Spojka
Moderátoři: 89majlo96, nulda, Moderátoři
Re: Spojka
Včera při příjezdu do práce se mi osobně poprvé také povedlo spojku trochu přismahnout - jedno couvání (na rovině) a následně dojezd na parkovací místo (na jedničku s nohou na spojce) a opět krátké couvání pro dorovnání
PS: nedokážu si představit tahat s tím naložený vozík někde v kopcích a serpentinách...
PS: nedokážu si představit tahat s tím naložený vozík někde v kopcích a serpentinách...
Seat Leon 5F FR 1.8 TSi 162 kW
i30 II combi 1.6 GDi 99 kW (2013)
Suzuki Swift 1,3 50 kW
Suzuki Wagon 1,3 56 kW
Škoda 120 L, LPG
Suzuki Swift 1,3 50 kW
Suzuki Wagon 1,3 56 kW
Škoda 120 L, LPG
- Reklama
Pánové, ještě jste nezkoušeli dávat dotaz na servis?
i30 1.6i CVVT COMFORT, ESP, MOONLIGHT BLUE, CZ 2009
Tusim, ze vyjadreni servisu nam prave chybi.SKV píše:Pánové, ještě jste nezkoušeli dávat dotaz na servis?
Ja osobne cekam, kdo se toho ujme a pak to sem napise
i30 1.4 + kn, 12/2007
OK, píšu na servis, kde jsem auto kupoval, pak dám vědět...laufas píše:Tusim, ze vyjadreni servisu nam prave chybi.SKV píše:Pánové, ještě jste nezkoušeli dávat dotaz na servis?
Seat Leon 5F FR 1.8 TSi 162 kW
Suzuki Swift 1,3 50 kW
Suzuki Wagon 1,3 56 kW
Škoda 120 L, LPG
Suzuki Swift 1,3 50 kW
Suzuki Wagon 1,3 56 kW
Škoda 120 L, LPG
Skvělé, díky!Tudy píše:OK, píšu na servis, kde jsem auto kupoval, pak dám vědět...laufas píše:Tusim, ze vyjadreni servisu nam prave chybi.SKV píše:Pánové, ještě jste nezkoušeli dávat dotaz na servis?
i30 1.6i CVVT COMFORT, ESP, MOONLIGHT BLUE, CZ 2009
Rychle rozjezdy bez problemu, vozik nevim.štaflík píše:No o procentech bych se nepřel, každopádně se dá čekat, že ta spojka všem vydrží méně, než u jiných aut. Není to jenom o tom, že parkuji v kopci, nebo jak parkuji (řidičák mám šestnáct let, aktivně jezdím čtrnáct a najeto cca půl mega, což sice není mnoho, ale na druhou stranu si nemyslím, že bych neuměl pustit spojku). Každopádně takto jsem parkoval s řadou aut několika koncernů (slušný průřez VW group, zesměšňovaný Renault, Ford, Nissan i s Dacií) a s ŽÁDNÝM z nich mě ani nenapadlo, že je spojka nějaká vachrlatá, nebo poddimenzovaná. Upřimně řečeno, on i rychlý rozjezd do kopce (třeba když jsi první na světlech) nebo představa tahání vozíku není nic, z čeho bys měl pocit, že to bude s i30 pohodová věc.laufas píše:
Tu spojku bych videl jako dostacujici pro 80% lidi. Ze ty parkujes nekde v kopci a delas to tak, ze pak chcipas smradem - coz te lituju je vec druha a holt kuci korejsti to podcenili. Mne smrdela spojka parkrat a kdyz jedu normalne, tak je vse v pohode. A to jezdim po meste, takze zacpy,semafory,obcas akcnejsi rozjezd,i to parkovani...
Treba ta spojka vydrzi, stve me, ze tu nekdo nema najezdeno treba 100tis a vice. Proto jsem rikal, ze ty jsi pokusny kralik na tu spojku Jsem zvedav, kolik toho zvladne Pali se ti casto?
i30 1.4 + kn, 12/2007
Jak kdy. Po rovině jsem se naučil dělat samotný rozjezd trošku důchodcovsky a do koníků prásknout až potom, couvání v kopci přes spojku bez smradu prostě nejde.
ex i30cw 1.6 CVVT Classic; Ulsan
Ona je ta spojka asi pro Hyundai typicka. U Getze, ktereho jsem mel, se taky vsude psalo, ze je poddimenzovana. Nicmene najezdil jsem na ni 100 tisic bez potreby vymeny a jeste ma uricte hodne kilometru u noveho majitele pred sebou. Getz me ale naucil jak s ni zachazet a stejne to praktikuju i u i30. i30 mi zasmrdela asi jednou dvakrat kdyz bylo auto nove. Kdybych parkoval v kopci nebo podobne tak by smrdela asi casteji. Pred koupi i30 jsem projizdel treba Fabii 1.2 a spojka s prevodovkou je daleko lip "sladena". Ale nic z toho mi radost z i30 nekazi, kvalite Hyundaie verim. Podle me za tyhle penize se nic lepsiho v soucasnosti koupit neda.
Jestli se k tomu muzu vyjadrit, tak: spojka zabira az docela hodna nahore, takze pri rozjezdech pustim spojku tak do 3/4 a az citim ze zacina zabirat, tak pridam plyn. Delal jsem to tak u Getze a v i30 je to hodne podobny. Ve Skodovkach, Mazde Seatu spojka zabirala vzdycky plynule - to mozna bude hlavni problem.
Snad nejsme v autoškole, ne? Určitě máš naježděno dost.laufas píše:Štaflik: A jak se jezdi aby nesmrdela?
Nicméně předchvílí tu příspěvěk, že někomu smrdí Getz - možná je to pro korejce typické a nic špatného to neimplikuje.
No mne nesmrdi,ale ty rikas, ze jezdis nejak duchodcovsky nebo co
Jinak najezdeno mam minimum, jsem mladej,malej,nezkusenej
i30 1.4 + kn, 12/2007
No "důchodcovsky" se rozjíždím (ne jezdím) až s i30. Prostě spojku pouštím "nežně" a více než u jiného auta si hlídám, abych tam neměl více plynu než je nutné. Třeba u škodovek (myslím nové), tyhle věci na rovině či mírném kopci řešit nemusíš. Tam to zasmrdí až při opravdu brutálním zacházení. No, ani to rozjíždění není tak důchodcovské. Prostě se k tomu chovám mírněji, než ke kterémukoliv jinému autu.laufas píše:No mne nesmrdi,ale ty rikas, ze jezdis nejak duchodcovsky nebo co
Je dobře nebo špatně rozjíždět to jen na spojku ? Mě to dělá problém, se učím teprv, tak kdž sem dal plyn, tak to moc vystřelilo, tak to dělám po rovině i do kopce, jak se tu psalo, že ji pustím do těch 3/4 kdy je cítit jak dost zabírá, potom pustím brzdu a aniž bych sešlápl plyn auto jede dopředu pomaličku tak si potom přišlápnu plyn a přeřadím..přijde mi to takové příjemně plynulé... a neničí se tím jak se říká víc spojka, není lepší přidat ten plyn dřív nebo něbo tak nějak ?
Mne teda pripada, ze se jen na spojku v i30 nerozjedu ani sam, natoz s vice lidma na palube. Ja se rozjizdim s plynem. Driv sem taky turoval na krizovatkach, ted uz ne. Je to o zvykuTilopacar píše:Je dobře nebo špatně rozjíždět to jen na spojku ? Mě to dělá problém, se učím teprv, tak kdž sem dal plyn, tak to moc vystřelilo, tak to dělám po rovině i do kopce, jak se tu psalo, že ji pustím do těch 3/4 kdy je cítit jak dost zabírá, potom pustím brzdu a aniž bych sešlápl plyn auto jede dopředu pomaličku tak si potom přišlápnu plyn a přeřadím..přijde mi to takové příjemně plynulé... a neničí se tím jak se říká víc spojka, není lepší přidat ten plyn dřív nebo něbo tak nějak ?
i30 1.4 + kn, 12/2007