maxpower píše:1)nikomu ty tablety neposkodili auto
2)ten kdo tvrdi, ze ty tablety nefunguji, tak je nikdy nezkusil
3)kdo je zkusil, ten tvrdi ze funguji
Takze sem si objednal zkusmo 10 tablet za 440kc s postovnym a vyzkousim je
Tak sem teda zvedav, ted mam dlouhodobou spotrebu na kazde nadrzi 5.85L/100km. (mesto a kratke trasy).
Můžu přidat své dva haléře do diskuze?
Ačkoliv jsem nic takového nikdy nevyzkoušel tak samozřejmě nemůžu říct, že tohle zrovna nefunguje, ale viděl jsem desítky jiných zaručných způsobů od roztáčení vzduchu a/nebo paliva (které mimochodem u karburátorových motorů před čtyřiceti lety opravdu pomáhalo) až po různá aditiva, která se nakonec proměnily v nesmysly, lži a placebo efekt, abych tomu nevěřil. Prostě zkušenost. Ale svůj názor neprezentuju stoprocentně, nějakou tu rezervu v podobě pár procent je vždy lepší si nechat.
Proč si myslím že nejde o funkční výrobek: Kvalita prezentace tomu nenapovídá, způsob distribuce tomu nenapovídá, to že už dávno nejsou odkoupeni nějakou "značkou" tomu nenapovídá, a konečně ani zmíněné názory na diskuzích tomu nenapovídají.
Ke tvým bodům:
ad 1) U mnoha podobných teleshoppingových aditiv byly prokázány mikroskopické částečky nerozpustné v benzínu, ty pak prochází všemi částmi a jemně brousí. Koneckonců takové částečky jsou i v běžném benzínu, dostávají se do něj vzduchem a do motoru i jinými cestami, jako třeba sáním. Tohle jemné broušení je pak postupná zkáza motoru. Jenže každý je používán a ošetřován jinak a těžko se s nimi budeš soudit, že tvůj motor by najel ještě 300 tisíc, a kvůli jejich aditivu to bylo jenom 150 tisíc.
ad 2) Zdravá nedůvěra.
ad 3) Psychologický efekt po nákupu. Většina lidí, když koupí špatně nebo někomu naletí, tak to nechce přiznat a být za blbce. Další je pak zmíněný placebo efekt, kdy člověk na to podvědomě méně šlape, aby sám před sebou obhájil tu investici.
Ale třeba se mýlím a funguje to. Jsem zvědav s čím příjdeš, opravdu. Ale ještě jedna poznámka: Kolik tablet se hází do jedné nádrže? Na kolik to vyjde v součtu? Tablety + nafta? Nevyšlo by nakonec levněji jezdit za víc, ale neutrácet za tablety?