Ahojte,
mám zhruba 3 týždne Getza 1.4 (mimochodom moje prvé auto, doteraz som jazdil na služobných Škodovkách a autách z požičovní) a už mi ho aj nejaký dobrák na parkovisku pokrstil na prednom nárazníku - je tam aj kúsok zoškrabanej farby tesne pod čiernou ochrannou lištou, ale mám pocit, že nárazník je plastový takže to asi nebudem riešiť. Ďalší dobrák ma na žihadle typu Felicia predbiehal v dedine cez plnú čiaru a ešte mi hodil na predné sklo 2 kamienky, takže tam mám 2 mikro ďublíky asi tak 0,5-1 mm. Má význam to nejako riešiť?
Inak auto ma zatiaľ pozitívne prekvapilo, dynamika je veľmi slušná, miesta dosť, sedačky pohodlné a spotreba mi zatiaľ vychádza niekde medzi 5-6l, čo je na nezabehaný motor slušné (aj keď je to asi 80% mimo mesta).
oderky, ďublíky, škrabance
Moderátoři: vipe, Moderátoři
oderky, ďublíky, škrabance
Naposledy upravil(a) bedo dne 13 srp 2009, 14:33, celkem upraveno 1 x.
Getz 1.4 Dynamic
- Reklama
- Rexcor
- Kontaktovat uživatele:
Re: oderky, ďublíky, škrabance
Když se nebude kolem dírek dělat pavouček - asi bych to moc neřešil a počkal na pořádný šutřík a pak měnil(možná bych to nechal opravit jen jakoby zalepením dírky). Taky záleží v jakém je to místě, jestli Ti to nevadí ve výhledu.
V případě že Ti to vadí....Někteří lehce ťuknou do skla aby dírka vypadala větší a pak s tím jdou na pojišťovnu - ale s tím nemám zkušenosti. My měli díru po šutru vždy pořádnou, pač ho odhazoval kamion.
V případě že Ti to vadí....Někteří lehce ťuknou do skla aby dírka vypadala větší a pak s tím jdou na pojišťovnu - ale s tím nemám zkušenosti. My měli díru po šutru vždy pořádnou, pač ho odhazoval kamion.
Subaru: Outback 3,0H6; Outback 3,6R6, Legacy 2,0D
Santa Fe 2,7 V6 4WD LPG sekvenční plynné palivo
Santa Fe 2,4i 4WD LPG sekvenční plynné palivo - prodáno
Renault: 19 cabrio 1,8; 19 sedan 1,8 16V prodáno; 19 cabrio 1,8 dárce orgánů zrušeno TP
Renault: 19 cabrio 1,8; 19 sedan 1,8 16V prodáno; 19 cabrio 1,8 dárce orgánů zrušeno TP
Ešte ma v súvislosti s predným sklom napadlo - existuje nejaké poistenie, ktoré by podobné veci riešilo? Teda bez spoluúčasti, lebo inak to môžem rovno riešiť cez havarijné. Na havarijnom (som u QBE, lebo vraj majú nejaké nadštandardné vzťahy s ) mám spoluúčasť 5% (min 2000,- teda teraz už ekvivalent v EUR) a keby som mal pri každom ďublíku platiť servis, tak pomaly miniem viac peňazí na sklá ako na benzín.
Našťastie v tomto prípade sú tie ďublíky maličké (skoro neviditeľné) a sú na strane spolujazdca, ale keby tam náhodou trafil ďalší kamienok, tak neviem či by to vydržalo bez pavučinky. Alebo sa mýlim a nemalo by to mať veľký vplyv na pevnosť skla?
Našťastie v tomto prípade sú tie ďublíky maličké (skoro neviditeľné) a sú na strane spolujazdca, ale keby tam náhodou trafil ďalší kamienok, tak neviem či by to vydržalo bez pavučinky. Alebo sa mýlim a nemalo by to mať veľký vplyv na pevnosť skla?
Getz 1.4 Dynamic
Ja mám auto poistené v Uniqe, tiež mi to ponúkol predajca, a v rámci poistenia si pripl8cam 700sk ročne, čo by malo pokrývať plnú sumu v prípade výmeny čelného skla... Zatiaľ som okno nemenil, takže praktické skúsenosti nemám
A čo sa týka škrabanca na nárazníku, ono je ten umelý nárazník o dosť rozsiahlejší, ako sa na prvý pohľad zdá, takže pravdepodobne je to škrabanec na umeline, ktorá chvala Bohu nehrdzavie ) ... ja ho mám už tiež pokrstený...
Treba sa pripraviť na dierky po kamienkoch na predku auta, na nábehovej hrane pred zadným kolesom a na línii na dverách zhruba vo výške rukovätí... to po nepozorných otváraniach dverí na parkovisku
Ja mám kúpený taký "lak na nechty" ktorým z času načas pozatieram tie najhlbšie jamky aby sa tam nechytala hrdza...
A čo sa týka škrabanca na nárazníku, ono je ten umelý nárazník o dosť rozsiahlejší, ako sa na prvý pohľad zdá, takže pravdepodobne je to škrabanec na umeline, ktorá chvala Bohu nehrdzavie ) ... ja ho mám už tiež pokrstený...
Treba sa pripraviť na dierky po kamienkoch na predku auta, na nábehovej hrane pred zadným kolesom a na línii na dverách zhruba vo výške rukovätí... to po nepozorných otváraniach dverí na parkovisku
Ja mám kúpený taký "lak na nechty" ktorým z času načas pozatieram tie najhlbšie jamky aby sa tam nechytala hrdza...
Getz Dynamic 1.4i 16V
- Rexcor
- Kontaktovat uživatele:
Pokud máte nová auta - mohli byste uvažovat o ochranné fólii průhledné právě na tato nejvíce namáhaná místa. Tím by se problém kamínků vyřešil.
Subaru: Outback 3,0H6; Outback 3,6R6, Legacy 2,0D
Veru stálo by to za úvahu, len mám obavy potom časom či to nebude "zliezať" dostávať sa za to špina a nakoniec pri odlepovaní odchádzať lak... a to moje auto po 18tis km je už obyté aj tak slušne
Máte s tým skúsenosti?
Mimochodom uvažoval som nalepiť nejakú čiernu pásku po tej línii dverí, nech ich to chráni, ale taktiež som mal obavy z horeuvedených problémov
Máte s tým skúsenosti?
Mimochodom uvažoval som nalepiť nejakú čiernu pásku po tej línii dverí, nech ich to chráni, ale taktiež som mal obavy z horeuvedených problémov
Getz Dynamic 1.4i 16V
- red_diablo
ja mam havarijku tiez v QBE ... minuly tyzden mi menil čelne sklo v Autosklo kardoš dal som len spoluučast tiez 2000sk a isiel . cela montaz by stala 365 eurbedo píše:Ešte ma v súvislosti s predným sklom napadlo - existuje nejaké poistenie, ktoré by podobné veci riešilo? Teda bez spoluúčasti, lebo inak to môžem rovno riešiť cez havarijné. Na havarijnom (som u QBE, lebo vraj majú nejaké nadštandardné vzťahy s ) mám spoluúčasť 5% (min 2000,- teda teraz už ekvivalent v EUR) a keby som mal pri každom ďublíku platiť servis, tak pomaly miniem viac peňazí na sklá ako na benzín.
hyundai getz 1,4 16V Premium
Mne sa to stalo pár dní dozadu- od prebiehajúceho auta kameň do skla- v mieste medzi vodičom a spolujazdcom, malá prasklinka- dierka,bez pavučinky ale mam havarijnú v kooperatíve bez pripoistenia na sklo- oprava dojednaná cez hornet autosklo- majú pobočky po celom Slovensku, telefonát do poisťovne a zajtra by to mali opraviť- zadarmo. Ak by šlo o výmenu asi by to bolo so spoluúčasťou. Zatiaľ som celkom prekvapený že to šlo hladko, seriozne a veľmi príjemne- autosklo Salaj Poprad.
Folie by som možno dal na prednú kapotu ale sú cekom drahé, stačila by nejaká koženka ale myslím na getza to nerobia.
Folie by som možno dal na prednú kapotu ale sú cekom drahé, stačila by nejaká koženka ale myslím na getza to nerobia.
Getz 1.4, 04-2006
Nissan Almera Tino 2.0 cvt lpg 2002
Fiat Punto 1.2 16v cvt 2000
Toyota Auris HSD 2012
Suzuki Vitara 1.4 boostrejet 2018
Toyota RAV4 AWD hybrid 2021
Nissan Almera Tino 2.0 cvt lpg 2002
Fiat Punto 1.2 16v cvt 2000
Toyota Auris HSD 2012
Suzuki Vitara 1.4 boostrejet 2018
Toyota RAV4 AWD hybrid 2021