short-shift; jak zlepšit řazení u coupe RD?
Moderátoři: Tringi, Moderátoři
- black_sheep
- Moderátor
short-shift; jak zlepšit řazení u coupe RD?
Cago bago,
nemate nekdo zkusernosti se zkracenym razenim na coupe? premejslim ze bych v lete neco takovyho sehnal, ty dlouhy a ne moc presny drahy jsou docela blby, i nase vylitana lantra radi lepe.. nejspis to nejak po faceliftu zlepsili a nebo uz mame v lantre short-shift jen o tom nevime
nemate nekdo zkusernosti se zkracenym razenim na coupe? premejslim ze bych v lete neco takovyho sehnal, ty dlouhy a ne moc presny drahy jsou docela blby, i nase vylitana lantra radi lepe.. nejspis to nejak po faceliftu zlepsili a nebo uz mame v lantre short-shift jen o tom nevime
I ❤ cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
- Reklama
Re: short-shift: zkracene razeni
no, kamarád si to kupoval na své Subaru Impreza GT (ano, subaru není hyundai, ale principem je to to samé), duralovej krám s kloubem a efektně v červené metalíze (ono pod tou manžetou je to hrozně vidět ), dal za to celkem těžký peníze a někde v diskuzích a tak se psalo, že s kratším kloubem jde zlepšit čas přeřazení o 0,2s (samozřejmě tomu, kdo neumí rychle přeřadit ani se seriovou pákou je tohle opravdu k ničemu). Jak se mu zlepšily nebo nezlepšily dráhy řazení nevim, na to jsem se ho nezeptal, ale pokud už se sejdeme a trápí mě někde v kopečku na zrychlení (ono 140koní na předku proti 211koní rozložených na všechny kola s tím, že on má těžší auto skrz kardan a diferák a poloosy navíc dělá ve výsledku asi 2s lepší na zrychlení 0-100km/h), tak globálně tam ty 0,4s nějak nevidim . Jet časovku třeba na 200m s přesnou časomírou, tak by možná něco poznat šlo, ale to za předpokladu, že řidič se rozjede ve dvou případech naprosto stejně, což je vyloučený, vzhledem i k tomu, že spojka po předchozím sprintu zahřátá na vyšší teplotu taky zabírá jinak. Tohle vše keci k potenciálnímu přínosu na zrychlení.
Přínos pro přesnost řazení nevim, takže jsem ti vlastně ani neodpověděl
Přínos pro přesnost řazení nevim, takže jsem ti vlastně ani neodpověděl
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
- Paul666
- **
- Bydliště: Vidochov pobliz Nove Paky, okres Jicin, Vychodni Cechy
- Kontaktovat uživatele:
Takze co to teda vlastne obsahuje? Ja jsem si pouze zkratil radici paku asi o 3 cm,trochu je to presnejsi ,ale nic vic...
Hyundai Lantra 1.6 16V GLS 1996
zkrácením všeho, co je nad kloubem, je k ničemu. Naopak sis dráhy prodloužil, od kloubu k převodovce se ale nezměnilo vůbec nic. Mluvil jsem o kratší páce před kloubem. A hyundai tam má vlastně bovdeny, takže řešený by to bylo trošku jinak.
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
taky uvažuju, že si ho zakoupim.. Ne z toho důvodu abych byl rychlejší o nějakou tu setinku nebo desetinku, ale spíš proto, že chci abych měl kratší dráhu.. Přijde mi, že je tam až moc dlouhá..
Hyudai coupe 97' 2.0 -102 kW - My darling
Hyundai Scoupe GT 95' 1.5 - 85kW - Sold
Škoda Favorit 92' 1.3 - 43 kW - Sold
Audi 100 89' 2.3-100 kW - Dead
Hyundai Scoupe GT 95' 1.5 - 85kW - Sold
Škoda Favorit 92' 1.3 - 43 kW - Sold
Audi 100 89' 2.3-100 kW - Dead
- black_sheep
- Moderátor
taky nechci honit setiny vteriny na zrychleni ale spis zlepsit razeni celkove.. myslim, ze hodne z te presnosti "prevodovky" dela kulisa, ale nemam to moc podlozeny.. pokud ano, pak to urcite pujde vylepsit. toto je jedina vec co me na coupe fakt trosku mrzi
I ❤ cars
Vypada to nejak takhle ......
http://www.kdmstuff.com/shop/step1.php?number=949
http://www.kdmstuff.com/shop/step1.php?number=949
Coupe 2.0 r.v. 2005 GK - 105.1/6000
Lantra 1.6 r.v. 1992 16V G4CR DOHC 84/6200
Lantra 1.6 r.v. 1992 16V G4CR DOHC 84/6200
- Limitz
- Kontaktovat uživatele:
Hyundai Lantra 1.8 r.v. 1996 R.I.P.
momentálně služební Audi A6 Avant 2,5tdi quattro 360 000km
Limitz89@seznam.cz
momentálně služební Audi A6 Avant 2,5tdi quattro 360 000km
Limitz89@seznam.cz
- black_sheep
- Moderátor
no asi do nejakyho takovyho pujdu akorat bych rad aby to melo stejny zavit jako original hlavice abych to mohl v podstate nechal original mimo zkraceni a vylepseni drah
I ❤ cars
- Yurii
- Moderátor
- Bydliště: Taková prdel jménem Praha kdesi ve střední Evropě :-D
- Kontaktovat uživatele:
No ja bych chtel taky nejakou altenativu k nynejsimu razeni... bohuzel se mi kdysi stalo, ze se mi urval jeden valecek v kulise a slo mi radit jenom 3 a 4 (na to se moc daleko neda dojet :-d) tak jsme to svarili, primo v aute protoze zadny srani prece A od ty doby se mi zda, ze ma paka az moc velkou vuli, asi sme tim varenim moc zahrali kluzny loziska nebo co to tam je a ty se roztahly...
Kdyz jsem ted ridil Hovorysovo kchar, tak ma drahy razeni presny jak podle pravitka a paka se nekvrdlá zatimco ja mu s pakou i pri zarazeny rychlosti hnout ve spicce tak o 5mm na kazdou stranu
Kdyz jsem ted ridil Hovorysovo kchar, tak ma drahy razeni presny jak podle pravitka a paka se nekvrdlá zatimco ja mu s pakou i pri zarazeny rychlosti hnout ve spicce tak o 5mm na kazdou stranu
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)
- Paul666
- **
- Kontaktovat uživatele:
blacku, jestli to budes objednavat, tak az to prijde, tak to zkus vyfotit co to vse obsahuje a treba ofot navod, me by docela zajimalo, o cem to je..... jestli jsou potreba naky radikalni upravy
-
- Kontaktovat uživatele:
nic neupravujes jen vyndas zavlacky a pac maticek a azse nasroubujes zpet
http://www.hyundaiperformance.com/forum ... -97-a.html
http://www.hyundaiperformance.com/forum ... -97-a.html
Hyundai Scoupe 1994 prodano
Hyundai COUPE FX 2.0 16V 1998 prodano
Fabia 1,9TDI prodano
Octavia II 1,9TDI
Hyundai COUPE FX 2.0 16V 1998 prodano
Fabia 1,9TDI prodano
Octavia II 1,9TDI
- Paul666
- **
- Kontaktovat uživatele:
jo takze vlastne jen prehodis paku , to je cela zmena
- black_sheep
- Moderátor
presne tak. tahla uz moc na presnost vliv nemaj. pak uz jedine to uchyceni primo na prevodovce. tam je taky naky bug, ktery popsali na anglickym coupe klubu.. taky v lete, az bude cas tak to poladim a nafotim.. popisu to cesky. pak by to melo radit jak fik, lip jak kdejaka audi
I ❤ cars
- Paul666
- **
- Kontaktovat uživatele:
ja bych si to zkusil vyrobit, ale musim zjistit v cem je jina ta radicka