Výměna oleje - interval
Moderátoři: Tringi, Moderátoři
- wasek
- **
- Kontaktovat uživatele:
Výměna oleje - interval
Ahoj, nikde to nemůžu dohledat ... jaký je u Coupé 1. gen. interval pro výměnu oleje?
Hyundai Coupé 1,6 16V, r.v.1998, červené
- Reklama
- black_sheep
- Moderátor
Re: Výměna oleje - interval
klasika.. 15.000 pokud na to mas, klidne ho zkrat - neuskodis mu
I ❤ cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
- wasek
- **
- Kontaktovat uživatele:
Nop, tak to mne to bude za chvilku čekat .... jen by mne zajímalo, jak hodně je ta výměna oleje složitá, bych si to radši vyměnil sám než s tím jet do servisu.black_sheep píše:klasika.. 15.000 pokud na to mas, klidne ho zkrat - neuskodis mu
já měnim po 12tis km, ale je to každýho věc. Každopádně víc jak 15tis km bych na jednu náplň nejezdil.
Výměna je primitivní. Zahřeješ motor na provozní teplotu. Dole na vaně povolíš šroub, nahoře na víku ventilů otevřeš víčko pro dolívání oleje (pro kompenzaci tlaku), vypustíš olej, sundáš olejový filtr. Pokud máš čas, nech to dokapat dlouho, ať toho vyteče co nejvíc. Na šroub vany bys měl dát nové těsnění, pokud nemáš, zkontroluj to původní, lehce ho namázni olejem a zatoč zpět. Utahuj s citem. Zatočíš nový olejový filtr, u něho prstem namázni klidně i starým olejem tu těsnící gumu. Utáhni a pak prostě jen nalij nový olej. U 2.0 Rd náplň 4l.
Výměna je primitivní. Zahřeješ motor na provozní teplotu. Dole na vaně povolíš šroub, nahoře na víku ventilů otevřeš víčko pro dolívání oleje (pro kompenzaci tlaku), vypustíš olej, sundáš olejový filtr. Pokud máš čas, nech to dokapat dlouho, ať toho vyteče co nejvíc. Na šroub vany bys měl dát nové těsnění, pokud nemáš, zkontroluj to původní, lehce ho namázni olejem a zatoč zpět. Utahuj s citem. Zatočíš nový olejový filtr, u něho prstem namázni klidně i starým olejem tu těsnící gumu. Utáhni a pak prostě jen nalij nový olej. U 2.0 Rd náplň 4l.
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
- wasek
- **
- Kontaktovat uživatele:
Takže koukám, že si vystačím s praxí ze škoda 136 rapid Mimo toho těsnění šroubu asi ... Tak uvidíme, jak to půjde .. jen ještě sehnat olejový filtr a ta těsnění ... filtr je univerzal něbo spešl hyundai? ... jinak díky za odpovědimirpie píše:já měnim po 12tis km, ale je to každýho věc. Každopádně víc jak 15tis km bych na jednu náplň nejezdil.
nevim jestli přímo univerzal, ale filtr pasuje i z jiných aut, to ti prodaj v každé lepší prodejně ihned bez čekání...A to těsnění na šroub si můžeš i vyrobit, vystřihnout papírový mezikroužek, popřípadě gumový, nebo z tenkého plíšku, nebo obojí
-
- Kontaktovat uživatele:
Nevím,jak tady,protože jsem to sám ještě nedělal.Ale na jiných autech se dávala pod šroub(teď nevím přesně)mosazná,nebo měděná podložka.Po každém měnění oleje nová.Stojí to pár korun.
- Dr Meduza
- Kontaktovat uživatele:
Ja nechavam na vypoustecim sroubu to stary, stejne me z motoru tece vsude olej, takze je to jedno, kdyz i lehce prolina kolem sroubu
Coupe 2.0 LPG rv 96 barva Fialova -> rosekano -> uz je zase skoro opraveno
Opel Omega B 2.0 Combi LPG - luxusni kara, ma sedacky Recaro :D
Opel Omega B 2.0 Combi LPG - luxusni kara, ma sedacky Recaro :D
-
- Kontaktovat uživatele:
No,i já si myslím,že stará podložka starému autu moc neublíží.Že kolem a kolem teče o moc více oleje,než přes ten malý šroubek.Dr Meduza píše:Ja nechavam na vypoustecim sroubu to stary, stejne me z motoru tece vsude olej, takze je to jedno, kdyz i lehce prolina kolem sroubu
Ale správně by se to mělo měnit.
tak jasně, ale když už to má člověk dole, tak je dobrý tam něco dat, ať to neteče aspon pod tím šroubem
-
- Kontaktovat uživatele:
Jo jo.samozřejmě s tím souhlasím.Vždyť píšu,že by se to mělo udělat.A já to vždycky měním.
- black_sheep
- Moderátor
ja jsem tedka nechaval menil olej metodou odsati stare naplne. vzdycky se tam potom vejde vic, nez kdybychom to nechali odtect. takze sroubek je hezky na svem miste. asi budu ale tyto metody stridat ob jednu vymenu. mate s tim nekdo nejaky zkusenosti?
I ❤ cars
-
- Kontaktovat uživatele:
Jí to slyším poprvé.To by mě taky zajímalo.A kudyma se to odsává?black_sheep píše:ja jsem tedka nechaval menil olej metodou odsati stare naplne. vzdycky se tam potom vejde vic, nez kdybychom to nechali odtect. takze sroubek je hezky na svem miste. asi budu ale tyto metody stridat ob jednu vymenu. mate s tim nekdo nejaky zkusenosti?
- Jerry159
- Kontaktovat uživatele:
ten kroužek já dávám z vyhřáté mědi ta je měkčí a krásně to utěsní nerovnosti...
Hyundai Coupé 2.0 16v
Alu 17" 205/40/17 Pirelli a Michelin
Sportovní výfuky Fireball
Sportovní vzduchoví filtr
Eonon E1015 Kicker 12l7 1500w
Xenony H1 6000k
brutus hudba
Alu 17" 205/40/17 Pirelli a Michelin
Sportovní výfuky Fireball
Sportovní vzduchoví filtr
Eonon E1015 Kicker 12l7 1500w
Xenony H1 6000k
brutus hudba
Nechápu. To jako když to odsaješ tak se tam vejde více oleje ju to snad neee. Nevím kudy to odsávaj, ale každopádně nemůžou odsát všechno. Jedině když by sundali ventilový víko a odsáli ještě ten vršek tak to možná ju.black_sheep píše:ja jsem tedka nechaval menil olej metodou odsati stare naplne. vzdycky se tam potom vejde vic, nez kdybychom to nechali odtect. takze sroubek je hezky na svem miste. asi budu ale tyto metody stridat ob jednu vymenu. mate s tim nekdo nejaky zkusenosti?
Když to necháš normálně vykapat přes výpust (ohřátý olej) tak je to na jedničku.
Hyundai I30 MY14 White Creamy 1.6 CVVT 88kW + Parking, 16" Alu
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů.
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů.