bazén v kufru - problém vyřešen

Vše co se týká techniky, zapojení, ND

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Odpovědět
rom4n
**

bazén v kufru - problém vyřešen

Příspěvek od rom4n »

Jako vždy po dešti.. S timhle problémem jsem auto už koupil - voda v kufru.. Vyřešil jsem to celkem jednoduše, žlábek zadního světla byl plný vody, takže jasná chyba v těsnění. Bohužel jsem zjistil, že se tam voda musí dostávat i jinudy, po vyřešení problému je kolem světel sucho, pod pravym světlem dole v čalounění mokro a pod rezervou 5 cm vody! Korejci věděli, proč dávat na dno kufru špunty :roll: . Mam podezdření těsnící gumy lemující okraj kufru.. Jenže před chvílí jsem přišel na velkou divnost.. Jak je možný, že mam kapičky i za zadníma sedačkama, když všude kolem na bocích je sucho.. A vody v "lavoru" nebylo tolik, aby vytekla až na rantl a šla k sedačkám... Je to celý nějaký divný. Když jsem auto koupil po minulý zimě a při vedení kabelu k subwooferu zjistil, že mam nasáklou podlahu u zadních sedaček, řikal jsem si, že je to od bot a sněhu po dětech původního majitele.. Když ale vidim vodu tam, kde jsem ji nečekal, začínám přemejšlet, jestli na zem nenachcalo za a pod sedačkama, protože tam je opět velké vlhko.. :hyu:
Naposledy upravil(a) rom4n dne 24 bře 2009, 17:52, celkem upraveno 1 x.
Hyundai Lantra 1.5 GLSi
Reklama

ryba

Re: bazén v kufru

Příspěvek od ryba »

tutove ti tam tece ze zadniho okna, takovej bazen nenatece po kapickach ale proudem. Zkoukni tesneni mezi oknem a kufrem, me to teda nedela, ale srazela se mi tam vlhkost, taky snih po lyzakach, ale ja proste vzal vrtacku a u rezervy osmickou vrtakem udelal diru. Pochopitelne tu rezervu nejdriv vyndat
Lantra 93/1,5 8v, slouzila dobre, bud ji zeme lehka. Nyni mondeo 2,0i
Limitz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Limitz »

ty neměls pod rezervou špunt žes tam dělal díru vrtačkou? :D
:hyu: Hyundai Lantra 1.8 r.v. 1996 :hyu: R.I.P.
momentálně služební Audi A6 Avant 2,5tdi quattro 360 000km :D
Limitz89@seznam.cz
rom4n
**

Příspěvek od rom4n »

od okna by to stejkalo přes boky a ty jsou suché ](*,) :-k
jinak k těm špuntům, mám tam dva, ty nemáš žádnej??
Hyundai Lantra 1.5 GLSi
Eurol1k
*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eurol1k »

ryba píše:tutove ti tam tece ze zadniho okna, takovej bazen nenatece po kapickach ale proudem. Zkoukni tesneni mezi oknem a kufrem, me to teda nedela, ale srazela se mi tam vlhkost, taky snih po lyzakach, ale ja proste vzal vrtacku a u rezervy osmickou vrtakem udelal diru. Pochopitelne tu rezervu nejdriv vyndat

LoL si děláš srandu ne ? Hm jsem karosář a kámo jestli si tam jen tak vyvrtal díru tím pádem narušil karoserii........ tak ti ta díra bude korodovat tak do 3 měsíců ;) pokud jsi jí nenatřel nějakým protikorozním přípravkem ;) měj se
rom4n
**

Příspěvek od rom4n »

je to těsnění víka kufru.. když jsem byl za sklopenejma sedačkama a kolega cákal hadicej, po chvíli se spustil takovej chcanec, že jsem se nestíhal divit.. Na jedný straně trvale slabej proudek vody, na dalším místě nic a pak najdnou nálož vody [-o<
Hyundai Lantra 1.5 GLSi
ryba

Příspěvek od ryba »

leta praxe :) jo tu diru tam fakt mam a funguje. Jestli to je nejak moc rezaty nevim, ale zatim nic nepozoruju, ja uz beztak cekam az se holka rozpadne :)
rom4n
**

Příspěvek od rom4n »

Ahojte,
tak mám novej poznatek.. Ta voda se tam nedostala přes gumu víka kufru (!), ale špatnym těsněním zadního okna :!: Je to zaručené, vysvětluje to i ten záhadnej čůrek vody kolem levého světla v dutině za plechama.. Pod oknem je "sběrnej žlábek", kterým se to dutinou dostane kolem světla až na dno kufru.. Takže zítra silikon a snad je vystaráno!
Hyundai Lantra 1.5 GLSi
rom4n
**

Příspěvek od rom4n »

problém 100% vyřešen a odstraněn :-D Tak to nakonec NEBYLO ani oknem, ani gumou kolem kufru! To zatejkání kolem světla mezi plechy v dutině bylo způsobeno puklinkou v plechu kolem světla! Přelepil jsem to tenoučkou alu fólií a chystám se zatřít! Po nočnim dešti ANI KAPKA :-) JUPÍ

omluvte kvalitu, bral jsem to narychlo mobilem

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Hyundai Lantra 1.5 GLSi
pepan
Kontaktovat uživatele:

Re: bazén v kufru - problém vyřešen

Příspěvek od pepan »

takže hovno zle:)
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
http://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=53&t=16258
777669782
PRÁCE NENÍ PINĎOUR, POSTOJÍ V POHODĚ I DVA DNY

uplně bez hju
rom4n
**

Příspěvek od rom4n »

až se podaří počasí, přetřu to antikorozivní stříbřenkou :-) haah! a pak - ať si venku klidně chčije
Hyundai Lantra 1.5 GLSi
ryba

Příspěvek od ryba »

aha! zejtra to omrknu, dik za navod
rom4n
**

Příspěvek od rom4n »

jj, sám bych to nečekal, bylo to schované za tim černym sajrajtem
Hyundai Lantra 1.5 GLSi