start tlačítkem

Vše co se týká techniky, zapojení, ND

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Odpovědět
rom4n
**

start tlačítkem

Příspěvek od rom4n »

Ahoj,
chtěl bych si udělat startování přes tlačítko. Po odpojení spínacího kabelu startéru jsem odočil klíčkemaposlouchal,které relé kde cvakne. Zjistiljsem,že po otočením klíčku dopolohy start se zhruba v půlce cesty sepne jedno relé a na dorazu druhé, které způsobí pokles napětí i bez zapojeného startéru. Navíc pak někde v oblasti motoru cosišumí (žeby nějaké čerpadlo či co?). Z tohojsem usoudil, že asi neni dobrej nápad napojit startér rovnou přes vlastní relátko a spínací skříňku, protože to asi musí se startéremještě něco spustit ároveň.. Nerad bych si něco pokazil
Hyundai Lantra 1.5 GLSi
Reklama

zdenek76

Re: start tlačítkem

Příspěvek od zdenek76 »

no, co jsem měl v ruce startovací tlačítka, tak to byl vždy komplet se vším potřebným a buď se to zapojilo místo spínačky nebo paralelně k ní. Jediné, co jsem nepochopil, bylo jak je to pak se zamykáním volantu - v případě, že spínačku úplně vyhodím. Ne, že bych o tom uvažoval, ale čistě teoreticky mě to zajímá.
Audi A8 4.2Q
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi

+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
vipe
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vipe »

zdenek76 píše:no, co jsem měl v ruce startovací tlačítka, tak to byl vždy komplet se vším potřebným a buď se to zapojilo místo spínačky nebo paralelně k ní. Jediné, co jsem nepochopil, bylo jak je to pak se zamykáním volantu - v případě, že spínačku úplně vyhodím. Ne, že bych o tom uvažoval, ale čistě teoreticky mě to zajímá.
To je jedna věc a potom ještě nějak obejít imobilizér :-k pokud tam je.
Hyundai I30 MY14 White Creamy 1.6 CVVT 88kW + Parking, 16" Alu
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů.
Yurii
Moderátor
Bydliště: Taková prdel jménem Praha kdesi ve střední Evropě :-D
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yurii »

No v případě že bych dával startovací čudlík, a nechtěl používat klíč v zapalování, je potřeba vylomit nebo demontovat ( druhou variantu sem nepřišel jak udělat) zámek volantu a to neni vubec žádná prdel :)
Viděl bych to na paralelní připojení tlačítka klíč do zapalování otočit do polohy ON a pak teprve přijde na řadu čudl což trochu popírá jeho smysl.
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)
zdenek76

Příspěvek od zdenek76 »

Přesně, to paralelní připojení mi taky přijde k ničemu. Imo se dá buď přilepit někam pod palubku (což pak samo postrádá smysl ho tam vůbec mít) anebo ho nosit v nějakém obalu v kapse (pokud má takový dosah). Každopádně ten zámek volantu mi přišel jako největší problém.
Audi A8 4.2Q

Vita
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vita »

Co jsem videl treba u renaultu origo startovani tlacitkem, tak tam bylo vsecko elektricky .... vc. zamku volantu ....
Pochybuju, ze existuje plnohodnotne startovaci tlacitko, ktere by se dalo dodatecne domontovat ....
Coupe 2.0 r.v. 2005 GK - 105.1/6000
Lantra 1.6 r.v. 1992 16V G4CR DOHC 84/6200
rom4n
**

Příspěvek od rom4n »

No, upřímně, nechci dávat přes 2000.- za originál tlačítko. Sehnal jsem krásný broušený tlačítko (daj se kolem 200.-) a měl bych to i s použitím klíčku. Možná si někdo řekne, že tím padá význam, mě se to prostě líbí a je to dobrá frajeřinka :-) Navíc se nestane, že tam vleze nějakej blb a odjede bez klíčku, proto spínací skříňku určitě oddělávat nebudu. Spíš mě překvapila ta poslední poloha startu, před dorazem, spínacím čerpadlo a startér cvakne kousek před ještě jedno relé, pokles na V-metru v palubce není skoro žádnej. Tak zjistim, jakej proud teče v "dorazu" a podle toho tam buď dám další relátko nebo přímo paralelně čudlik (ten by mohl snést do půl A, takže na původní relé by to bylo v pohodě. Pořát si ale řikám, jestli to první nemá nějakou vazbu...

edit: u chrajzlera jsme to měli na tlačítko, jen nevim, zda to byl originál nebo dodělávka.. Byl jsem ještě v plenách ;-)
Hyundai Lantra 1.5 GLSi
zdenek76

Příspěvek od zdenek76 »

u Moskviče jsme to měli (teda děda) ještě na kliku, ale s tou jsem jako malej šolda ani nehnul
Audi A8 4.2Q

Romox
**

Příspěvek od Romox »

Vím že do toho nechceš vrážet prachy... ale
Pokud chceš frajeřinku, tak tam zkus nabastlit tohle:
http://obchod.puhy.eu/zabezpecovaci-sys ... m-118.html
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
VAZ 2107 - 1989
Škoda Favorit - 1992
Hyundai Santamo 2.0 16V 4x4 - 1999
Chevrolet Aveo 1.4 16V - 2010
Chevrolet Captiva 2.2D 4x4 - 2011
Hyundai Bayon 1.2DPi - 2024
rom4n
**

Příspěvek od rom4n »

jj, na youtube jsem viděl taky, chlapík měl čtečku v citrónu. Dá se to objednat i s montáží přímo do auta ;-) Ale vem si, že ti tam někdo vleze a prostě ze škodolibosti poškodí sklíčko čtečky. Tahle je optická, takže s CCD snímačem.. Pak nenastartuješ [-o< Ale mít dražší káru, byla by to hustá recese
Hyundai Lantra 1.5 GLSi
rom4n
**

Příspěvek od rom4n »

hmm.. to by nebylo "nahradit jeden kontakt tlačítkem".. Je tam opět kombinace- při dorazu klíčkem jedny spínají, jiné odpojují... :-k ](*,)
Hyundai Lantra 1.5 GLSi
Kony5
**

Příspěvek od Kony5 »

:D :D :D spínací skřínku oddělat je upe lačes :D bez poškození....ty zalomené šrouby sou hovno dotáhle stačí trochu rozvyklat :lol: kombinačkma za závit šroubu vzít a pak už jen rychle kmitat...nebo pokud jde tak prstemhezkdy odšroubovat....oddělání otázka 5 minut :D nemusí se nic lámat ;-)start tlačítkem je taky jednoduché...ale je to blbost..věř mi že za měsíc tě to přestane bavit furt mačkat knoflík nehledě na to že se furt budeš plect a startovat klíčkem..a pak to stejně odpojíš...
Hyundai sonata zelená Y3 - daily
Hyundai sonata AWD racing
Renault Magnum 440 kozel
Renault MAgnum 440 Tandem
Žabička Kawasaki Ninja ZX-7r
AUDI A6 2,5TDI 132 kW quattro. Prodám nebo vyměním za A8 D3 nebo S6 C5.
rom4n
**

Příspěvek od rom4n »

no, jestli máš radu nebo typ na zapojení, ocením každou odpověď.
Hyundai Lantra 1.5 GLSi
Odpovědět

Zpět na „Technická Sekce“