radio, zosik, repro, atd.
Moderátoři: vipe, Moderátoři
- Reklama
A ted mu diky uverejneni mailu bude chodit tuna spamu dennevipe píše:Nic není nemožné. Zázraky na počkání nemožné do tří dnů. Objednávky posílejte na ferdamravenecpracevsehodruhu@hyundaipomoc.cz
Tak jsem si trochu pohrál s reprákama v mým Getzu. Musím hned z kraje napsat, že zvuk originálních reproduktorů není špatný a jak jsem zjistil dále i jejich uchycení je provedeno poměrně solidně. Bohužel mi před nějakým časem začal „chrchlat“ pravý zadní reprák. V autorizovaným Hyundai servise se mi místní fachmani nejdřív snažili namluvit, že jsem měl špatně nastavený rádio a že mi to opravili. Když jsem je vyvedl z omylu, tak mi řekli, že jsem si ten reproduktor odpálil sám hlasitým hraním (jsem to já ale pěkný dobytek).
Proto neberte moje počínání jako snahu o audiotuning, to bych se musel v nákladech pohybovat nad deset tisíc. A to nechci.
Jak tady psal Vipe, sundat výplně dveří je celkem snadné, pojistku na klice stahování oken jsem vytáhl pomocí zahnutého drátu, celá operace rozebrání dveří mi trvala do deseti minut (nejsem tak šikovnej jako Vipe).
Trochu k originálním reprákům: Vzadu jsou širokopásmové reproduktory s papírovou membránou o průměru 155mm a hloubka je 65mm.
Ty jsou vloženy do plastového výlisku s kterým se našroubují do dveří.
Díry pro uchycení jsou čtyři a jejich rozteč přes uhlopříčku je 174mm. Otvor ve dveřích má průměr 151mm.
Já jsem tyto reproduktory vyměnil za třípásmové koaxiální PANASONIC CJ-DA1733N o průměru 165mm (podrobnější informace si můžete najít na netu).
Ty jdou sice namontovat jen s drobnými úpravami do originálního plastového rámečku, ale já jsem se rozhodl pro kompletní přestavbu. Vyrobil jsem si rámeček na reproduktory, na styčné plochy jsem použil těsnědí do oken.
Na krycí mřížku jsem nasadil kulatý gumový profil s drážkou tak, aby po zkompletování výplně dveří dobře dosedala na reproduktor.
Mimochodem, ta mřížka je ve dveřích nacvaknutá, ale vzhledem k tomu, že se vnitřním lemem opírá o vložený reproduktor, jsem toho názoru, že její sundání z nerozebraných dveří by se neobešlo bez poškození krycí mřížky a reproduktoru!
Je hotovo a nastává ten OKAMŽIK! Nový repra hrají víc výšek než původní a basová složka je přibližně na stejné úrovni. Pazvuky jsou pryč a výkonově jsou ty Panasoniky jednou tak silnější, tak doufám, že budou sloužit.
Přední repra – to je trošku složitější záležitost. O tom příště.
Proto neberte moje počínání jako snahu o audiotuning, to bych se musel v nákladech pohybovat nad deset tisíc. A to nechci.
Jak tady psal Vipe, sundat výplně dveří je celkem snadné, pojistku na klice stahování oken jsem vytáhl pomocí zahnutého drátu, celá operace rozebrání dveří mi trvala do deseti minut (nejsem tak šikovnej jako Vipe).
Trochu k originálním reprákům: Vzadu jsou širokopásmové reproduktory s papírovou membránou o průměru 155mm a hloubka je 65mm.
Ty jsou vloženy do plastového výlisku s kterým se našroubují do dveří.
Díry pro uchycení jsou čtyři a jejich rozteč přes uhlopříčku je 174mm. Otvor ve dveřích má průměr 151mm.
Já jsem tyto reproduktory vyměnil za třípásmové koaxiální PANASONIC CJ-DA1733N o průměru 165mm (podrobnější informace si můžete najít na netu).
Ty jdou sice namontovat jen s drobnými úpravami do originálního plastového rámečku, ale já jsem se rozhodl pro kompletní přestavbu. Vyrobil jsem si rámeček na reproduktory, na styčné plochy jsem použil těsnědí do oken.
Na krycí mřížku jsem nasadil kulatý gumový profil s drážkou tak, aby po zkompletování výplně dveří dobře dosedala na reproduktor.
Mimochodem, ta mřížka je ve dveřích nacvaknutá, ale vzhledem k tomu, že se vnitřním lemem opírá o vložený reproduktor, jsem toho názoru, že její sundání z nerozebraných dveří by se neobešlo bez poškození krycí mřížky a reproduktoru!
Je hotovo a nastává ten OKAMŽIK! Nový repra hrají víc výšek než původní a basová složka je přibližně na stejné úrovni. Pazvuky jsou pryč a výkonově jsou ty Panasoniky jednou tak silnější, tak doufám, že budou sloužit.
Přední repra – to je trošku složitější záležitost. O tom příště.
GETZ Dynamic 1.1/48kW
tak tak.nechal jsem origo,stahnul malinko basy,aby to pobiraly a dopredu pridal vyskace ze skodovych zavodu.v kufru aktivni sub pioneer ts wx 11a a je to dobry.auto se sice neklepe na asfaltu ale je to slusny.a hlavne ten sub je jen 10cm hlubokej a mam ho na bocni strane kufru a neprekazi ani malicko
Re: radio, zosik, repro, atd.
Ahoj, mám dotaz, zda se mi vejdou do přčdních dveří do Getze repro HERTZ DSK 165 NEW, montážní hloubka 61?
Díky
Díky
Pokud to číslo 165 znamená průměr repráku, tak se tam vejdou. Jenže je tady jiný problém - originál plastový rámeček je na straně reproduktoru zkosen, navíc natvarovaný podle původního repra. Pravděpodobnost, že Ti tam neoriginální reprák padne, je minimální, po osazení do dveří je reproduktor šikmo. To znamená, že Tě nejspíš čeká výroba nového rámečku, a to v domácích podmínkách asi neuděláš. Teda pokud nemáš v garáži soustruh, frézku, vrtačku a další zámečnické vybavení, materiál, zručnost, čas a chutˇ do toho jít . Já ale s oblibou říkám: Nic není nemožné! a vím, že předělávky předních reproduktorů na Getze už šikovní kutilové realizovali
Ještě několik foteček origo repráku pro upřesnění.
Ještě několik foteček origo repráku pro upřesnění.
- Přílohy
-
- 07.jpg (68.92 KiB) Zobrazeno 2032 x
-
- 03.jpg (66.29 KiB) Zobrazeno 2031 x
-
- 02.jpg (58.53 KiB) Zobrazeno 2031 x
GETZ Dynamic 1.1/48kW
A pokračování.
- Přílohy
-