Řídící jednotka - Airbag

2002 - 2009

Moderátoři: Tringi, Moderátoři

FreeSoul
**

Řídící jednotka - Airbag

Příspěvek od FreeSoul »

Zdravím pánové,
potřeboval bych od znalců poradit. Mám takový problém s řídící jednotkou airbagu. Už to řeším asi 2 měsíce a až teď mě napadalo, že bych se vlastně mohl zeptat Vás #-o
Při výměně baterie v autě se mi rozsvítila kontrolka Airbag a svítí permanentně! Zjevně jsem baterku špatně odpojil, protože tam vzniklo nízké napětí či co (viz obrázek dole). Byl jsem v Hyundai servise a tam mi sdělili, že vidí chybu, ale nemůžou ji vymazat [-o< Prej je špatná řídící jednotka. Tak jsem volal autobazaru od kterýho jsem auto koupil (koupě asi před 4 měsíci) a ten mi sdělil, že to není možný, že to bylo ok. Každopádně jsme se nakonec domluvili, že mi najde jednotku novou, pošle mi ji a já ji vyzkouším. Bohužel však jednotku stejného čísla jako mám já nemohl sehnat a tak jsme se domluvili, že mu svoji jednotku pošlu já, a on ji dá do servisu ať se na ni mrknou. Po pár týdnech mi jednotku poslal zpět s tím, že tam přehráli software, ale po napojení kontrolka zase svítí [-o<
Prodejce si myslí, že to bude v kabelech od řídící jednotky a že by to auto potřebovali nejlépe u sebe, aby se na to mrkli a případně vyměnili ty kabely. Jenže je prodejce na druhé straně ČR než já a tak bych toto řešení raději bral jako nouzové poslední. Každopádně bych se Vás zeptal, jeslti Vás nenapadá, kde by mohl být problém, případně jestli je opravdu jednotka špatná? Přikládám obrázek diagnostiky ze servisu. Jedná se o chybu B1620 – Interní chyba SRSCM.
Přílohy
jednotka.jpg
jednotka.jpg (99.72 KiB) Zobrazeno 4118 x
Hyundai Tuscani 2003, 2.7 V6
Reklama

Borek
Kontaktovat uživatele:

Re: Řídící jednotka - Airbag

Příspěvek od Borek »

S číslem chyby ti poradí Hujer.Hodněkrát už se tady upozorňovalo na to,že když odpojuješ baterii,MUSÍŠ MÍT VYPNUTÉ ZAPALOVÁNÍ :!: (nejlépe vyndaný klíček ze zapalování,abys na to nezapoměl).Jinak zůstanou svítit airbagy a chybu ti musí vymazat servis.Je otázka,zda jsou v tvém servisu odborníci a máš opravdu vadnou jednotku nebo amatéři,kteří neumějí chybu vymazat z paměti.Jak píšu-Hujer je odborník od fochu a se scanery má zkušenosti,tak by ti mohl identifikovat číslo chyby a odstranění. :wink:
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
FreeSoul
**

Příspěvek od FreeSoul »

Borek píše:S číslem chyby ti poradí Hujer.Hodněkrát už se tady upozorňovalo na to,že když odpojuješ baterii,MUSÍŠ MÍT VYPNUTÉ ZAPALOVÁNÍ :!: (nejlépe vyndaný klíček ze zapalování,abys na to nezapoměl).Jinak zůstanou svítit airbagy a chybu ti musí vymazat servis.Je otázka,zda jsou v tvém servisu odborníci a máš opravdu vadnou jednotku nebo amatéři,kteří neumějí chybu vymazat z paměti.Jak píšu-Hujer je odborník od fochu a se scanery má zkušenosti,tak by ti mohl identifikovat číslo chyby a odstranění. :wink:
Ok díky, byl jsem v Hyundai servisu Balvin v Brně.
Zkusím teda napsat Hujerovi 8)
DEDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEDe »

clovek odpoji baterku za chodu a takovej problem z toho ? to teda cucim to bych si to mel spravit teda:) Ja sem koupil novou baterku ale jaksi ma mensi koliky tam mi tam minus nedrzi a normalne se mi ta baterka jak sem najel ted na hrboly odpojovala a pripojovala nastesti zadna kontrolka mi tam svitit nezustala a to mi to takle hopslo asi 6krat ( proste vypadl kabliz z minusu a zase se sepl :) No cumel sem jak pul najednou behem jizdy zacaly blikat vsechny kontrolky jako zapnuti pasu airbag proste jak kdyz se otoci klicem :) Sem myslel ze kdyz clovek jede bere si to vsechno z altiku a na baterku se muzu vyprdnout asi to uplne tak nefunguje jak sem si myslel. Asi sem mel stigro naopak ze to bylo za jizdy tak to si to musim rychle opravit a dat tam nejakou kovovou vlozku nebo plisek proste to ted nejde dotahnout aby to drzelo na ty novy baterce.
Hyundai Tuscani 2,7 Elisa - 12/2003
Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

Tak to jsi měl štěstí.Baterku potřebuješ mít stále zapnutou.To není jako u starých aut s dynamem-tam po nastartování šlo jezdit i bez baterky.K těm kontaktům-dělají se i baterky pro japonská auta a ty mají tuším menší průměr kontaktů.Tak jestli jsi nekoupil tohle provedení.Většinou na to upozorňují i na e-shopech .
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
DEDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEDe »

jo je to baterka pro asijsky auta ale ten obvod kontaktu je mensi jen minimalne ale to - proste tak o milimetr nejde ze se dotahne naplno ale lita to neco tam k tomu jen privru a bude. I tak by ta ridici jednotka nemela byt tak blba ze kdyz odpojis baterku aby neco zustalo svitit to meli osetrit.
Felotron
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Felotron »

pokud ti to pise vnitrni chyba jendotky, musis koupit novou (jinou)

bohuzel...
i30 PDe fastback 1.5 DCT
ELANTRA XD 1.6 2006

dříve:
Tucson TLe 1.6 Crdi 2019
Santa Fe DM 2.2AT 2015
i30CW GDH 2016 1.6 Crdi
i30 FD 2.0i 2011
Accent LC
Felicia 1.3
DEDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEDe »

se na to vyprdni jestli to nic jinyho nedela tak bych to asi neresil, nova jednotka to asi neni levna zalezitost ne ?
FreeSoul
**

Příspěvek od FreeSoul »

DEDe píše:se na to vyprdni jestli to nic jinyho nedela tak bych to asi neresil, nova jednotka to asi neni levna zalezitost ne ?
No s autem to samozřejmě něco dělá :) a sice to, že kdybych boural, tak mi nevystřelí airbagy :evil: jinak na nic jinýho to vliv nemá - to si si předpokládám myslel :wink:

Jinak sem zajel na několik pozitivních ohlasů tady na fóru do :hyu: servisu v Hodoníně a musím říct, že jejich přístup je naprosto výborný, profesionální a nedá se absolutně srovnat se servisy v Brně. S pánem jsme sepsali chybu, a pak se nabídl, jestli chceme (byl sem tam s přítelkyní) hodit do města - tato nabídka mě překvapila.
Jel sem tam konkrétně kvůli té jednotce a zkoumali to asi 3 hodiny (v Brně to měli asi za 10 minut s tím, že na tu chybu brejlili a pořádně si nebyli jisti co s tím je a odpálkovali to s tím, že je špatná jednotka a nová může vyjít až na 40.000).
No dali si teda práci v Hodononíně. Říkali, že je to nějaký divný, že nemůžou říct stoprocentně jestli je to chyba jednotky. Výsledek byl ten, že ještě kontaktují nějakého odborného technika v Praze a pak mi dají vědět.
Co mě pak nejvíce překvapilo byla situace, kdy došlo na vyrovnání. Říkám: kolik sem dlužný? A pán mi odpověděl, že vzhledem k tomu, že závadu nemůžou stoprocentně označit za chybu řídící jednotky a materiál do toho nespadl tak 0,- Kč :shock: - něco takového by se v Brně nemohlo stát
Takže sem nijak nově nepořídil, ale už vím, že jinam než do Hodonína nepojedu 8)

BTW nová jednotka stojí 15.000,- - to říkali v Hodnoníně. V Brně prej až 40.000 - nehoráznost
laxo18

Příspěvek od laxo18 »

na seoulfulracing.com ti ju daju kolo 10000 sk myslim a maz ju uz aj upravenu
accent 1,5 rv 96 65kW EX
sonata 2,0 rv 04 96kW
coupe 2,0 rv 02 102kw EX
laguna coupe rv 09 V6 dci 173kw
DEDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEDe »

laxo18 píše:na seoulfulracing.com ti ju daju kolo 10000 sk myslim a maz ju uz aj upravenu
tam to maj tusim tak ze posles svoji a oni ti ji upravej ale je tam problem ze to neumej u aut s imobilizerem. Ale mozna tam maj i novou to nevim ted
laxo18

Příspěvek od laxo18 »

hej oni tam pisu ze im tam mozes poslat ale je tam varianta ze zaplatis plus 200 dol za novu, to s tym imobilizerom by zaujimalo aj mna lebo ved vsetky coupe maju imobilizer
accent 1,5 rv 96 65kW EX
sonata 2,0 rv 04 96kW
coupe 2,0 rv 02 102kw EX
laguna coupe rv 09 V6 dci 173kw
FreeSoul
**

Příspěvek od FreeSoul »

Tak už mám problém vyřešen. Bylo to opravdu špatnou řídící jednotkou airbagu - nikdo ale netuší (byl jsem ve třech :hyu: servisech) jak může jednotka jen tak odejít.
Každopádně po výměně za novou už je to OK 8)
DEDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEDe »

FreeSoul píše:Tak už mám problém vyřešen. Bylo to opravdu špatnou řídící jednotkou airbagu - nikdo ale netuší (byl jsem ve třech :hyu: servisech) jak může jednotka jen tak odejít.
teda jo a za kolik si nakonec poridil novou jednotku ? to byla nova cela ridici jendotka nebo jen neco pro airbag?
FreeSoul
**

Příspěvek od FreeSoul »

DEDe píše:
FreeSoul píše:Tak už mám problém vyřešen. Bylo to opravdu špatnou řídící jednotkou airbagu - nikdo ale netuší (byl jsem ve třech :hyu: servisech) jak může jednotka jen tak odejít.
teda jo a za kolik si nakonec poridil novou jednotku ? to byla nova cela ridici jendotka nebo jen neco pro airbag?
Celá nová řídící jednotka airbagu, samotný bagy byly ok. Mě to stálo jen ty diagnostiky u Hyundaiů a tu výměnu :)
Jednotku mi koupil prodejce bazaru, kde jsem auto koupil. Cena jednotky 15.815 kč.
Odpovědět

Zpět na „COUPE 2G“