Accent CRDi má centrál v ser. výrobě?

1994 - 2005

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Odpovědět
kuba
*
Příspěvky: 50
Registrován: 27 bře 2006, 10:58
Bydliště: Ostrava-Poruba

Accent CRDi má centrál v ser. výrobě?

Příspěvek od kuba »

Zdravím všechny, koupil jsem si CRDi ze zabaveného Leasingu, o záruku jsem přišel, neboť jsem nedostal servisní knihu, ale potíž je v tom, že jsem sundal polstrování dveří a zjistil, že je tam dodělaný univerzální centrál, takže to funguje pouze přes dálkové ovládání a né klíčem. Má mít tento Accent koupeno 11/2003 centrál standartně? Jak to poznám? Originál motorky jsem tam nenašel jen kabeláž, na kterou je napojen universální centrál.
Reklama
 

sc
*
Příspěvky: 34
Registrován: 20 bře 2006, 16:15

Central

Příspěvek od sc »

Centrální zamykání ovládané zámkem v sériové výbavě z výroby je. Dálkové ovládání ne. Jde o to, že DO na originálním klíči stálo svého času příplatek 5500 Kč a DO + alarm od jiného výrobce stál příplatek 6200 Kč. Takže spousta lidí (včetně mě) dala přednost alarmu s DO a proto má ovladač na klíčích zvlášť. Na závadu to není, funguje to stejně.

SC
SC
kuba
*
Příspěvky: 50
Registrován: 27 bře 2006, 10:58
Bydliště: Ostrava-Poruba

Příspěvek od kuba »

Děkuji za odpověď, ale problém je v tom, že mám nainstalovaný autoalarm s dálkovým ovládáním, který ovládá universální centrál, nemůžu se dopídit, proč někdo v Hyundai servise odstavil originál, který tam nemůžu najít, a namontoval tam universal. To je to co mi nejde do hlavy.
sc
*
Příspěvky: 34
Registrován: 20 bře 2006, 16:15

Central

Příspěvek od sc »

kuba píše:Děkuji za odpověď, ale problém je v tom, že mám nainstalovaný autoalarm s dálkovým ovládáním, který ovládá universální centrál, nemůžu se dopídit, proč někdo v Hyundai servise odstavil originál, který tam nemůžu najít, a namontoval tam universal. To je to co mi nejde do hlavy.
Aha, tak to taky nechápu...
SC
Uživatelský avatar
HJugo
*
Příspěvky: 89
Registrován: 20 zář 2005, 14:33
Bydliště: Šaľa, Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HJugo »

Ak si si pozrel vodicove dvere, tak tam si ani nemohol najst origos central, lebo do vodicovych dveri sa ani nedaval. Ja som si tiez daval domontovat alarm a preto som musel kupit este jedno univerzalne servo.
A ak ti nejde klucom otvorit central cez vodicove dvere, tak potom tam asi fakt mas univerzalny central vo vsetkych dverach. Pri origos centrali sa vsetky dvere neotvoria ak otvaras od spolujazdca.
Hyundai Accent 1,3 12V '04, H&R, BitPower Technology, 195/50R15 Rainsport1 (plechace R15 6J), K&N in Box, NGK Iridium IX
Andrews
*
Příspěvky: 39
Registrován: 01 úno 2006, 10:57
Bydliště: HK

Příspěvek od Andrews »

Tak na toto jsem se ptal pri prebirani svyho auta a technik mi vysvetlil ze to je odpojeny naschval. Aby se prej nestalo ze nekdo drzi zvednutou kliku a ty zmacknes dalkac, cimz motor pude pres vuli a bud to odnese pojistka nebo motorek. Moc se mi to nezdalo ale .....
Jeste mi tvrdili ze kdyz tam neni central na klic tak se to neda vykrast pres tenisak ?
Accent 2002, 1.5CRDi, 55000km - Sold OUT
kuba
*
Příspěvky: 50
Registrován: 27 bře 2006, 10:58
Bydliště: Ostrava-Poruba

Příspěvek od kuba »

Fakt je ten, že jsem prozatím rozdělal jen dveře u řidiče, ale klíčem to nefunguje ani v jednom směru u spolujezdce. O víkendu rozdělám všechny dveře a překontroluji to.
Uživatelský avatar
Donald
**
Příspěvky: 431
Registrován: 06 bře 2006, 09:00
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Stejný problém - leasing

Příspěvek od Donald »

U ojeté elantry CRDi mě teď potkalo totéž: předčasně ukončený leasing u auta z 8.04, chybějící klíč s kódem, servisní knížka, panel AR. Vypátral jsem 1. majitele a ten mi tvrdil, že vůz byl na 1. garančce u Zemana. Tam žádný záznam. Mohlo mě to trknout, protože nikde v motor. prostoru záznam o výměně oleje, hladina asi 1,5 cm pod ryskou, olej černý jak bota. Okamžitě jsem dolil 1 litr polosyntetiky a potom co mi došlo, že mě předchozí majitel tahá za fusekli, okamžitě vyměnil celou náplň. Přesto vůz najel skoro 30 tisíc km na původní olej z výroby. Doufám, že se to nepodepsalo na motoru. Budu sledovat spotřebu, zatím žádné projevy poškození jsem nezaznamenal. ALe lidi, co je jim líto dát pár stovek za garančku, nechápu. Nevíte co jsou zač a proč to dělají?
PS: Vystavit duplikát SK není problém, když dohledáte předchozí garanční prohlídky.
Uživatelský avatar
Masarina
*
Příspěvky: 62
Registrován: 15 srp 2005, 10:12
Bydliště: Plzeň jih

Příspěvek od Masarina »

Pozor pánové, to není žádná chyba. Já jsem si na Lantru dálk. centrál dodělával taky. Jde o to, že Hyundai má udělanou elektriku k centrálu tak, že u řidiče ve dveřích je místo motorku vlastně jenom spínač. Otočíš klíčem - spínač sepne a zbylé tři motorky zamknou. Centrál koupíš s jedním motorkem a ten je ovládanej na dálku vlastní řídící jednotkou a ta ovládá zároveň zbylé tři orig. motůrky přes svou vlastní elektriku. Tím pádem máš u řidiče orig. "spínač" vyndaný a kabely k ostatním dveřím napojené jinde. Chápeš? Když budete chtít obojí budete si muset koupit úplně jiný motorek který umí i OVLÁDAT a nejen být OVLÁDANÝ a stojí mnohem víc. Proto je orig. centrál tak drahý, protože to umí. Jinak v tom nevidím problém. Odemykám a zamykám dálkovým a klíčem už vůbec.
New Santa Fe 2.2 CRDI Elegance
Odpovědět

Zpět na „ACCENT“