Pri vsetkej ucte, podla mna, nepises sice totalne bludy, ale minimalne ciastocne bludy ano. Tvrdis, vlastne, ze je totalne jedno aka firma-znacka vyraba benzin/naftu/hociaky produkt. Teda ze (nadnesene povedane) BMW je to iste ako Skodovka, Nemecka vyroba to iste ako Rumunska, Americke pivo to iste ako Ceske... atd...atd... Kludne nech si tankuje kazdy aj v Tescu - aj ked budu davat svoje benziny za 10 korun liter, ale globalne plati a bude platit to, ze lepsie veci su renomovanych znaciek a su aj drahsie. Budes si stale kupovat mlieko za 17 korun s tym ze je TAKE ISTE ako mlieko za 40 korun? ASI TAZKO! To iste je to s benzinami. Aj ked VOBEC neobhajujem ziadnu znacku ani omv ani shell - mozu tak isto byt hajzli ako v tescu, ide vsak o to, ze je to ovela menej pravdepodobne. Okrem ineho aj preto, ze ked Shellka spravi nejaky priestupok (v kvalite,atd..atd..) trpi typ image znackyl ktora dodava pohonne hmoty/plyn a co ja viem co este vsade na svete. Kdezto ked spravi pruser tesco/hypernova/metro/... benzin, tak to mozu okaslat, pretoze urcite neziju z toho ze maju super meno v oblasti kvality pohonnych hmot...Borek píše: Tyhle řeči o "značkových"benzínech,olejích....miluji .To jsou řeči lidí,kteří ani vzdáleně netuší,podle čeho se kvalita těchto produktů pozná a určuje.Hlavně,že to je značka a je to drahé(a čím dražší,tím určitě značkovější a kvalitnější-ooooo booože ).
Když je řeč o benzínu-Tesco má pečeť kvality(ISO).Beru na Tescu,Makru,Hypernově,ONU....léta a všechna auta mají na tyto "neznačkové"benzíny najety desítky tisíc km bez jediného problému nebo rozdílu v jízdě.O žádném problému někoho jiného jsem nikdy neslyšel a třeba u ONA jsou neustále fronty aut(a ty by tam asi při špatném benzínu nebyly).Nikdy jsem neměl pocit,že by to s benzínem od OMV,Shellu....jelo lépe.Měl jsem období,kdy jsem vyloženě zkoušel různé benzíny(i s různ.okt.čísly od 91-100)od různých značek pump.Na jízdě i spotřebě jsem poznal benzíny s různými okt.čísly,ale určitě nebyl rozdíl(kromě ceny ) mezi 95 z Tesca,Makra... a Shellu,OMV,Benziny.
Mimochodem-všechny sprinty i měření radarem max.dosažené rychlosti na urč.úseku jsem na VŠECH Hyundai srazech ve 2,0l motorech vyhrál s těmito pro někoho podřadnými benzíny Takže to bude asi těžko horší kvalita Tiburon na ně jezdí,co vyjel z prodejny a jako ostatní auta s tím nemá problém.Nezastávám se žádné značky benzínu(oleje,svíček...)-beru všude,včetně Shellu,OMV...Když potřebuji-natankuji.A je-li zrovna blízko Tesco nebo Benzina.....Jen nemám rád,když lživé reklamní nápisy berou lidi vážně(o testu kvality nafty u Shellu jsi doufám četl,o stojících autech po načerpání benzínu u Shellu,ze špinavé cisterny snad také),tak o jaké "značce","kvalitě" se bavíme????
Ať si každý tankuje co chce,ale strašení kvalitou neznačkových benzínů je totální hovadina
Mozno ze tankujes v nejakom super tescu, ktore ma super kvalitny benzin za 28 korun liter, ale ja som v minulosti tiez naplnil asi 4-5 nadrzi takymito benzinami a potom som sa cudoval, ci som kupil kolobezku alebo auto, tak bolo citit rozdiel v zrycheni - v sile tahu... Proste motor LEDVA isiel - hlavne v nizsich otackach. Po nasadeni "lepisch" benzinov citit rozdiel. Aj ked jasne - ruku do ohna nedam za ziadnu firmu. Len zvysujem pravdepodobnost toho ze beriem nieco kvalitnejsie ako najspodenjsi level, kde je priam iste, ze skor ci neskor by som natankoval nejaky riedeny humus.