Kde jsou dráty od blinkrů popř výstražnýho světla
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Re: Kde jsou dráty od blinkrů popř výstražnýho světla
Vidím, že som ťa s tým vysavačom pobavil, ale to malo klasický karburátor, takže pokus znel:viac vzduchu=viac kyslíka=viac kW ?
A to ešte nevieš, že v tej Š 100 som si robil vzhladom na zle riešené kúrenie počas zimy elektrické vykurovanie čelného skla léta páne 1991. a to fungovalo
A to ešte nevieš, že v tej Š 100 som si robil vzhladom na zle riešené kúrenie počas zimy elektrické vykurovanie čelného skla léta páne 1991. a to fungovalo
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
- Reklama
Ono to stále s tým immobilizérom nie je všetko.Funguje na inverznom princípe.Najdôležitejšie je , že auto má nastavené, že " pri každom naštartovaní skap po určitom čase"Takže ak sa chceš odviesť, určite sa nezabudneš identifikovať.
Nápad s poistkou beriem a použijem ho pri svojej "večernej kázni"
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
- Bishop2225
- **
No trochu...
Ale myšlenka správná, jen síla vysavače nedostatečná... No myslím si že takový zásahy do svý Lantry dělat nebudu.
Kámoš dělal náporový sání stylem obroská násoska na střeše, hadice ke karburátoru a bylo to. Jel to projet a začalo pršet.
No dokážeš si představit jak asi dopadl.
Ale myšlenka správná, jen síla vysavače nedostatečná... No myslím si že takový zásahy do svý Lantry dělat nebudu.
Kámoš dělal náporový sání stylem obroská násoska na střeše, hadice ke karburátoru a bylo to. Jel to projet a začalo pršet.
No dokážeš si představit jak asi dopadl.
Hyundai Lantra 1,8 GT ... voňavka 92 000 najeto ...
Hyundai Lantra GLS 1,6 16V 84kW, r.v. 95
Plná palba s klima...
už šla do světa
Plná palba s klima...
už šla do světa
- Bishop2225
- **
Na Renaultu jsem měl skrytej zámek na klíček, kterým jsem přepínal proud z palivového čerpadla na klakson. Když jsi to neodemkl, tak auto startovalo, ale pumpa nejela a místo toho auto houkalo. Tím jsem vyřešil i akustickou signalizaci že mi někdo krade auto.i30 píše:Ono to stále s tým immobilizérom nie je všetko.Funguje na inverznom princípe.Najdôležitejšie je , že auto má nastavené, že " pri každom naštartovaní skap po určitom čase"Takže ak sa chceš odviesť, určite sa nezabudneš identifikovať.
Plná palba s klima...
už šla do světa
Plná palba s klima...
už šla do světa
Ono pokiaľ nechceš prísť o auto (okrem toho, že by ťa odtiahli), treba urobiť dve veci, aj som to mal urobené v predchádzajúcom živote. Otváranie kapoty som premiestnil(bowden) a zamkol a potom niečo proti naštartovaniu..čokolvek.Logicky..ak sa nedostane do motorového priestoru a nenaštartuje cez vytrhnuté káble...
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Nevím, jestli to náhodou už někdo na předchozích 5 stranách nenapsal, ale právě jsem dokončil instalaci dálkového ovládání a alarmu v jednom a kabely k blinkrům jsou nejlépe přístupné v levém prahu u řidiče a jedná se o ZELENOŽLUTÝ a ZELENOMODRÝ kabel ve svazku - našel jsem je hned napoprvé podle montážního návodu, který mi dali k alarmu. (jinak kdyby to někdo chtěl, tak kabel k čerpadlu je tamtéž a je žlutomodrý ) Fakt je ten, že já to měl jednodušší - mám přímo +12V výstup z řídící jednotky alarmu na blinkry. Na tlačítko výstražných to jde sice napojit taky (měl jsem tak předchozí alarm), ale je tam dost blbý přístup.
Dříve: Accent 1.3i 12 V, 1998, 3dv., green metal, sem tam lehce něco jinak, než jak to bylo originál
Nyní: Citroën C5 II generace, 1.6 HDI
Nyní: Citroën C5 II generace, 1.6 HDI
- Bishop2225
- **
Psalo.
Ale to je v poho. Je to přesně to co jsme tu řešili. Když koupíš centrál od slušnýho prodejce, dá ti návod i s přípojnými místy a pak je to jen otázka chvilky. Tady se už rozvíjely zapojení, jako kdyby jsme seděli u vývojářských stolů a plánovali nový model.
Prostě ta nejednodušší cesta bývá povětšinou nejlepší.
Ale to je v poho. Je to přesně to co jsme tu řešili. Když koupíš centrál od slušnýho prodejce, dá ti návod i s přípojnými místy a pak je to jen otázka chvilky. Tady se už rozvíjely zapojení, jako kdyby jsme seděli u vývojářských stolů a plánovali nový model.
Prostě ta nejednodušší cesta bývá povětšinou nejlepší.
Plná palba s klima...
už šla do světa
Plná palba s klima...
už šla do světa
Aspoň sme znova rozhýbali šedú mozgovú kôru
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
- Bishop2225
- **
Ale je pravda, že mě to přivedlo na myšlenku odpojování palivového čerpadla pomocí relé ovládaného CZ.
Asi to někdy spáchám až bude chvilka... S tím jedním relé to bude brnkačka...
Asi to někdy spáchám až bude chvilka... S tím jedním relé to bude brnkačka...
Plná palba s klima...
už šla do světa
Plná palba s klima...
už šla do světa
Tak panove jediny co sem chtel vedet a porad sem se nedozvedel je to kam mam pripojit impuls na blikry.Ze mam vedet zaklady elektro to je jasny,ale ja to delam s kamosema co elektrice rozumi jenom nemaji cas se tim zabyvat a v hyundai se tak moc nevyznaji.To ze tu jak rekl byshop bylo spousty VYNIKAJICH schemat tomu se musim smat byly tu uplne obycejny jednoduchy schematka s reltkama a polovodicovejma diodama kterym by se vysmal kde jaky 15ti lety radioamater a proto je nepovazuji za svetoborna.A posledni vec s kterou nesouhlasim je ze vyrobce dalkace s rozblikem posle uplne datailni navod jak to pripojit,to neni vubec pravda posle standartni schema kde bydou nakresleny dva fousi jakoze k blinkrum,takze si nechte svoje narazky a kdyz nevite jak poradit tak MLCTE!!
Nie som urážlivý tip.
Schémy sú skutočne veľmi jednoduché a v danú chvílu odpovedali na jednoduchú otázku.
Celá autoelektrika je totiž veľmi jednoduchá, nič len drôt, rele a žiarovky a vypinače, takže niet čo riešiť.
PS:
ak budem raz stavať dom, tiež sú to len tehly, cement, piesok.
Schémy sú skutočne veľmi jednoduché a v danú chvílu odpovedali na jednoduchú otázku.
Celá autoelektrika je totiž veľmi jednoduchá, nič len drôt, rele a žiarovky a vypinače, takže niet čo riešiť.
PS:
ak budem raz stavať dom, tiež sú to len tehly, cement, piesok.
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
jo a autoelektrika uz davno neni o dratech relé žárovkách a vypínačích to bylo možná ve 120-tkách nebo trabantech.Dnešní autoelektrika už je o čipech snímačích na všechno máš čidla,sofware v řídící jednotce je schpnej ti říct i že si máš vyměnit vodu v ostřikovačích
,
Máš pravdu, na nových autách. Počítač rozhoduje o mnohých veciach, ale len na základe informácii, ktoré dostane od snímačov, a myslím si, že sú to väčšinou NC alebo NO kontakty, takže vypinače v malom.Výkonovým prvkom sú stále relé.Dalo by sa to možno robiť aj triakmi, ale to by som už nerozchodil
Trochu si ma vytočil, ale len trochu.
Na jednej strane sa opýtaš, čo máš robiť, keď ti centrál prehadzuje napätie, ja ti nakreslím jednoduché zapojenie cez diody a teraz mi vyčítaš že je to pre 15 ročných... Kludne si to zapoj riaď si to IO 555.
Pomôž susedovi, oserie ti plot.
Máš pravdu, na nových autách. Počítač rozhoduje o mnohých veciach, ale len na základe informácii, ktoré dostane od snímačov, a myslím si, že sú to väčšinou NC alebo NO kontakty, takže vypinače v malom.Výkonovým prvkom sú stále relé.Dalo by sa to možno robiť aj triakmi, ale to by som už nerozchodil
Trochu si ma vytočil, ale len trochu.
Na jednej strane sa opýtaš, čo máš robiť, keď ti centrál prehadzuje napätie, ja ti nakreslím jednoduché zapojenie cez diody a teraz mi vyčítaš že je to pre 15 ročných... Kludne si to zapoj riaď si to IO 555.
Pomôž susedovi, oserie ti plot.
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
- Bishop2225
- **
Taky nejsem urážlivý, jen mě prosím piš s měkkým i.KAffee píše:Tak panove jediny co sem chtel vedet a porad sem se nedozvedel je to kam mam pripojit impuls na blikry.Ze mam vedet zaklady elektro to je jasny,ale ja to delam s kamosema co elektrice rozumi jenom nemaji cas se tim zabyvat a v hyundai se tak moc nevyznaji.To ze tu jak rekl byshop bylo spousty VYNIKAJICH schemat tomu se musim smat byly tu uplne obycejny jednoduchy schematka s reltkama a polovodicovejma diodama kterym by se vysmal kde jaky 15ti lety radioamater a proto je nepovazuji za svetoborna.A posledni vec s kterou nesouhlasim je ze vyrobce dalkace s rozblikem posle uplne datailni navod jak to pripojit,to neni vubec pravda posle standartni schema kde bydou nakresleny dva fousi jakoze k blinkrum,takze si nechte svoje narazky a kdyz nevite jak poradit tak MLCTE!!
Schémata, jsou sice jednoduchý, ale vymyslet to...
A upřímě, vzhledem k povaze tvojeho dotazu, bych ti ani složitější schéma nekreslil. Žádný učený z nebe nespadl, ale když se ptáš, kam napojit blinkry, tak lze těžko předpokládat, že si v tomto oboru něco složitějšího zapojoval. To se neuraž, ale je to fakt...
Když zaučuju nový servisáky a on neumí seřídit přehazovačku, taky ho nenechám dělat repasy vidlice.
Jinak nevím kde jsi si objednával ŘJ, ale přečti si příspěvek od draceqa...
V návodu to měl. Dokonce ti tam i napsal, který dráty to jsou. Jestli jsi si ale koupil nějakej polskej, kdo ví kde, tak se nediv. I v kameným obchodě, jsou ti schopný sehnat schéma přípojných míst na požádání. Pokud ne, není to solidní podnik a nekupoval bych to tam.
Já jsem ti hned radil, že to máš napojit na spínač výstražných. Dokonce jsem i v dalším příspěvku přidal odkaz na vlákno, kde jsem to řešil. Je tam i fotka, s označením těch drátů. Kupodivu souhlasí barvy s těmi, který měl draceq v návodu spolu s umístěním přípojných míst, že by to bylo tím že je to ? Myslel jsem si že na základě těch informací, sundáš ten blbej plast z přístrojovky, odmontuješ tlačítko, proměříš a zapojíš... Nevěděl jsem že to chceš popsat Step by step.
Tak vo co gou???
Plná palba s klima...
už šla do světa
Plná palba s klima...
už šla do světa
- Bishop2225
- **
Jinak kdyby jsi byl chytrej, tak by jsi se mě zeptal, jestli ti to nezapojim.
Asi to ke mě nebudeš mít moc daleko...
A za cigára bych ti to tam napojil...
Asi to ke mě nebudeš mít moc daleko...
A za cigára bych ti to tam napojil...
Plná palba s klima...
už šla do světa
Plná palba s klima...
už šla do světa