zhasnutý motor

Moderátoři: vipe, Moderátoři

Odpovědět
mgl
*

zhasnutý motor

Příspěvek od mgl »

Dnes večer jsem nastartoval a po pěti sekundách ještě než jsem se rozjel motor zhasl. Ani po opakovaných pokusech nenaskočil. Myslel jsem si, jestli neodešla baterie (mám najeto 94 tisíc za 3 roky a baterie je původní), ale startér otáčí a světla svítí jako předtím. Netušíte někdo, kde by mohl být problém.
Hyundai Getz 1,5 CRDi VGT (65 kW) Champion Hiphop Red
Reklama

Hardcam

Re: zhasnutý motor

Příspěvek od Hardcam »

Co palivovy filtr?
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
XMira

Příspěvek od XMira »

Hardcam píše:Co palivovy filtr?
Imobilizer je ok? U Felicie to delalo presne to same, kdyz jsem ztratil chip z klicku.
Kia Xceed GTline 1.5 T-GDI DCT
ex Opel Astra 1.4 110kW AT
ex i30 1.6 CVVT Tricolor Exclusive
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
vipe
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vipe »

Když zapneš klíček koukni se na přístrojovku co ti tam svítí za kontrolky. Může to bejt imo.
Hyundai I30 MY14 White Creamy 1.6 CVVT 88kW + Parking, 16" Alu
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů.
mgl
*

Příspěvek od mgl »

Dnes jsem volal do servisu a technik mi poradil, abych zkusil stisknout nějaký ventil v motorovém prostoru. Při nehodě nebo větším nárazu by se měl přerušit přívod paliva a stisknutím toho ventilu by se měl zase obnovit. Jenže jak jsem zjistil na straně 1-83 manuálu, mají tento ventil jen zážehové motory, takže jsem to nemohl ani vyzkoušet. Zmínil se i o závadě na imobilizéru, ale vyzkoušel jsem druhý klíč a v tom to není. Jak jsem ale zjistil, nefunguje mi zřejmě čerpadlo, které se normálně spustí, jakmile otočím klíčkem v zapalování do polohy na žhavení. Vždycky bylo slyšet asi čtyřsekundové tiché bzučení čerpadýlka, ale nyní nic. Zítra tam brnknu ještě jednou, abych zjistil, nakolik ten problém může být závažný a kolik mě bud stát oprava. Mám bohužel necelé tři měsíce po záruce. :cry:
matysekul
Moderátor

Příspěvek od matysekul »

Jestli neběží čerpadlo,může to být jenom pojistka.Na dieslech má svoji pojistku.Ale kde je netuším.Já mám krabičku s těmahle pojistkama v motorovém prostoru.
i30cw 1,6 CRDi VGT comfort,85kW,Vivid blue, 12/2008 bývávalo
Kia Cee´d SW 1,6 GDi,Exclusive,Sand Track,10/2014 bývávalo
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi 110 kW, Smart, SUNSET RED Pearl, 06/2021
ryba

Příspěvek od ryba »

hm, to je blby...nebo rozvodak se trhl. Ale snad ne...
Lantra 93/1,5 8v, slouzila dobre, bud ji zeme lehka. Nyni mondeo 2,0i
drakas
*

Příspěvek od drakas »

Rozvod je řetězem..
Getz 1.4, 06/2006
i30N (standard 250k), 06/2019
mgl
*

Příspěvek od mgl »

Odborník nejsem, autům nerozumím, ale doteď jsem byl přesvědčený, že CRDi u getze (i u novějšího čtyřválce) má rozvodový řemen a ne řetěz.
Zatím stále tápu, auto stojí a musím zajistit odtah do servisu :(
XMira

Příspěvek od XMira »

mgl píše:Odborník nejsem, autům nerozumím, ale doteď jsem byl přesvědčený, že CRDi u getze (i u novějšího čtyřválce) má rozvodový řemen a ne řetěz.
Zatím stále tápu, auto stojí a musím zajistit odtah do servisu :(
Nevim, samozrejme, jak to ma CRDI. Ale ja rozvody uz mam vymenene. Hlavni rozvod od klikovky je remenem a retez je jenom nahore, kde pohani dve rady ventilu (DOHC).
Kia Xceed GTline 1.5 T-GDI DCT
ex Opel Astra 1.4 110kW AT
ex i30 1.6 CVVT Tricolor Exclusive
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
mgl
*

Příspěvek od mgl »

Tak to prý bylo zavzdušněné. Nevím přesně co :-k a jak k tomu došlo, ale hlavní je, že getz zase jezdí. :D/ A cena opravy? Přesně 500,-Kč.
aldakutil
*

Příspěvek od aldakutil »

Ahoj. To mi připomíná moje předchozí auto Seat Ibiza 1,5 1988, tam se mi stalo, že mi to zhasínalo a nedržel volnoběh kvůli vypadené podtlakové hadici.
Taková maličkost a nejezdíš. Možná že jsi měl něco podobnýho.
Getz 1,3 60kw limited edition (2003)
mgl
*

Příspěvek od mgl »

Tak dnes se závada bohužel opakovala. Brnknul jsem servisákovi, který mi poradil opakovaně zmáčknout (dokud neztvrdne) takový balónek v motorovém prostoru (nahoře pod palubkou). Udělal jsem to a světe div se, nastartoval jsem. Vypadá to ale na netěsnost palivového systému. Nasavá někde vzduch (prasklinka, uvolněný kabel?) a takhle to dopadá. Takže nezůstane u pětistovky, protože nalezení a odstranění závady určitě něco stát bude. A přitom to je určitě prkotina.
aldakutil
*

Příspěvek od aldakutil »

mgl píše:Tak dnes se závada bohužel opakovala. Brnknul jsem servisákovi, který mi poradil opakovaně zmáčknout (dokud neztvrdne) takový balónek v motorovém prostoru (nahoře pod palubkou). Udělal jsem to a světe div se, nastartoval jsem. Vypadá to ale na netěsnost palivového systému. Nasavá někde vzduch (prasklinka, uvolněný kabel?) a takhle to dopadá. Takže nezůstane u pětistovky, protože nalezení a odstranění závady určitě něco stát bude. A přitom to je určitě prkotina.
Já bych tu opravu reklamoval. Jestli to byl nějakej ten lepší servis. Kdysi platilo, že opravy měli záruku půl roku. Nevím přesně, jestli to platí stále.
(jen tak mimo..hodně dávno jsem 7x jezdil opravovat video. Poprvé jsem zaplatil,pak už jen hledali, v čem by to mohlo být..až nakonec promazali hlavu a byl na dlouhý roky klid)

Tak ať se zadaří.
Getz 1,3 60kw limited edition (2003)
Odpovědět

Zpět na „GETZ“