Vymena oleje v prevodovce
Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři
- Reklama
- zaludnikrs
- **
- Kontaktovat uživatele:
no to teda nevím o ničem takové jsem ještě neslyšel doporučuje se měnit olej úplně ve všem a to jak v diferenciálu, automat. převodovce i manuál atd, akorát je rozdíl po kolika km.Nebo se pletu.Dovolte abych vám doporučil do man.převodovky olej Sunoco API GL 5(full synthetic) včera jsem ho tam dal a před tím mě šla o něco hůř trojka a teď je to v poho. Sám jsem byl z toho překvapený. Je určený do extrémě nízkých tak i vysokých teplot, kde výrobce doporučuje olej výkonové třídy GL-5 a GL-4.
AhojZdeněk Dostál píše:no to teda nevím o ničem takové jsem ještě neslyšel doporučuje se měnit olej úplně ve všem a to jak v diferenciálu, automat. převodovce i manuál atd, akorát je rozdíl po kolika km.Nebo se pletu.Dovolte abych vám doporučil do man.převodovky olej Sunoco API GL 5(full synthetic) včera jsem ho tam dal a před tím mě šla o něco hůř trojka a teď je to v poho. Sám jsem byl z toho překvapený. Je určený do extrémě nízkých tak i vysokých teplot, kde výrobce doporučuje olej výkonové třídy GL-5 a GL-4.
Lantra 1,6 16v Komb.
Taky mám psaný GL-4 ale dal jsem tam GL-5 to je plná syntetika a úplná spokojenost i můj Simír (holka) říká že je to o moc lepší.Luzmen píše:AhojZdeněk Dostál píše:no to teda nevím o ničem takové jsem ještě neslyšel doporučuje se měnit olej úplně ve všem a to jak v diferenciálu, automat. převodovce i manuál atd, akorát je rozdíl po kolika km.Nebo se pletu.Dovolte abych vám doporučil do man.převodovky olej Sunoco API GL 5(full synthetic) včera jsem ho tam dal a před tím mě šla o něco hůř trojka a teď je to v poho. Sám jsem byl z toho překvapený. Je určený do extrémě nízkých tak i vysokých teplot, kde výrobce doporučuje olej výkonové třídy GL-5 a GL-4.
Tak to určitě budeš nevím kolik přesně ho tam mají 1.5 ale 1.6 mají 2.15litru a zase takový nebo žádný rozdíl tam nebude ale uvidíš to když vypustíš starýVojticek píše:..otázočka: do 1.5 12V ide koľko oleja do prevodovky ?
..včera som kúpil jeden litrík, ale podľa toho čo tu čítam, budem asi po
trebovať ešte jeden
a po naletí nového se kukneš kontrolním šroubem a nech ho při nalévání alespoň povolený nebo úplně vyšroubovaný aby se ti při nalévání do převodovky dobře dostával vzduch.
Taky tak,máme stejné převodovky a rozdíl je jenom v řadicí kulise!Zdeněk Dostál píše:Tak to určitě budeš nevím kolik přesně ho tam mají 1.5 ale 1.6 mají 2.15litru a zase takový nebo žádný rozdíl tam nebude ale uvidíš to když vypustíš starýVojticek píše:..otázočka: do 1.5 12V ide koľko oleja do prevodovky ?
..včera som kúpil jeden litrík, ale podľa toho čo tu čítam, budem asi po
trebovať ešte jeden
a po naletí nového se kukneš kontrolním šroubem a nech ho při nalévání alespoň povolený nebo úplně vyšroubovaný aby se ti při nalévání do převodovky dobře dostával vzduch.