sonata 4x4

Moderátoři: Lukino, Moderátoři

Kony5
**

Re: sonata 4x4

Příspěvek od Kony5 »

přiští víkend bych to mohl vyskoušet budou semuset navařit a udělat uchyty...vyměnit i přední náprava kvuli kardanu..kardanove ložisko u chytit..zpevnit zvon převodovky (rvou se) takže udělam takovou ocelovou klec...až to bude dopasovane pujde to komplet zase dolů opískovat,(mezitímdodělám zadní blatníky),,pak dám silentbloky (silonový) a nový klouby...a nástříkat :-) no a až bude komplet hotovej podvozek měl bych vyřešit umístění nádrže (asi ji dám do kufru místo rezervy) pak už jen dodělat design a auto čeká lakovna...no amezitím pomalu připravím motor na turbo 8) ...ale když sem tak lehl pod sonátu a pod toho galanta...tak to nebude snad zas až tak těžký...jen mám jedno dilema...zacovat natáčení zadní nápravy??? nebo vynechat?
Hyundai sonata zelená Y3 - daily
Hyundai sonata AWD racing
Renault Magnum 440 kozel
Renault MAgnum 440 Tandem
Žabička Kawasaki Ninja ZX-7r
AUDI A6 2,5TDI 132 kW quattro. Prodám nebo vyměním za A8 D3 nebo S6 C5.
Reklama

Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Jak to vyresis s technicakem respektive s technickou? V TP mas prece pohon jen predni. Budes to resit jako prestavbu nebo si STK zaridis jinak?
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Romox
**

Příspěvek od Romox »

Hardcam píše:Jak to vyresis s technicakem respektive s technickou? V TP mas prece pohon jen predni. Budes to resit jako prestavbu nebo si STK zaridis jinak?
Oplastuje podvozek, a bude tvrdit že je to dvoukolka. :twisted:
VAZ 2107 - 1989
Škoda Favorit - 1992
Hyundai Santamo 2.0 16V 4x4 - 1999
Chevrolet Aveo 1.4 16V - 2010
Chevrolet Captiva 2.2D 4x4 - 2011
Hyundai Bayon 1.2DPi - 2024
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

A na technicky budou delat blby...:) oplastovanim by ztratil centimatry na svetly vysce, coz by byla skoda.

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kony5
**

Příspěvek od Kony5 »

na technickou to zhodím sundám kardan a možná dam zpátky puvodní náprav a pojedu ...nebo jen shodím kardan a skrin difu...ale spíš to auto na technickou pojede a nějak to pod autem vyřeším s mechanikem :-)...stk je už to poslední
Renault Magnum 440 kozel
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Kazdopadne Ti fandim a rad bych se nekdy svezl..motor znam jak svy boty, ale ne v kombinaci se 4x4...kdyby to tak slo do Ely, 4x4 je posledni, co mi chybi...

Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Yurii
Moderátor
Bydliště: Taková prdel jménem Praha kdesi ve střední Evropě :-D
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yurii »

Taky drzim palce, ted mi prijde trochu skoda ze skupac uz neni Mitsubishi klon :( Bylo by zas o cem snit :) Taky skoda ze to asi nebude permanentni 4x4 jako mivaj Subarka ...
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)
Kony5
**

Příspěvek od Kony5 »

galant je stálý pohon 4x4...takže 50procent prední 50 zadní....nevím ale jestli je vzadu samosvor...pokud ne doufám že tam bude pasovat samosvor z eclipse...jenže mi zas přibila další práce ](*,) v podobě výměny difu liaz..no už se těším :lol: nemám tolik času kolik bych potřeboval :-(
Renault Magnum 440 kozel
Yurii
Moderátor
Bydliště: Taková prdel jménem Praha kdesi ve střední Evropě :-D
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yurii »

Fakt? Já si myslel že mitsu měly mezinápravovej diff nebo jak se tomu říká a Eclipse GSX pri zpomalenym zaberu vypada takhle http://www.youtube.com/watch?v=DBjDyKeL_dI podle selskyho rozumu to nejni 50 na 50 ale promennej pomer mezi predni az dni napravou. Sem sice lama ale nemam zabrany si obcas rejpnout tak mne kdyzak vyved z omylu :)
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)
Kony5
**

Příspěvek od Kony5 »

já vím na ten eclipse sem už koukal...ale ten borec co od něj galanta beru mi říkal že je stalý pohon 4x4 ](*,) tak sem mu věřil..a na netu sem nějak nenašel o tom nic...na ten eclipse sem už kukal dávno...to vím...tím padem za každou info o tomhle pohonu (galant) budu vděčný......jinak u každeho pohonu 4x4 potřebuješ bud viskozní spojku nebo jeden mezinápravový a dva nápravove diferencialy...a stálý pohon je nejjednoduší..takže bych řek že ten galant bude jeden mezináprav a dva nápravové a tot vše....
Renault Magnum 440 kozel
Kony5
**

Příspěvek od Kony5 »

takže pro zajimavost :lol: (musim se někde svěřit) galant už je skoro rozdělaný...a při prvním porovnávání .
pojeb č. 1 - tachometr je u galantu pres bowden u sonaty elektronicky (je tam takový mezikus (snímač otáček) a naštěstí pasuje takže cajk [-o< [-o< díky bohu)
pojeb č. 2 - musím vyměnit komplet most nápravy i s předním příčníkem a dvěma spodními podelníky (sonáta ma jeden uprostřed) tohle má 2 na bocích....doufám že sedí díry
pojeb č. 3 - sonáta má na levý kolo jednu hřídel a kineták u převodovky...galant má hridele dvě uprostře chycenou k bloku v ložisku a kineták je tam..doufám že to sedne...ale ten kloub je upe K.O. doufám že bude pasovat muj zanovní ze sonaty...
pojeb č. 4 - všechno teče (dif,prevodovka, všechno!) musím přetěsnit a vyměnit gufera.. vyměnit všechny klouby..a všechny silentbloky nahradit silonovýma..

no a dobrá zpráva! tunel sonaty je skoro stejný jako z galantu (jen tam nejsou ty držáky na kardan ) ktere tam přidám..ale hloubka stejná...

taky musím vyměnit vanu motoru...a spoustu ostatních takových blbostích malých....ale první pohled vypadaj že to tam sedne :D :D
Renault Magnum 440 kozel
Kony5
**

Příspěvek od Kony5 »

takhle dopad motor z myšáka....uvažuju o GO má někdo skušenosti? případně sehnal by něho písty (už ty z 4G63T ) kolik stojí šály? ojky sou snad dobre...klika to přežije...blok je v cajku schytali to jen písty a hlava...
Přílohy
100_5710.jpg
100_5710.jpg (213.33 KiB) Zobrazeno 963 x
Renault Magnum 440 kozel
mirpie

Příspěvek od mirpie »

krutý
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
Kony5
**

Příspěvek od Kony5 »

takže po sehnání kopě dílu a informací a všeho možného!jebu na to! je to na hovno všechno...vyměnit pdovzek a oturbit motor neni mechanicky problem....až na to že to je drahé jak prase ....dneska mi auto shořelo fákt perfekt...neměnte řídící jednotky! ..a mám štěstí že mi to nejeblo protože těch 40 litru benzinu v nadrži co mám v kufru t by bylo zajimavý....jebat hyundaie skurvené ...jdu do mitsu lancer evo a žádné dupaní už...kdyby někdo chtěl podvozek 4x4 z galantu tak ho mám..včetně diferáku kardanu převodovky a bloku motoru mitsu 4G63 7bolt...někde mám i pateřov svazek elektroniky.....že já se na to nevysral už v počátku #-o :evil:
Renault Magnum 440 kozel
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Nevim, jestli Hyundai muze za to, ze se v nem nekdo rejpal a nevyslo mu to.

Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Odpovědět

Zpět na „SONATA“