vibrace

1994 - 2005

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Felotron

vibrace

Příspěvek od Felotron »

Neco se asi nekde trepe... Myslim jako na aute... Jako na tom mojem jo... At si rozumime...

Prezul jsem na letni a typuju, ze mi to blbe vyvazili...na volantu to neniznatelny, ale cely auto se nad 100km/h proste vrti....
Ty gumy jsou Hankook (typ nevim, ale rano se mrknu)... Na D1 (beton) je to megasilene hlucny....zkusim zkontrolovat husteni....

Mel by se pri spatnem vyvazeni trepat volant, kdyz je tam servo??? To jest ma hlavni otazka. Dekuji vam za odpovedi, soudruzi!
Reklama

honzik
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzik »

Stopro nevyvaženy pneumatiky nech si je vyvažit a vše bude o.k Volant se ti bude klepat i když maš servo ty vybrace z kol se přenašeji do řizeni
Lantra combi 2,0 16v DOHC 102kw, 98r.v zelená metaliza.snížena,sport.filtr. ale už prodaná ted Subaru ale vzpomínám na lantru
Felotron

Příspěvek od Felotron »

no prave ze na volant se to prenasi jen malilililinko.... nozajedu do pneuservisu a uvidim... mozna je to trochu blbe vyvazeny, k tomu treba trochu v riti geometrie z perforovane vozovky... no dam vedet, az budu chytrejsi...
black_sheep

Příspěvek od black_sheep »

no me to vyvazili nez prezuli a potom to zaclo kolem 80tky divne zvucit.. kdyby bylo v riti lozisko tak to dela porad ne? nad 100vku to zase prestane a hucelo by to spis nez tak nak divne skucelo? zejtra to zvednu na zvedak a uvidi se jestli se pridira lozisko, ale je divny ze na zimnich to nedelalo.. nic nevibruje ve volantu, ale je to takovej zvuk asi jako v autobuse kdyz sedite vzadu a jde to od zadniho pravyho kola.. :roll:
Felotron

Příspěvek od Felotron »

me to auto pripada silene hlucny....
trochu mi tahne kolem tesneni na dverich, tak je to mazna tim...

Ale rikal jsem si, ze lozisko pri 45000km prece nemuze byt v haji...muze, ale proc zrovna moje !?!?!?!?!!?!?!?
HJugo
*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HJugo »

Felotrone, v tom lozisku mozno staci vymenit vazelinu a spravne ho dotiahnut. Na otcovej Felde sme pred casom tiez riesili ten isty problem. Ked sme ho namazali Slovnaftackou vazelinou, tak to hucalo, ale ked sme tam dali Castrola, tak to prestalo (obe vazeliny boli urcene na tie loziska). Brachovi na Fabci zadne lozisko po havarke tiez hucalo a tam pomohla len vymena.
Hyundai Accent 1,3 12V '04, H&R, BitPower Technology, 195/50R15 Rainsport1 (plechace R15 6J), K&N in Box, NGK Iridium IX
Felotron

Příspěvek od Felotron »

No jo...kdo maze, ten jede...

Asi to budu muset hodit do servisu...nemam garaz, ani naradi :(
Forza!
*

Příspěvek od Forza! »

Já mám podobný problém. O víkendu jsem přezul a nad 120 km mi to vybruje. Jo a přijde mi taky že to tahne na stranu, ale možná že je to vsugerovaný. Mělo by to být vyvážením ne? A nebo taky tím, že jsem prohodil gumy.
2002, 1.5 crdi, 40 000 km
Gardovič
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gardovič »

Taky mi začalo ložisko hučet v 45000 km, naštěstí nové i s prací stálo 2000 Kč
Hyundai Accent r.v. 98, 1.3i, 12V, socka verze-prodáno, ale sloužil perfektně.
Vita
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vita »

Forza! píše:Já mám podobný problém. O víkendu jsem přezul a nad 120 km mi to vybruje. Jo a přijde mi taky že to tahne na stranu, ale možná že je to vsugerovaný. Mělo by to být vyvážením ne? A nebo taky tím, že jsem prohodil gumy.
Rozhodne si to nech prevazit ..
A jinak doporucuju pri prehazovani pneumatik popsat ..
Kridu jiste mas .. :lol: :lol:
delam to taky a vse v poho .. :wink:
Coupe 2.0 r.v. 2005 GK - 105.1/6000
Lantra 1.6 r.v. 1992 16V G4CR DOHC 84/6200
Bruno

Příspěvek od Bruno »

Vibrace při 12O km/hod jsou zcela určitě od nevyvážených/špatně vyvážených předních kol/, alespoň já mám tu zkušenost.Oni někdy při tom fofru to mechanici odrbou. Já jsem ujel pár km vibrovalo to, vrátil jsem se a trval jsem na kontrole vyvážení a ejhle chybička se vloudila a tak to znovu vyvážil. Na jednom/levém/kole byla chyba. Jednou/před tím/mi začalo auto vibrovat kolem 135 do 14Okm/hod dlouho se s tím mořili a nic. Pak mechnika napadlo zkontrolovat jestli nehází disk/plecháč/ a házel,kmital malinko nahoru a dolů/asi jsem něco trefil/.Nijak to nešlo spravit vyvážením a tak jsme přehodili disk z rezervy/ fungl nový/ a bylo po problému. Jó a teď v zimě, těsně než jsem měnil gumy na letní, to začalo kmitat ve volantu kolem 12Okm/hod, přijel jsem na výměnu a při demontáži pravého předního kola vypadlo vnitřní závaží/asi se utrhlo a nějak to tam silou vůle drželo, ale jako pes ježka, a proto to kmitalo. Jinak si nechávám dělat geometrii dost často, protože po těch výmolech a někdy i brnknutí o obrubník, se to vždycky rozhodí. Myslím si, že se to vyplatí, než si zničit gumy.
Lantra 1,6 16V G4GR r.v.96 zelená metal.
Forza!
*

Příspěvek od Forza! »

Vita napsal:
Rozhodne si to nech prevazit ..
A jinak doporucuju pri prehazovani pneumatik popsat ..
Kridu jiste mas .. :lol: :lol:
delam to taky a vse v poho .. :wink:[/quote]

Křídu mám. Dokonce jsem ji i použil. V prohození byl ale úmysl. Přední mám víc sjeté, tak jsem je šoupnul do zadu, ať to mám rovnoměrné. Co stojí vyvážení?
2002, 1.5 crdi, 40 000 km
ivan
Moderátor

Příspěvek od ivan »

HJugo píše:Felotrone, v tom lozisku mozno staci vymenit vazelinu a spravne ho dotiahnut. Na otcovej Felde sme pred casom tiez riesili ten isty problem. Ked sme ho namazali Slovnaftackou vazelinou, tak to hucalo, ale ked sme tam dali Castrola, tak to prestalo (obe vazeliny boli urcene na tie loziska). Brachovi na Fabci zadne lozisko po havarke tiez hucalo a tam pomohla len vymena.
No! U Hyundaie Ti ta výměna vazelíny moc nepomůže,protože ve většinou
případech jsou nakoplá sedla u ložisek,nejsou kulaté ,ale šišaté ten zvuk je takový vrnitý a ložisko se vlastně přídírá,bač neběhá ve přesné rovině!! :wink:
Hyundai Sonata Y3 2.0L Dohc 16V G4CP-DM již miulostí(prodaná)
Felotron

Příspěvek od Felotron »

ivan píše:
HJugo píše:Felotrone, v tom lozisku mozno staci vymenit vazelinu a spravne ho dotiahnut. Na otcovej Felde sme pred casom tiez riesili ten isty problem. Ked sme ho namazali Slovnaftackou vazelinou, tak to hucalo, ale ked sme tam dali Castrola, tak to prestalo (obe vazeliny boli urcene na tie loziska). Brachovi na Fabci zadne lozisko po havarke tiez hucalo a tam pomohla len vymena.
případech jsou nakoplá sedla u ložisek,nejsou kulaté ,ale šišaté ten zvuk je takový vrnitý a ložisko se vlastně přídírá,bač neběhá ve přesné rovině!! :wink:
tak teda doufam, ze budu menit loziska... :(((
Rasty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rasty »

Felotron píše:
ivan píše:
tak teda doufam, ze budu menit loziska... :(((
můžeš to odkládat :lol: já to odkládal půl roku a pak jsem neslyšel ani prd. Jen šíleně hučící lóžo
Obrázek

† Renault 19 1.8 16V r.v. 94
† Hyundai Lantra J2 2.0 16V r.v. 98 180koníků
† Audi 80 B4 Quattro 2.0 r.v. 92
* Hyundai coupe GK 2.0 r.v. 03
* Honda Civic EG 1.5 16V V-Tec r.v 94
Odpovědět

Zpět na „ACCENT“