No jo,ale mne jde o to, ze dlooouho byla ta spotreba ustalena a najednou se tak zvedlaRadek Švub píše:Tak já mám auto 3 měsíce a když jezdím tak 80 km/h tak mám spotřebu 6,3 l a když jedu takovou svižnější jízdu nebo po dálnici tak mám 7,4 l.laufas píše:cus kucí
meli sme prumernou spotrebu dle PP 6,9 a ted za posledni asi 3 tydny se to vysplhlo na 7,3. Nevite cim by to mohlo byt?
Klima fakci porad stejne, jezdi se porad stejne...
Je mi to zahadou
Re: Zavady ceeda. edit: + i30
Moderátoři: 89majlo96, nulda, Moderátoři
Re: i30 spotřeba
i30 1.4 + kn, 12/2007
- Reklama
No pánové,vždyť je zima,vlhko !!!!! Zkuste si okamžitou spotřebu při studeném startu,je to klidně kolem 20l/100 km jako prd.....Můj rekord je při -2st kolem 26 l/100km,ale postupně se snižuje po zahřátí motoru a převodovky.při jízdě do 20 km po městě se nedivte.Jinak mám též zvýšenou prům. spotřebu o zhruba 0,3 l/100 kmlaufas píše:No jo,ale mne jde o to, ze dlooouho byla ta spotreba ustalena a najednou se tak zvedlaRadek Švub píše:Tak já mám auto 3 měsíce a když jezdím tak 80 km/h tak mám spotřebu 6,3 l a když jedu takovou svižnější jízdu nebo po dálnici tak mám 7,4 l.laufas píše:cus kucí
meli sme prumernou spotrebu dle PP 6,9 a ted za posledni asi 3 tydny se to vysplhlo na 7,3. Nevite cim by to mohlo byt?
Klima fakci porad stejne, jezdi se porad stejne...
Je mi to zahadou
i30, Champaigne Silver, Style, 1.6 benzín, 09/2008
I30 kombi, Ecotronic Gray Pearl, Style, 1.5 DPI, 07/2024
old - Š-Felicia 1,3 MPi,10/2000
Přesně jak píše Tatchwud.Stačí nějaká změna návyků a je to nahoře.Větší zima,častější startování,těžší noha v teplejší obuvi.Pokud to nebude víc jak o litr,tak bych to neřešil.Já mám najeto cca 1300km a spotřeba je kolem 5,8l.Auto nešetřím a dost na tom dělají i krátké,předvánoční popojížďky.A hlavně,nejezdím primárně na spotřebu.Mám sice lehkou nohu a nějaké návyky,ale spotřeba mně netrápí natolik,aby mně přestalo bavit ježdění.
i30cw 1,6 CRDi VGT comfort,85kW,Vivid blue, 12/2008 bývávalo
Kia Cee´d SW 1,6 GDi,Exclusive,Sand Track,10/2014 bývávalo
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi 110 kW, Smart, SUNSET RED Pearl, 06/2021
Taky nejezdim na spotrebu,ale jako divam se, kolik nam tam ten kompjuter napise. Jinak auto je v garazi (v dome), takze ty zimni starty zas tak casty nejsou
i30 1.4 + kn, 12/2007
Nevím,jak u Vás vypdají silnice,ale způsob jízdy v zimě se trošku mění. Není vždy pravidlo,že když jedeš pomaleji,máš i nižší spotřebu.Všechno souvisí se vším.A jak jsem již napsal,těch 0,4l u 1,4 benzínu bych moc neřešil.
i30cw 1,6 CRDi VGT comfort,85kW,Vivid blue, 12/2008 bývávalo
Co si budem namlouvat,zima převážně ve městě do 5km ,1 jízda za 8 l/100km,to je marný ať děláš co děláš.
Ráno jsem jel nakoupit a jízda asi 6 km 8,6 l/100 km a odpoledne dálnice asi 200 km 120 -150 km/hod 7,4 l/100 km (dle počítače v autě.) Ze zkušenosti - otáčky nad 3 500 se zmenšovala spotřeba a při otáčkách menších jak 3 500 se zvětšovala. Zajímavé,ne? Jak řečeno výše,ať děláš co děláš,v zimě si nepomůžeš. Zajímavé bylo třeba u Fiata 500, (vzduchem chlazený) že čím větší teplo v létě,tím menší spotřeba. Třeba i 4 l/100 km. V zimě klidně i 6 l/100 km.Jardys píše:Co si budem namlouvat,zima převážně ve městě do 5km ,1 jízda za 8 l/100km,to je marný ať děláš co děláš.
i30, Champaigne Silver, Style, 1.6 benzín, 09/2008
Zdravím, mám i30 CW 1.6 benzín, najeto 8.500 km. Spotřeba na podzim byla 7,0-7,2, teď v zimě je to 7,3-7,4 l/100 km. Studené starty, zimní gumy (UG 7+) a motor, který je potřeba točit, udělají své. Felda sice brala o 1,5 l méně, ale nedovezla mě z Ústí n.L. do Brna za dvě a půl hodiny.
Skoro jak kdybych se viděl. Spotřeba o teda nižší, ale taky to semtam provětrám.Jardys píše:Co si budem namlouvat,zima převážně ve městě do 5km ,1 jízda za 8 l/100km,to je marný ať děláš co děláš.
i30 1.4 Cmf KimShit
Najazdene 10 000km;
V zime (i30 1.4 cvvt, gumy: GY UG7+) po meste priemer 7.2l - - mimo mesta 6.7
V lete (hankook optimo 450 gumy) po meste priemer 6.9 - - mimo mesta 6.3 (avsak dialnica 130km/h 6.9l)
Ale co je zaujimave je to ze si FAKT myslim - odskusal som to na viacerych nadrziach, ze ma na to vplyv AJ benzin.
Momentalne tankujem OMV Carrera 95 a verte neverte - ma to nizsiu spotrebu asi tak o 0.5 litra v priemere (v istych podmienkach aj o 1 liter). O Shell V-Power 95 sa to velmi povedat neda - tam bola spotreba normalna (ako pisem hore).
Myslim ze I30tke cvvt viac pasuje carrera benzin...
V zime (i30 1.4 cvvt, gumy: GY UG7+) po meste priemer 7.2l - - mimo mesta 6.7
V lete (hankook optimo 450 gumy) po meste priemer 6.9 - - mimo mesta 6.3 (avsak dialnica 130km/h 6.9l)
Ale co je zaujimave je to ze si FAKT myslim - odskusal som to na viacerych nadrziach, ze ma na to vplyv AJ benzin.
Momentalne tankujem OMV Carrera 95 a verte neverte - ma to nizsiu spotrebu asi tak o 0.5 litra v priemere (v istych podmienkach aj o 1 liter). O Shell V-Power 95 sa to velmi povedat neda - tam bola spotreba normalna (ako pisem hore).
Myslim ze I30tke cvvt viac pasuje carrera benzin...
Hmm, s tym carrera benzinom to znie zaujimavo. Mam zatial len 1400km, takze spotreba sa mi ese nenastavila, ale som uz registrovany na spritmonitor.de a zacnem si tam merat spotrebu. Zatial tankujem na Tesco pumpe , ale po 5000km potom skusim spravit tiez nejaku podrobnejsiu statistiku, a som zvedavi na ten OMV Carrera 95...
Hyundai Elantra, 1.6i Premium, 94kW, Marina Blue (2016)
Hyundai i30cw, 1.6CVVT Style, 92kW, Continental Silver (2009)
Hyundai i30cw, 1.6CVVT Style, 92kW, Continental Silver (2009)
Do noveho auta - by som uz vonkoncom nelial tesco benzin...
Ked uz nechces rovno brat Vpower alebo Carreru (co nema vyznam na tom setrit - 50-100sk na nadrzi rozdiel...) tak aspon tankuj klasicky 95 benzin na znackovych pumpach - Shell pripadne OMV... Lukoil sa teraz udomacnuje - skusenosti s nim nemam vobec.. mozno niekto iny ma...
Ked uz nechces rovno brat Vpower alebo Carreru (co nema vyznam na tom setrit - 50-100sk na nadrzi rozdiel...) tak aspon tankuj klasicky 95 benzin na znackovych pumpach - Shell pripadne OMV... Lukoil sa teraz udomacnuje - skusenosti s nim nemam vobec.. mozno niekto iny ma...
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
Tyhle řeči o "značkových"benzínech,olejích....miluji .To jsou řeči lidí,kteří ani vzdáleně netuší,podle čeho se kvalita těchto produktů pozná a určuje.Hlavně,že to je značka a je to drahé(a čím dražší,tím určitě značkovější a kvalitnější-ooooo booože ).Markus píše:Do noveho auta - by som uz vonkoncom nelial tesco benzin...
Když je řeč o benzínu-Tesco má pečeť kvality(ISO).Beru na Tescu,Makru,Hypernově,ONU....léta a všechna auta mají na tyto "neznačkové"benzíny najety desítky tisíc km bez jediného problému nebo rozdílu v jízdě.O žádném problému někoho jiného jsem nikdy neslyšel a třeba u ONA jsou neustále fronty aut(a ty by tam asi při špatném benzínu nebyly).Nikdy jsem neměl pocit,že by to s benzínem od OMV,Shellu....jelo lépe.Měl jsem období,kdy jsem vyloženě zkoušel různé benzíny(i s různ.okt.čísly od 91-100)od různých značek pump.Na jízdě i spotřebě jsem poznal benzíny s různými okt.čísly,ale určitě nebyl rozdíl(kromě ceny ) mezi 95 z Tesca,Makra... a Shellu,OMV,Benziny.
Mimochodem-všechny sprinty i měření radarem max.dosažené rychlosti na urč.úseku jsem na VŠECH Hyundai srazech ve 2,0l motorech vyhrál s těmito pro někoho podřadnými benzíny Takže to bude asi těžko horší kvalita Tiburon na ně jezdí,co vyjel z prodejny a jako ostatní auta s tím nemá problém.Nezastávám se žádné značky benzínu(oleje,svíček...)-beru všude,včetně Shellu,OMV...Když potřebuji-natankuji.A je-li zrovna blízko Tesco nebo Benzina.....Jen nemám rád,když lživé reklamní nápisy berou lidi vážně(o testu kvality nafty u Shellu jsi doufám četl,o stojících autech po načerpání benzínu u Shellu,ze špinavé cisterny snad také),tak o jaké "značce","kvalitě" se bavíme????
Ať si každý tankuje co chce,ale strašení kvalitou neznačkových benzínů je totální hovadina
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži