Samosvor

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
thunder
*
Kontaktovat uživatele:

Samosvor

Příspěvek od thunder »

ake mate skusenosti so samosvorom? funguje vam? ja ked auto skrizim, tak sa mi volne pretacaju protilahle odlahcene kolesa a samosvor moc nepomaha. nastastie to ide vacsinou este spat, ale ked nie, tak som skoncil a taham navijak...
ako je to u vas? da sa mu nejak pomoct, aby zaberal lepsie?
Naposledy upravil(a) thunder dne 16 bře 2009, 19:35, celkem upraveno 1 x.
Reklama

pepan
Kontaktovat uživatele:

Re: Samosvor.

Příspěvek od pepan »

nevím jestli se to dá nějako vylepšit.zatím sem o tom neslyšel
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
http://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=53&t=16258
777669782
PRÁCE NENÍ PINĎOUR, POSTOJÍ V POHODĚ I DVA DNY

uplně bez hju
thunder
*
Kontaktovat uživatele:

Re: Samosvor

Příspěvek od thunder »

som kupil taku prisadu, co dava do samosvoru jeep, tak to chcem skusit naliat do oleja diferaku vzadu.
lenze som zistil, ze tam mam bielu vodnatu emulziu, tak najskor musim vymenit cely olej a zistit, kadial to tam natieklo. je pravda, ze som brodil dost hlboku rieku v zime, ale to by predsa nemalo presakovat dnu. musim pozriet, ci je v poriadku odvzdusnovacia hadica.
pepan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepan »

to se raděj mrkni,mohli by se tam dostat nečistoty a časem tam bude bordel :)
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
http://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=53&t=16258
777669782
PRÁCE NENÍ PINĎOUR, POSTOJÍ V POHODĚ I DVA DNY

uplně bez hju
dandy008
*

Příspěvek od dandy008 »

Mě samosvor perfektně funguje a hrabou obě kola. Když mám kolo ve vzduchu, tak to druhé neprokluzuje, ale pomalu zabírá a vyhrabu se. Na Fronteře jsme dodělávali uzávěrku a vím, že to jde. Jde to u každého difu, ale stojí to balík. Prodávají se takové sady na montáž. Dohledám to a dám to tady.
Stou emulzi bacha, někde ti prdlo gufero a rychle to měň než ti začne hučet diferák.
H.Galloper 2.5 D TCI, 2001
Kawasaki ZZR-1100
Co ti ujede, nedoháněj. Život máme jeden.
thunder
*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thunder »

davas do zadneho difu nejaku prisadu pre samosvory? ci len obycajny hypoidny olej?

ako zistim, ktore gufero je zle? malo by prepustat aj olej von, ked pusti vodu dnu, nie?

100% uzavierka, manualne ovladana, je velmi dobra vec, ale locker-automat tiez nie je zly. funguje tak, ze za normalnych okolnosti zaberaju obe kolesa sucasne a pri potrebe diferovania sa to same mechanicky odblokuje a funguje ako bezny diferencial. mam to na wrangleri vzadu a funguje to perfektne. robi to aj niekto v cechach. dokaze vraj prerobit otvoreny dif na locker.
dandy008
*

Příspěvek od dandy008 »

Ahoj. U Froncka jsem měl hypoidni, ale tady nevím neboť jsem to neměl zapotřebí. Ve kvalitní mototechně olejů ti poradí, který tam patří. Já jsem zatím kupoval do přídavné převodovky podle tabulek a litr mě stál kolem 350kč. Není dobré míchat oleje.
S tím difem. Je to tuhá náprava, takže jediný přístup vody je asi přes kolo a kardan, ale nemůže tam vlézt tolik, aby jsi měl emulzi.Leda by jsi u kardanu neměl gufero vůbec,ale to by jsi bil i bez oleje. Ikdyby jsi parkoval v řece, tak tam nemůže tolik vody vlézt.Tam asi už někdo dolíval jiný olej a tím se to stalo. Vypusť to a pokud tam dáš HypoidOil, tak bys neměl nic zkazit. Celou náplň za novou.
Uzávěrka je tady dost podrobně popsaná: http://www.offroad-frontera.com/phpBB3/ ... =20&t=1376
H.Galloper 2.5 D TCI, 2001
Kawasaki ZZR-1100
Co ti ujede, nedoháněj. Život máme jeden.
thunder
*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thunder »

hm, nemyslim, ze by tam muselo byt vela vody, aby to na oleji bolo poznat. bol meneny nedavno komplet za novy a jedine vazne brodenie bolo to uz spominane v zime (hlboku vodu moc nemusim). aj to bolo len nejakych 200-300 metrov a trvalo to asi 40 sekund. ten povodny olej bol tmavy, zjavne bez vody.
je este jedna moznost, kadial sa teoreticky moze dostat voda a to cez odvzdusnovak. niekde som cital, ze ked sa po jazde, kde sa zohreje diferak na prevadzkovu teplotu, vojde do chladnej vody, tak sa zmenou teploty v dife vytvori podtlak, ktory sa kompenzuje prave cez odvzdusnovak. ak je tam problem s vyvedenim odvzdusnovaka a funguje to tak ako som popisal, mohlo to nasat cez to...
vo stvrtok by sa mi mal vratit gall s novou spojkou, tak mam cez vikend co skusat a vylepsovat, po registracii na tomto fore :mrgreen:
puma
*

Příspěvek od puma »

ten odvzdusnovak sa vola svop ap ventil treba natjahnut nato hadicku a vivjest ho do priestoru motora a voda sa tam nedostane .
Odpovědět

Zpět na „GALLOPER“