Pružiny
Moderátoři: Tringi, Moderátoři
Pružiny
Tak jsem si byl včera nechat vyměnit olej v převodovce a když mi auto sundali z heveru, zjistil jsem, že mam prasklou pružinu na pravim zadním tlumiči. Myslim, že tu nemusim psát, že na Coupé se repliky nedělaj a oryginály budou pekelně drahý a Hyundai to navíc bude trvat zas cca 6 týdnů než je doveze. Další varianta je vrakáč (?), nebo koupit za cca 4000+ (za všechny 4) nějaký sportovní cca -30mm. Tam se bojim toho, že se mi tam pak nevejdou zimáky co tam mam (195/60/15) popřípadě, co to udělá na letních 205/40/17. Co radíte? Má někdo svoje Coupe snížený v kombinaci třeba s těma 17"?
- Reklama
- Tiburon_FX
- Kontaktovat uživatele:
já mám coupé v sérii a za žádnou cenu bych nesnižoval, tady v praze jsou silnice tak zníčený, že sériie bohatě postačí na to abych měl vyklepanou prdel....pokud bydlíš ve Švýcarsku tak asi no problem, jinak se 17kama kolama ti to hůř pojede, bude vyšší spotřeba - větší valivej odpor, nevim co na ně řekne čidlo ABS, celej podvozek (hlavně tlumiče) se mnohem rychlejš opotřeběj...toť můj názor
96´Coupe (Tiburon) FX 2,0 16V, Full Leather, Boston Green, incl.many extras
Tak v tom s tebou nesouhlasim, když tam dam 205/40/17, tak šířka pneu zůstane stejná (205mm)=stejný valivý odpor, rozdíl na poloměru oproti sériovím 205/50/15 bude +5mm, rozdíl na obvodu +1.68 %(skoro zanedbatelný), naopak pokud bude ten ráfek lehkej, třeba magneziovej, tak to bude spíš lepší. Jediný co se stane je, že to bude tvrdší. Samozřejmě něco jinýho by bylo kdyby se nějak razantně změnil průměr celého kola, dát tam třeba 225/45/17 tak se určitě zhorší akcelerace a bude ukecávat tachometr.Tiburon_FX píše:já mám coupé v sérii a za žádnou cenu bych nesnižoval, tady v praze jsou silnice tak zníčený, že sériie bohatě postačí na to abych měl vyklepanou prdel....pokud bydlíš ve Švýcarsku tak asi no problem, jinak se 17kama kolama ti to hůř pojede, bude vyšší spotřeba - větší valivej odpor, nevim co na ně řekne čidlo ABS, celej podvozek (hlavně tlumiče) se mnohem rychlejš opotřeběj...toť můj názor
- Tiburon_FX
- Kontaktovat uživatele:
- Tiburon_FX
- Kontaktovat uživatele:
- Tiburon_FX
- Kontaktovat uživatele:
- Tiburon_FX
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Sakra.. škoda že sem přišel pozdě, protože já mám sníženej předek a jsem s tim maximálně spookojenej.. Teda abych byl přesnej, tak vepředu mám na seriovejch tlumičích sportovní pružiny Veitec -40mm a vzadu original a tlumiče Koni se stavitelnou tuhostí a řeknu ti, výbordelná kombinace Jinak v zimě sem jezdil taky na 15" 195/60 a v létě tam mám 17" vepředu 215/40 a vzadu 235/40.. vepředu to neškrtá ani při větších hupech, vzadu trochu jo, ale jen o nárazník.. je to tam tvarově pro ty kola na hovno.. Zkusim poslat fotky, abys moh porovnat jak to vapdá bez snížení a s