snizeni maximalni rychlost.. bylo to svickama BOSCH super 4!

1996 - 2002

Moderátoři: Tringi, Moderátoři

Odpovědět
Hardcam

Re: snizeni maximalni rychlost.. nedostahne to co driv?

Příspěvek od Hardcam »

Na predjeti traktoru to staci...co bys taky cekal od auta, ktery je urceni hlavne na spotrebu...:D
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Reklama

black_sheep
Moderátor

Příspěvek od black_sheep »

jirka:

s tim cvakanim to mam uplne stejny jako popisujes, tesne po startu ticho tak tech 10 vterin, pak to zacne cvakat a cca do prvni minuty (lehkyho ohrati) to mlati. takze jeste jednou jak jsi se toho zbavil? dal jsi jiny olej? znacku? viskozitu? nizsi/vyssi? docela bych se toho rad zbavil, noo.. ted davam castrol magnatec 5w40 #-o

jinak pravdu mas v tom co rikas, ale jak jsem tak videl, tak problemy resis vice mene podobny a na aute ktery je plus minus podobne stary (lantra je taky z 99 a ma taky pres 200tkm - je to stejny jako u coupe). proc jsi treba vyvaroval lemy a neschoval si to na novy accenta? :) je to o tom, mas to auto urcite rad a tak se o nej staras.

neni to urcite vyhodny do nej ty penize davat, jenze chci aby mi bez potizi slouzilo a udrzovat ho ve stavu co jsem ho koupil. nekdo namitne ze jsou to vyhozene penize, ale proc se teda potom ty auta vubec opravuji? dokud jezdi bez vetsich problemu ta neni duvod to prodavat, ne? nektery veci se holt opotrebi tak se vymeni, ale to je u kazdy ojetiny. na ty petilety toho treba bude min, ale bude to stat jednou tolik.

ja nejsem typ cloveka co opravuje auto jen tehdy kdyz dojezdi, me to dela radost kdyz ho pak nalestim a nikdo mi netipuje takovy stari. trosku mi to kazi ted ta koroze, kterou budu resit znova, ale jinak s tim autem nemam problemy. je v nem sice tolik penez (vcetne porizovacky), ze bych za to mel uz dneska GKcko, ale pred dvema lety urcite ne a do toho GK bych za 50.000 km taky neco nacpal, a ne ze ne a za to uz bych mel zase jiny auto, a tak dale........

no odbocili jsme trosku od tematu. na coupe jsem resil to, ze ac je vse jinak OK nevytahnu z nej puvodni maximalku, ackoliv furt lita pekne. nedava to moc smysl, ale prave proto to sem pisu. je jasny ze vykon to nema 100% nicmene tam bych chybu nehledal presne jak to popsal mirpie na zacatku
I cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
pepan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepan »

auto prodat,dokud je prodejný..co pak s ním doma?..budeš do n´ěj vrážet pořád a pořád..a je to spousta peněz...já třeba galla neprodám kůli jeho schopnostem v zimě atd... a taky do něj vrážím peníze,ale vím že v listopadu koupím nový auto a tohle půjde pod cenou pryč.
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
http://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=53&t=16258
777669782
PRÁCE NENÍ PINĎOUR, POSTOJÍ V POHODĚ I DVA DNY

uplně bez hju
black_sheep
Moderátor

pepane.. tve samy lepsi rady fakt.
I cars
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
pepan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepan »

blacku to není jen rada,ale zkutečnost :idea:

a odpověd na tohle co si psal
.

neni to urcite vyhodny do nej ty penize davat, jenze chci aby mi bez potizi slouzilo a udrzovat ho ve stavu co jsem ho koupil. nekdo namitne ze jsou to vyhozene penize, ale proc se teda potom ty auta vubec opravuji? dokud jezdi bez vetsich problemu ta neni duvod to prodavat, ne? nektery veci se holt opotrebi tak se vymeni, ale to je u kazdy ojetiny. na ty petilety toho treba bude min, ale bude to stat jednou tolik.
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
777669782

uplně bez hju
black_sheep
Moderátor

ale prd.. nevidim duvod to prodavat zrovna ted. pokud neschnije bude jezdit jeste dlouho a dobre. vzdyt tomu autu prakticky nic neni? koroze se opravi (uvidime jak ale tentokrat si to budu lepe hlidat v prubehu) a vse ostatni funguje. brzdy nejsou aktutni (jsou dulezity ale ne v kritickym stavu) a resil bych je beztak i na jinym aute a nebude to stat zase takovy ranec. a ze to nedava maximalku co by melo me zase tak nesere, spis jsem jen chtel prodiskutovat na co se zamerit. beru monterky a jdu zkusit jak volne se toci kola, jestli uz zase naky nepotrebuje procistit brzdic a nebo jsem fakt blbec mel zaplou klimacku.... :mrgreen: proste neni duvod to prodavat. na co? co bys poradil tomu kupujicimu mi rekni? znal bys ho stejne jako me. takze bys mu rekl nekupuj to je to moc stary. ok. takze me poradis vyhod to do srotu. ja na to joo hodim, tohle coupe asi jo. to nema cenu prodavat pri dnesnich cenach... jenze ho vyhodim az doslouzi.....
I cars
Jirka

Příspěvek od Jirka »

Blacku, jo lemy jsem nechal udělat po dlouhým váhání. Ale vzhledem k tomu, že splácím hypotéku a možná budu řešit rodinu, tak vím, že to auto mi 3-5 let ještě musí jezdit. Jinak ale jen leju olej a benzín. Teda za 300Kč jsem ještě letos vyměnil těsnění pod víkem a za 700 stahovačku. Loni jen za 300 termostat.Myslím, že jsem na tom trochu jinak než ty s cenou za údržbu. Jestli jsem za 5,5 roku dal do dílů a oprav cca 40 tis. Z toho tlumiče za 8tis, lemy 12 tis, rozvoďák + kapaliny, klíňáky 8tis, přední kotouče + desky cca 2 tis, pak už to byly samý drobný.
Hyundai Accent GLS, 1,5i, 12/1999, 5dv., Obrázek
PRODÁNO 05/2012
Jirka

Příspěvek od Jirka »

Jinak jsem si všimnul, že jsem ti neodpověděl. Hned po koupi auta jsem tam dal 10w40 aral. Následně asi 3 roky Castrol Magnatec 10w40, ale ten mi přišel skoro pro ty hydroštěly horší. Teď poslední dva roky tam leju stáčenej olej, tuším 10W40 OMV EcoTruck nebo tak nějak se jmenuje. stojí asi 350 Kč 5L ! a motor je zdaleka nejtišší co kdy byl a hydroštely jsem fakt dlouho neslyšel.
Hyundai Accent GLS, 1,5i, 12/1999, 5dv., Obrázek
PRODÁNO 05/2012
black_sheep
Moderátor

jeste jsi nepovedel jak se to povedlo ze ti utichli hydra? :lol:

ted udelam ja trosku rozpis. vono to totiz vypada jako desny vrak ale ja s tim autem proste nemel problemy.

hele u me to nebylo vsecko tak nutny. odeslo mi behem 50.000 km a dvou let akorat toto:

- lozisko zadniho kola - 2500 ,-
- orezli zadni lemy - slo jen zaplacnout za par tisicovek
- silentbloky prednich ramen - radove par stovek
- zarezl zadni trmen totalne - 500kc za vymenu z jineho auta
- orezla zadni napravnice // typicka zavada coupe

tohle bylo na aute v momente koupi:

- lozisko spojky (na tu jsem to o 5.000 ukecal takze byla zaplacena :!: ) // typicka zavada kazdeho coupe
- trosku praskli svody - slo zavarit // typicka zavada kazdeho coupe
- praskly chladic klimy
- vlnovec - 1000,-

ostatni bylo jen moje extra pece. to auto se nesype, ale nic nenechavam nahode. tlumice byli a jsou doted jeste dobry. mirpie je vozi na svem aute. ja jen dal novy pro sichr - je to investice do me bezpecnosti! spojka - kdyz uz se to delalo tak sla komplet nova a original. mohl jsem to mit vyreseny za zlomkovou cenu...
I cars
black_sheep
Moderátor

Jirka píše:Jinak jsem si všimnul, že jsem ti neodpověděl. Hned po koupi auta jsem tam dal 10w40 aral. Následně asi 3 roky Castrol Magnatec 10w40, ale ten mi přišel skoro pro ty hydroštěly horší. Teď poslední dva roky tam leju stáčenej olej, tuším 10W40 OMV EcoTruck nebo tak nějak se jmenuje. stojí asi 350 Kč 5L ! a motor je zdaleka nejtišší co kdy byl a hydroštely jsem fakt dlouho neslyšel.
ty jo takze jen zmena oleje a bylo?? :lol: no zkusim to asi jednou zmenit. dam stacenej castrol 10w40 u myho mechanika tady u nas a uvidi se. kdyztak se pozeptam po jinych znackach.
I cars
pepan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepan »

já ti neříkám at to prodáš...pouze sem ti odpověděl....prostě takhle- máš starýho zgarba jako já a ostatní...píšeš,že auto je absolutně ok,..tak proč řešíš,že jede podle tebe pomalu?....určitě se mu věnuješ ,ale měkl bych z toho hlavu,kdybys napsal auto je po G.O MOTRU :!: .. a jede jak šnej...to už je jiná...to je jedno-počítám .že napíšeš jak se o auto staráš atd...já se o něj taky starám ,ale co mám čekat od 13 let starýho aota,..že pomůže vyměnit olej?....to snad néé...V TOMHLE PŘÍPADĚ NEMÁM PRO TEBE RADU A DISKUZE VZNIKÁ PŘI ŘEŠENÍ PROBLÉMU..SVŮJ NÁZOR SEM ŘEKL...
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
777669782

uplně bez hju
black_sheep
Moderátor

nekdy to opravdu pomuze, jen vymenit olej. lantra zrala olej od doby co jsme ji koupili. davali jsme 10w40. tak jsme dali 15w40, motor stichl tak ze zevnitr na volnobeh to je jak kdyz chcipla jaky je ticho a olej zrat prestala. to samy pise jirka. hydra mu rvali taky, vymenil olej za jiny a ma klid. nebo ne?

ted jsem zkusil figl o kterym jsem se docetl na webu a normalne to fakt pomohlo tuhle jizdu. sednes do studenyho aua, misto nastartovani jen brnknes klickem tak aby to akorat tak stihlo natlakovat olej, par minutek pockas a pak teprve startujes. a je po cvakani. nechci ted zakriknout ale dneska se studenym motorem jsem jel a ani nepip. parada. ale neverim tomu ze to bude nak dlouhodobe fungovat nebo kdyz bude venku mrznout ze to bude takhle sametove behat.
I cars
pepan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepan »

hlavně at to jezdí ne? :mrgreen: jestli to pojede o 15km mín bo víc...důkležitý je,že sedneš a jedeš :mrgreen:
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
777669782

uplně bez hju
Coupe 102
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coupe 102 »

Žij abys jel,jed abys žil (Seneca) :D
Přílohy
cars.JPG
cars.JPG (59.45 KiB) Zobrazeno 1092 x
Renault Megane 1,6 55kw
black_sheep
Moderátor

#-o :-#
I cars
Odpovědět

Zpět na „COUPE 1G“