ALU kola na moje Coupé

1996 - 2002

Moderátoři: Tringi, Moderátoři

Odpovědět

Jaká ALU kola se vám líbí nejvíc

1:Brock B23
28
60%
2:RSW - 667
6
13%
3:Brock RC19
2
4%
4:Jaagruti Emaxima
1
2%
5:KOSEI SPA BLACK POLISH
10
21%

Celkem hlasů: 47

black_sheep
Moderátor

Re: ALU kola na moje Coupé

Příspěvek od black_sheep »

jinak hyumane, tu tvoji barvicku Ti zavidim.. krasna! :wink:
I cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
Reklama

DEDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEDe »

kola nadherny to bude hned rozdil a lidi se budou vic otacet. Skoda jen ze ti nekdo s tema podlozkama to tak zprasil :( snad to nejak vyresis.
Hyundai Tuscani 2,7 Elisa - 12/2003
mirpie

Příspěvek od mirpie »

ten předek:

tohle je seriový origo stav. Prasácký řešení některých asijiských aut. Ta podložka o který mluvíš je náboj, zalisovaný do ložiska, na kterém 4mi šrouby s maticí je přišroubovaný kotouč a zalisované štefty na upevnění kola. Chceš-li třeba měnit kotouč, musíš náboj vylisovat, blbý, ale je to tak.
Origa kola 15" maj právě vybrání na ty hlavy šroubů, co tam trčí, řešil jsem to taky, protože mám neoriga kola, ale mám jen 15" s ET35 a nebylo mi líto do nich frézkou udělat zevnitř na dosedací plochu malé výřezy, které posktly prostor těm hlavám šroubů.

Bud to uděláš taky nebo si necháš vyrobit podložku se šteftama, zahloubením na matice které hodíš na stávající štefty a zevnitř ještě vybrání pro ty hlavy šroubů
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
KUPIS
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KUPIS »

PŘEDNÍ NÁPRAVA: Pokud jdou ty šroub. sundat tak tam dej šro. s konickou hlavou co mají inbus.se stejným zav.a délku šrou. zakrátíš na danou délku.Tím budou zapuštěné.
Obrázek
Davepic

Příspěvek od Davepic »

jako na tom novem kole za zadu nejsou žadne vybrání pro ty šrouby?? to je uplně ploche?? hod tu foto jak to vypada...
Obrázek

HYUNDAI COUPE 2.Generace V6
Davepic

Příspěvek od Davepic »

Hardcam píše:Proc ty podlozky nevyndas? Jestli ty kola maj ET kolem35, tak budou i tak slusne vylezly oproti plechum nebo origo kolum..
Právě, že nebudou aspoň teda v zadu ne ve předu je to v klidu nejde ani nic poznat ale vzadu je to s timhle Etečkem zalezle jak cip to vidim na svojích kolech taksjem si do zadu dělal v praci 5mm podložky je to malo ale aspoň něco...Měl sjem strach dát 10mm jestli by to neškrkalo při propružení...
Obrázek

KUPIS
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KUPIS »

TOHLE!!
2741551_5.jpg
2741551_5.jpg (34.18 KiB) Zobrazeno 998 x
Obrázek
DEDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEDe »

kurna to si clovek jen tak nemuze koupit kola a nasadit? to je teda blbina kdo toto zase vymyslel. DOufam ze GK takovyhle prekvapeni uz nema ze bych koupil kola a nepujdou mi tam.
Hyundai Tuscani 2,7 Elisa - 12/2003
Davepic

Příspěvek od Davepic »

KUPIS píše:TOHLE!!
2741551_5.jpg
Jasne jasne, ale jen jsem nepochopil jak to má on on to ma teda uplně ploche bez tech vyfrezovanych dosedácích ploch jo?? to je pa celkem Big Problem ...
Obrázek

Davepic

Příspěvek od Davepic »

DEDe píše:kurna to si clovek jen tak nemuze koupit kola a nasadit? to je teda blbina kdo toto zase vymyslel. DOufam ze GK takovyhle prekvapeni uz nema ze bych koupil kola a nepujdou mi tam.
No já když jsem kupoval ty moje koliska tak taky mi to na předku nesedělo ty dosedaci plochy byli málo vybrané na těch kolech takže mi to taky nešlo nasadit přes ty šrouby co jsou na nabojí tak jsem musel je trošku zvetšit pilníčkem práce na pul hodiny jedno kolo...
Obrázek

mirpie

Příspěvek od mirpie »

já nasadil frézu na vrtačku a do každýho kola udělal drážky....Tohle řešení s tím uchycením kotouče umístěného až za nábojem a přišroubovaným průchozími šrouby, u kterých navíc trčí hlava na dosedací ploše kola, je fakt nešťastný...Ale vše má řešení, většinou
mirpie

Příspěvek od mirpie »

KUPIS píše:PŘEDNÍ NÁPRAVA: Pokud jdou ty šroub. sundat tak tam dej šro. s konickou hlavou co mají inbus.se stejným zav.a délku šrou. zakrátíš na danou délku.Tím budou zapuštěné.
to by musel udělat kuželové zahloubení do náboje a ten moc tlustý není, tohle by nevyšlo....
KUPIS
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KUPIS »

Já to měl takto řešený na starým coupé.Tam jsem měl podložky je na zadku a to 2,5cm na každou stranu.
Obrázek
mirpie

Příspěvek od mirpie »

tak do podložky by udělat zahloubení 90° šlo a bylo by to natvrdo spojené s kotoučem, ale musely by být samo jiné šrouby a malinko delší, a taky delší štefty.
Hyuman
**

Příspěvek od Hyuman »

Zdrávím,teď jsem tady 2 dny,ale udělám to asi tak,že vyndám ty 1cm podložky a do těch děr co jsou určené k přišroubování do nábojenich nechám udělat závit.Šrouby dám ze zadu a podložky přišroubuju k náboji tak aby nepřesahovali podložku.Závit bude přilepenej lepidlem na šrouby a pro jistotu ještě vemu malej majzlík a naseknu roh šroubu ať je větší jistota,že se ten závit neprotočí.Docela se bojím do těch ALU vybrušovat drážky,nikdy nevím co se stane,ale díky za všechny rady moc jste mi všichni pomohli!Jinak pro Davepic tady je ta fotka dosedací plochy.
Přílohy
Dosedací plocha ALU.jpg
Dosedací plocha ALU.jpg (135.62 KiB) Zobrazeno 892 x
Hyundai Coupé FX 2.0 16V r.v.1999
Odpovědět

Zpět na „COUPE 1G“