poloosa

Vše co se týká techniky, zapojení, ND

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Odpovědět
mirpie

poloosa

Příspěvek od mirpie »

jde rozdělat vnější kineťák na poloose u Coupé RD? Budu měnit manžety. Vnitřní kloub už jsem rozebral, takže manžetu na vnější kloub tam dostanu, ale jde mi o to spíš ten kloub celej rozebrat, vyčistit a namazat a složit, když už je to dole... Žádný jistící pérko jako na vnitřním kloubu jsem tam neobjevil. Dělal to někdo?

Položka B.J. assembly
Přílohy
poloosa.JPG
poloosa.JPG (40.37 KiB) Zobrazeno 739 x
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
Reklama

mirpie

Re: poloosa

Příspěvek od mirpie »

tak vnější kloub prý opravdu rozebrat nejde (tak aby šel zase složit a byl funkční). Nicméně poloosu jsem dnes vyndal z auta (nemusí ani dolů čep, stačí sundat dva šrouby co drží tlumič na těhlici a pak celou těhlici i s nábojem přetáhnout z poloosy). Vnější homokloub už dosloužil, při rejdu byl slyšet. Naštěstí posloužila záložní poloosa, na které jsem vyměnil manžety, důkladně namazal a vrazil do auta. Při skládání vnitřního kloubu mi vypadla jedna kulička a všiml jsem si toho až když jsem to omanžetoval a nesl k autu že ji tam dám...Takže zas celý znova :D , ale dobrý. Kulička si našla místo v kleci a poloosa už taky sedí na svém místě. Foto z rozebírání záložní poloosy.
Přílohy
poloosa u3.JPG
poloosa u3.JPG (121.25 KiB) Zobrazeno 166 x
poloosa u2.JPG
poloosa u2.JPG (133.23 KiB) Zobrazeno 165 x
poloosa u.JPG
poloosa u.JPG (131.53 KiB) Zobrazeno 166 x
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
Odpovědět

Zpět na „Technická Sekce“