brzdy zadní kolo Elantra

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Odpovědět
markýz43

brzdy zadní kolo Elantra

Příspěvek od markýz43 »

Potřebuji poradit- mám ELANTRU sedan 4dv. 2.0 (1975ccm/104kW/141HP), je to takový můj mazlík, na kterého nedám dopustit. Při jízdě se mi v poslední době od pravého zadního kola ozývá nějaký pískavý zvuk (ne vždy,ale v poslední době je to častěji). Když zastavím tak je kotouč podle mě nepřiměřeně horký. Může mi někdo říci co s tím? Jako ženská jsem absolutně antitalent na techniku. Někdo mi už říkal,že to prý může být vada třmenu brzdy nebo destiček,pokud ano nevíte kde ho sehnat za nějakou levně přijatelnou cenu? Moc díky předem za každý nápad i radu.
Reklama

Hardcam

Re: brzdy zadní kolo Elantra

Příspěvek od Hardcam »

Pokud chces, brzdy (desky+kotouce) Ti muzu dodat nove. Trmen je pomerne nakladna investice, pocitej kolem 4000Kc/ks a nemyslim si, ze je chyba v nem. Spis bych to videl na prilis tvrdy desticky (pokud jeste nemas originaly) a nebo hodne jety kotouc (tedy slaby) - zkus premerit suplerou, jak je silny. Jinak zadni brzdy nejsou nakladne. Nebydlis nekde pobliz Kladna?
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Xfield
**

Příspěvek od Xfield »

Problém může být i v tom, že se ti třmen pořádně nevrací ... u mýho auta to byl docela problém na obou předních kolech. Takže možná by stačilo třmeny rozdělat, očistit a pořádně rozhýbat. ...je ale pravděpodobný, že pokud opravdu špatně chodí, tak jedna destička bude víc opotřebená a výměně desek se stejně nevyhneš.
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Pokud se nevraci, dalo by se to resit opravnou sadou, coz je levny a spolehlivy reseni - sada vychazi kolem 300c. Ale k tem deskam bych menil i kotouce, pokud jeden z nich tak trpel...jistota je jistota, proto radeji zajed k nejakemu znamemu do servisu, at Ti to rekne, pres forum se toho moc nepozna.

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
markýz43

Příspěvek od markýz43 »

Děkuji za Vaše rady i postřehy,alespoň už trošku vím co budu muset absolvovat. I když jsem původem ze Slánska,tak ale už 23 let bydlím v Praze. Ale není to tak daleko, pouvažuji o nabídce, můžu vědět za kolik by byly ty destičky i kotouče? A mohu se ještě zeptat co vůbec obsahuje ta opravná sada? Díky.
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Poslal jsem SZ.

Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Xfield
**

Příspěvek od Xfield »

markýz43 píše:....můžu vědět za kolik by byly ty destičky i kotouče? ...
Jen pro představu - já platil za výměnu 4 kotoučů a 4 sad brzdovejch desek včetně práce necelých 10000,-kč. :|
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Xfield: nez jsem si to zacal shnet a delat sam, tak me to taky tak vychazelo +- podobne a to je jeste cena za Pilengy.

Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
markýz43

Příspěvek od markýz43 »

Mohl by mi někdo i poradit jak ty třmeny sundat a rozebrat? Přítel je ochotný to zkusit udělat,ale nemá zkušenosti s Hyundai. Dík
Xfield
**

Příspěvek od Xfield »

Hardcam: já si to taky zpravidla vyměňoval sám, ale tady byly ty třmeny zatuhlý opravdu fest a bylo nutný je zahřát švajcem, kterej doma nemám, takže jsem raděj využil služeb místního mechanika (za slušnou cenu) ...a navíc u rodinnýho auta jsem klidnější, když mi ty brzdy dělá nějakej odborník :)
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Xfield: to je fakt, pro me jsou brzdy nejdulezitejsi cast v aute - muze klidne klepat motor, ale brzdy musej fungovat...abych to upresnil - u vymeny brzd fyzicky jsem, ale delam podrztasku :mrgreen: jinak za vymenu prednich + zadnich platim 250+250=500Kc

Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Odpovědět

Zpět na „ELANTRA“