Tuhost řazení i30
Moderátoři: 89majlo96, nulda, Moderátoři
- vlado1979
- Kontaktovat uživatele:
Keď porovnávam i30 oproti opel corsa tak sa to nedá ani porovnať. Na i30 ide spiatočka občas na 2-krát, ale v corse to škrípe aj na 3-krát.
Mazda CX-5, 2.0 Skyactiv-G AWD AT, 118 kW (2015-
Suzuki Swift, 1.2 VVT, 69 kW (2016-
BMW 530i E61, 3.0 R6 AT, 200 kW (2011 -2015)
Hyundai i30, 1.4, 80 kW (2008-2011)
Peugeot 307 break, 2.0 HDi, 79 kW (2006-2008)
Mazda 121, 1.4, 44 kW (2004-2006)
Suzuki Swift, 1.2 VVT, 69 kW (2016-
BMW 530i E61, 3.0 R6 AT, 200 kW (2011 -2015)
Hyundai i30, 1.4, 80 kW (2008-2011)
Peugeot 307 break, 2.0 HDi, 79 kW (2006-2008)
Mazda 121, 1.4, 44 kW (2004-2006)
- Reklama
Re: Tuhost řazení i30
se zpátečkou máme asi problémy všichni, ale když dáš za pět a pak zpátečku tak ji máš na poprvé.....malá finta..
Hyundai I30 1,4l 80kw stříbrná
se trochu ukroutimland001 píše:se zpátečkou máme asi problémy všichni, ale když dáš za pět a pak zpátečku tak ji máš na poprvé.....malá finta..
i30 1.4 + kn, 12/2007
hm... ja som zatial s radenim spiatocky nemal problemy... mozno v nejakej specifickej situacii to neskoci majlahsie, ale ja som zatila vzdy na prvykrat zaradil... ale je to tiez o zvyku urcite.. predtym som mal favoritku a tam sa clovek nakyval pakou kym zaradil
Hyundai i30 1.4 START + Klima, vivid blue
- Radim Brožek
- **
Tak to já mám problém zase jiný. Mě tam skočí zpátečka i když nechci a netuším
proč. Co je na tom divné je, že ani nezapípají parkovací čidla (vždy, když zařadím
zpátečku tak kontrolně zapípaj).
Už se mi to povedlo jednou i na křižovatce a čidla nic, i když za mnou stálo auto.
Naštěstí se rozjíždím pomalu a že to zabírá na druhou stranu jsem zjistil hned.
Čidla jsou napojený na couvací světla, takže ani ony se nemohly sepnout.
Co je vlastně spíná? Že bych to zařadil nějak mezi?
proč. Co je na tom divné je, že ani nezapípají parkovací čidla (vždy, když zařadím
Už se mi to povedlo jednou i na křižovatce a čidla nic, i když za mnou stálo auto.
i30cw 1.6i Comfort, ESP, Moonlight blue, 04/2009, CZ
Jak to tak může jít samo?Vždyť se zpátečka řadí pomocí zvednutí kroužku?To máštedy nějak celkově "pojašené". Abys nedopad jak ta Mongolka s S coupé.Radim Brožek píše:Tak to já mám problém zase jiný. Mě tam skočí zpátečka i když nechci a netuším
i30, Champaigne Silver, Style, 1.6 benzín, 09/2008
I30 kombi, Ecotronic Gray Pearl, Style, 1.5 DPI, 07/2024
old - Š-Felicia 1,3 MPi,10/2000
- Radim Brožek
- **
A jak dopadla mongolka s S coupé?
Řazení mi jde normálně (i když z 3 na 2 to vyjimečně zadrhne, už jsem 2x slyšel i zoubky - a to byla spojka na podlaze).
Když se na to zaměřím, tak to jde zase hladce a žádný problém. Takže pravidelné to není.
Zpátečku bez zvednutí kroužku nezařadím, a to jsem zkoušel různě velkou silou i úhlem.
Takže jak se mi to stalo netuším. Prostě se rozjíždím a táhne to dozadu. Za 1,5 měsíce už asi 4x.
Snad se to jednou stane v situaci, kdy budu moct zůstat stát a prozkoumat to (světla, přeřazení dolů na 2
a zpět 1 apod). Zlatá Felda se zpátečkou pod 5tkou
Řazení mi jde normálně (i když z 3 na 2 to vyjimečně zadrhne, už jsem 2x slyšel i zoubky - a to byla spojka na podlaze).
Když se na to zaměřím, tak to jde zase hladce a žádný problém. Takže pravidelné to není.
Zpátečku bez zvednutí kroužku nezařadím, a to jsem zkoušel různě velkou silou i úhlem.
Takže jak se mi to stalo netuším. Prostě se rozjíždím a táhne to dozadu. Za 1,5 měsíce už asi 4x.
Snad se to jednou stane v situaci, kdy budu moct zůstat stát a prozkoumat to (světla, přeřazení dolů na 2
i30cw 1.6i Comfort, ESP, Moonlight blue, 04/2009, CZ
Já se už párkrát přistihnul při nudění na červenou, že jsem kroužek přizvednul a už tam byla. Zpátečka. Naštěstí jsem si to včas uvědomil. Podvědomí je potvora.
A nejlepší byla na 2101: dolů, doprava, dozadu.
A nejlepší byla na 2101: dolů, doprava, dozadu.
Přesně tak,taky mně ten kroužek láká,dělám to už nevědomky bez něj to opravdu nejde.
i30cw 1,6 CRDi VGT comfort,85kW,Vivid blue, 12/2008 bývávalo
Kia Cee´d SW 1,6 GDi,Exclusive,Sand Track,10/2014 bývávalo
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi 110 kW, Smart, SUNSET RED Pearl, 06/2021
Kia Cee´d SW 1,6 GDi,Exclusive,Sand Track,10/2014 bývávalo
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi 110 kW, Smart, SUNSET RED Pearl, 06/2021
Mám najeto 1100km. Řazení jde naprosto lehce, dráhy sou přesné. Spátečka jde řadit bez jakýkoliv problémů. Na ten kroužek který se musí přizdvihnout, sem si už zvikl- oproti Fábii, kde se fofr klacek musel při spátečce zamáčknout.
Mongolka dopadla takto: http://hradecky.denik.cz/zpravy_region/ ... golka.htmlRadim Brožek píše:A jak dopadla mongolka s S coupé?
i30, Champaigne Silver, Style, 1.6 benzín, 09/2008
Ta zpiatocka ma pekne stve, ide zaradit blbo, u ziadneho ineho auta az tak velke problemy som nemal. A ako nadava manzelka ...
Pomoze cuknut na jednicku dopredu, ale v garazi, ked mam pred sebou 3cm miesta ?!
A pri rychlom otacani niekde na ceste, ked potrebujem rychlo dopredu, cuvnut a znovu dopredu, tak obcas mam problem zaradit zo zpiatocky jednicku. Myslim, ze tam uz jednicka je a pritom sa kruzok nevratil a je tam stale zpiatocka. Kto toto vymyslel ? Zlaty system so zatlacenim paky dole, pri vyradovani bolo v ruke citit, ze sa paka vratila hore.
Pomoze cuknut na jednicku dopredu, ale v garazi, ked mam pred sebou 3cm miesta ?!
A pri rychlom otacani niekde na ceste, ked potrebujem rychlo dopredu, cuvnut a znovu dopredu, tak obcas mam problem zaradit zo zpiatocky jednicku. Myslim, ze tam uz jednicka je a pritom sa kruzok nevratil a je tam stale zpiatocka. Kto toto vymyslel ? Zlaty system so zatlacenim paky dole, pri vyradovani bolo v ruke citit, ze sa paka vratila hore.
Mne se stava, ze ji tam podle meho nazoru mam, ale neni tam uplne zaskocena a pri pousteni spojky to zacne chrcet. A to i kdyz radim pomalinku a s citem.
edit: Mam na mysli zpatecku
edit: Mam na mysli zpatecku
i30 1.4 + kn, 12/2007
Laufas: To je prave to, co ma stve. Podla citu poznam, ze spiatocka nezapadla, ale dostat tam nejde. Obcas si pripadam ako zaciatocnik, ked drncia zuby o seba, ludia sa obzeraju Skusim niekedy tu fintu s 5-kou. Stava sa to obcas u kazdeho auta, ale u i30 extremne casto
ja som tento problem zatial nezaregistroval... zatal vzdy skocla bez problemov a bez drncania zubov.. *klop*klop*
dufam ze to tak aj ostane, som s tymto autickom velmi spokojny
ale mozno ze je to problem korejcov alebo CW-cok..
dufam ze to tak aj ostane, som s tymto autickom velmi spokojny
ale mozno ze je to problem korejcov alebo CW-cok..
Hyundai i30 1.4 START + Klima, vivid blue