, ani za nic - nemaj, nedelaj!! no coz o to, tak nic, proste dira konec sveta a okoli 50km zadny testy tlumicu....
jenze nakonec jsem nasel borce ve cvikove - autocentrum zahradka a ty tam maj takovou tu krabicku, se kterou to merej tak, ze se prisafkama prisaakne k blatnikum, vede z toho kablik a na jeho konci druha krabicka, ktera se hodi na zem a prijdou dva borci co s tim autem zahoupou "na tri" delaj to i pri tech mosntrakcich monroe co jsem tedka zjistoval...
kuaa! tomu rikam mereni!!
ale ono uz to bylo dost divny odzacatku, pac jen jsem tam prijel ptam se "dobry den nedelate testy tlumicu?" a zena odvetila ze joo, tak se tedy tazu zda-li maj valce, s tim ze uz jsem uplne zacal roztejkat a ocicka mi zarili, jenze v tom me uzemnila ze nee, ze maj na to specialni krabicku, ktera se meri na TUV a ze je dokonce monstr-mega presnejsi nez valce!! tak jsem se zeptal co to stoji a kdyz rekla kilo, tak jsem rikal ale joo, pro tu prdel to zkusim!!
takze nastala ona procedura kterou jsem hned na zacatku popsal a nakonec jim z toho vyjel takovej pidipapirek s radoby grafem kterej ma rozliseni snad 4 bodů na sakra vypasenej palec
a ted se podrzte ty vysledky, ktery z toho vylezli. zadni tlumice, ktery maj najeto tak 20-30.000km a jsou dva roky stary? vymeneny vc. ulozeni, maj ucinnost kolem 85% a 100%... no divny, takovy rozdil! ale budiz...
no a ty na predku, ktery jsou puvodni, muheheh.. no maj..... hehe, no celych 121%! a 123%
takze pratele, nevymenujte sve 12 let stare tlumice, oni dozrajou! jako novy maj kolem 85% az 100%, a postupem casu dozrajou ke 120%!! ) verim, nechat je tam jeste dva roky, budou mit nejmin 200% ucinnost!
kazdopadne dneska jsem zkousel parkrat zahrabat a zdalo se to bejt okey. takze si rikam jestli jsem ty tlumice nekoupil zbytecne... aby ty kayaby nebyli nakonec horsi nez ty 125% originaly
I ❤ cars
-
- Kontaktovat uživatele:
megalolec:)))))))
Hyundai Scoupe 1994 prodano
Hyundai COUPE FX 2.0 16V 1998 prodano
Fabia 1,9TDI prodano
Octavia II 1,9TDI
Hyundai COUPE FX 2.0 16V 1998 prodano
Fabia 1,9TDI prodano
Octavia II 1,9TDI
-
- Kontaktovat uživatele:
A jak to vysvětlovali oni s tou 120% účinností?Určitě ses jich na to zeptal.
- black_sheep
- Moderátor
mno prave ze mechanici se rozutekli a schovali se do garaze ) a ta chytra zena to vysvetlovala tim ze mam sportovni tlumice na predku
a kdyz jsem vylezl s barvou ven, ze zadni tlumice jsou novy tak rikala ze to bude delat ulozeni. tak ja na ni, ze se menili komplet vcetne ulozeni a ze jsem prijel s podezrenim na to, ze ty predni tlumice jsou mrtvy (hehe v kufru mam uz novy kayaby), tak rikala ulozeni ramen, cepy a docela zasvecene tam ty pixely na tom kousku papiru popisovala... )
jeste jsem se byl chvili vozit a palit pneumatiky, protoze pri tom se to projevi ta zavada. normlane to vubec nedelam ale stalo se mi to prave omylem a zjistil jsem tu zavadu, takze jsem dneska blbnul - sice na me vsici nak divne koukaj.. )
kazdopadne obcas to odhrabnu a ok, nekdy klouznou predni kola (naprava tezko rict co presne) a poskakuji presne v rytmu otaceni tech kol (co otacka kola a zasvisteni gumy to nadskoceni), nekdy je to dobry, mozna totiz kola utrhnu min, ale zaboucha to, nebo tak divne zaskace, az teprve kdyz preradim z jedna na dva.. nikdo mi tady nevedel poradit. scoupe mi to delalo taky, tenkrat jsem vymenil predni tlumice a dalsich par veci naraz takze uz nevim co presne to bylo. ale pak uz to prestalo delat...
a kdyz jsem vylezl s barvou ven, ze zadni tlumice jsou novy tak rikala ze to bude delat ulozeni. tak ja na ni, ze se menili komplet vcetne ulozeni a ze jsem prijel s podezrenim na to, ze ty predni tlumice jsou mrtvy (hehe v kufru mam uz novy kayaby), tak rikala ulozeni ramen, cepy a docela zasvecene tam ty pixely na tom kousku papiru popisovala... )
jeste jsem se byl chvili vozit a palit pneumatiky, protoze pri tom se to projevi ta zavada. normlane to vubec nedelam ale stalo se mi to prave omylem a zjistil jsem tu zavadu, takze jsem dneska blbnul - sice na me vsici nak divne koukaj.. )
kazdopadne obcas to odhrabnu a ok, nekdy klouznou predni kola (naprava tezko rict co presne) a poskakuji presne v rytmu otaceni tech kol (co otacka kola a zasvisteni gumy to nadskoceni), nekdy je to dobry, mozna totiz kola utrhnu min, ale zaboucha to, nebo tak divne zaskace, az teprve kdyz preradim z jedna na dva.. nikdo mi tady nevedel poradit. scoupe mi to delalo taky, tenkrat jsem vymenil predni tlumice a dalsich par veci naraz takze uz nevim co presne to bylo. ale pak uz to prestalo delat...
I ❤ cars
- black_sheep
- Moderátor
pratele, to vazne nikdo nema poneti co to znamena, to poskakovani kol pri rozjezdu??? pac ted nasnezilo, tak to samozrejme hrabe krasne plynuje bez bouchani. ale jakmile bych nechal klouzat kola na takovy mokro/suchy silnici, pripadne na suchu, tak si uziju buch buch, buch buch......... pac si totoz rikam jestli ty tlumice vubec menit pokud jsou jeste OKAY:)) dik za tipy
I ❤ cars
No, ja jsem jel i prave kvuli poskakovani do servisu....a jediny, co mi na ty pravy strane menili, byl cep (totiz to poskakovani bylo nejnznatelnejsi pri odbocovani vlevo a to pravy kolo to nak nepobiralo)...ale zatim auto nemam, ale co jsem cetl v diskuzich, tak by to mohlo byt ono. Mimo to bys spatny tlumice mohl poznat na gumach. Ted furt cely dny jezdim po diskusih a zjistuju, co jak funguje a co pro auto udelat. (btw, Blacku, novy auto nebude, mame necekanou velmi nakladnou investii, za kterou by sice byl jetej tucson i coupe, ale jinak to nejde. Takze minimalne pul roku mi Elina zustane, zatim budu pracovat na zkrasleni.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
- black_sheep
- Moderátor
zrovna ted jsi to taky resil jo? tak to je dobry tedy... takze cepy jo??
I ❤ cars
Black. este jsem ten svuj text doplnil....no, sralo me tohle a jemny vibrace volantu do 50km/h, ale fakt jemny, ale stvalo me to a o lozisku jsem vedel...no a jednou z pricin vidim na cep. V utery nebo v pondeli vecer Ti reknu, jestli se to vyresilo.
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
- black_sheep
- Moderátor
Heh no to uz se bude coupe hrat u hujera a ty tlumice namontujem no. A v pondeli rano budu v lbc tak sjedu na test tlumicu na valce a uvidi se. Pokud budou ok tak je prodam, nekdo na lantru na 1.6 bude rad za ne a nebo je shovam na lantroje..
I ❤ cars
- black_sheep
- Moderátor
tak jsem byl dneska na testu tlumicu v liberci na valcich v pneumaxu.
vysledky jsou takovy, trosku jinde nez toho kramu ve cvikove
zadek ma 63%, coz neni moc na to ze ty tlumice byli relativne nedavno delany.... vlastne jeste horsi nez na ty krabicce ve cvikove, ale podle jejich slov je to naprosto bezny po trech letech, takze neresit. a predek? mno podle ty krabicky maj sice 125% ucinnost, ale tady mi namerili 47%! to uz je docela rozdil... nicmene ty krivky jsou krasne prostred zeleny, a panove me uklidnili ze tlumice jsou jeste ok, ale rozhodne ne o 25% lepsi nez novy.
stejne je vymenim (co jinyho mi zbejva kdyz uz je mam v kufru heh), ale stary si necham jeste. precejen se muzou hodit, treba na lantroje nebo kdyby je nekdo chtel tak je pripadne budu mit na prodej, za ty dve centa necham otestovat i lantru a uvidime akorat ten hlavni problem poskakovani kol pri prohrabnuti to beztak neodstrani!! cimpa to teda muze beeejt? harde hod info az ti vrati elu jak jsi dopadl ty - diiik!
vysledky jsou takovy, trosku jinde nez toho kramu ve cvikove
zadek ma 63%, coz neni moc na to ze ty tlumice byli relativne nedavno delany.... vlastne jeste horsi nez na ty krabicce ve cvikove, ale podle jejich slov je to naprosto bezny po trech letech, takze neresit. a predek? mno podle ty krabicky maj sice 125% ucinnost, ale tady mi namerili 47%! to uz je docela rozdil... nicmene ty krivky jsou krasne prostred zeleny, a panove me uklidnili ze tlumice jsou jeste ok, ale rozhodne ne o 25% lepsi nez novy.
stejne je vymenim (co jinyho mi zbejva kdyz uz je mam v kufru heh), ale stary si necham jeste. precejen se muzou hodit, treba na lantroje nebo kdyby je nekdo chtel tak je pripadne budu mit na prodej, za ty dve centa necham otestovat i lantru a uvidime akorat ten hlavni problem poskakovani kol pri prohrabnuti to beztak neodstrani!! cimpa to teda muze beeejt? harde hod info az ti vrati elu jak jsi dopadl ty - diiik!
I ❤ cars
neházej flintu do žita, podle mě ty nový tlumiče tomu odskakování pomůžou.
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
- black_sheep
- Moderátor
cece tak vibrace zadny, ale to poskakovani jo. googlil jsem jak silenej a nenasel jsem vubec nic. to snad nejsem jedinej na svete komu to dela ne?? teda mimo tebe! a povedlo se odstranit - vymenou cepu?Hardcam píše:Black. este jsem ten svuj text doplnil....no, sralo me tohle a jemny vibrace volantu do 50km/h, ale fakt jemny, ale stvalo me to a o lozisku jsem vedel...no a jednou z pricin vidim na cep. V utery nebo v pondeli vecer Ti reknu, jestli se to vyresilo.
toho tuscona, resp. coupe je mi lito, ale zase, kdyz to o pul roku odlozis, budes mit o neco novejsi coupe )
I ❤ cars
Black: muj problem odstranen.... takze se podivej na cepy.
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
- black_sheep
- Moderátor
diky tak to budu mit nejspis to samy..
I ❤ cars