zacal mi klepat motor, nahral som ho
Moderátoři: Tringi, Moderátoři
- black_sheep
- Moderátor
Re: zacal mi klepat motor, nahral som ho
nam to v lantre fakt pomohlo. davam castrol, coz je kvalitni olej a neni o nic horsi nez 5w40 co davam do coupe. akorat ma jinou viskozitu a lepe vymezi vule.
I ❤ cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
- Reklama
každopádně platí lepší nějakej olej než žádnej olej.
Kup 5litrů oleje 10W/40, at ti zbyde i něco případně na dolití. Olejový filtr koupíš v každých autodílech za 150CZK, pasuje to na mraky dalších aut, takže j to skoro běžně i skladem. A at se auto z bazaru tváří jakkoli, tak vyměnit olej + filtr, rozvodový řemen + kladky, palivový a vzduchový filtr, je základ. Kdo tohle neudělá, jeho chyba, jeho boj.
Stav náprav, výfuku, svíček a kabelů, brzd je taky potřeba omrknout.
Kup 5litrů oleje 10W/40, at ti zbyde i něco případně na dolití. Olejový filtr koupíš v každých autodílech za 150CZK, pasuje to na mraky dalších aut, takže j to skoro běžně i skladem. A at se auto z bazaru tváří jakkoli, tak vyměnit olej + filtr, rozvodový řemen + kladky, palivový a vzduchový filtr, je základ. Kdo tohle neudělá, jeho chyba, jeho boj.
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
- black_sheep
- Moderátor
tak tak. a kdyz koupis "novou" ojetinu, tak je potreba hlidat olej prevelice peclive.mirpie píše:každopádně platí lepší nějakej olej než žádnej olej.
I ❤ cars
diki, cez vykend to ideme menit ku kamosovi do garaze, kupim tak 10w 40 a olejovy aj vzduchovy, som tiez zvedavy ci bude zrat olej, dufam ze nie
Ahoj,
připomíná mi to zvuk motoru mojí bývalé Lantry. Nebyl tam ani hlt oleje. Dodnes je to pro mne záhada, kde se tak rychle ztratil. A ještě větší, že to ten motor přežil a dodnes přede jako kočka i se svými 200 000km.
připomíná mi to zvuk motoru mojí bývalé Lantry. Nebyl tam ani hlt oleje. Dodnes je to pro mne záhada, kde se tak rychle ztratil. A ještě větší, že to ten motor přežil a dodnes přede jako kočka i se svými 200 000km.
volal som kamosovi a hovoril ze si mam kupit castrol 10w40 a naliat tam zatial tak pol litra asi, ze to potom vimenime, ze ked na tom odjazdim tak mesiac dva nic sa nestane a potom ze mi to vymeni, tak skocim vecer jak pojdem z roboty na pumpu
tu výměnu oleje neodkládej, nebo odlož, ale hlavně to dolij po horní rysku. Na tomhle se fakt nevyplatí šetřit.
tak dal som tam olej a uz ide ok , dal som tam castrol kamos vravel ze je dobry 10w 40
len sa cudujem ze mi nesvietila kontrolka na palubnej doske, som kukal poistkovu skrinku, ta v aute je ok, prezrel som vsetky poistki a v tej co je pod kapotou jedna poistka chyba, no ono to ani neni poistka ale daco take vecsie, na tom veku je pisane ze tam ma nieco bit, podla toho rozlozenia len je to po taliansky tak som s toho blbec. Ci to nemoze bit poistka na tu kontrolku.
udia asi si najdem niekde radsej manual k autu nech vas nemusim s kazdou volovinou otravovat
len sa cudujem ze mi nesvietila kontrolka na palubnej doske, som kukal poistkovu skrinku, ta v aute je ok, prezrel som vsetky poistki a v tej co je pod kapotou jedna poistka chyba, no ono to ani neni poistka ale daco take vecsie, na tom veku je pisane ze tam ma nieco bit, podla toho rozlozenia len je to po taliansky tak som s toho blbec. Ci to nemoze bit poistka na tu kontrolku.
udia asi si najdem niekde radsej manual k autu nech vas nemusim s kazdou volovinou otravovat
kontrolka Ti musí svitit jak zapneš kliček, po nastartovaní zhasne .. u sonaty Y2 to měli tak blbě "spočitane" že se kontrolka rozsvítila (při jízdě) jen jak tam bylo posledního půl litra a to ještě v ostre zatačce - a to tam má být +- 3,5 litru
Hyundai Santa FE 2.2 CRDi
Škoda Fabia 2.0 LPG
bejvávalo ..
Škoda octavia 1.9 TDI 4x4
Pontiac trans sport 2.3 16v LPG
Hyundai sonata 2.0 16v LPG (2x)
Renault 21 1.8 LPG
Š 120 LPG
Š 110 R
Škoda Fabia 2.0 LPG
bejvávalo ..
Škoda octavia 1.9 TDI 4x4
Pontiac trans sport 2.3 16v LPG
Hyundai sonata 2.0 16v LPG (2x)
Renault 21 1.8 LPG
Š 120 LPG
Š 110 R
max oleja v coupe 1G je 4 litre, pri 2.5 litroch zacne malinko klepkat po nastartovani... pri dvoch klepe furt... a pri 1.5 litri zasvieti kontrolka...
Coupe '99 1.6 16v 85kw
Coupe '98 1.6 16v 85kw - rozobrate do srobika, upratane na 10m² :]
Coupe '98 1.6 16v 85kw - rozobrate do srobika, upratane na 10m² :]
all: diki ludia za pomoc, je super ze je tu taketo tuningforum
Kua Dani, ty sa dako vyznas vlasna skusenost?dani píše:max oleja v coupe 1G je 4 litre, pri 2.5 litroch zacne malinko klepkat po nastartovani... pri dvoch klepe furt... a pri 1.5 litri zasvieti kontrolka...
Dancak si to tiez presiel
To aby si ste si zalozili firmu, a zacali servisovat Coupe co papkaju olej... O par mesiacov to mozte robit na pockanie
Opel Astra H 1,6
Renault Clio RS
Hyundai I30 1.4CVVT 2011 - 2012 - predane
Accent MC CRDi 2007 - 2011 - predane
Accent MC CRDi 2009 - 2021 - ekologika likvidacia
Ak si myslíte že poznáte Hyundai, zamyslite sa znova!
Renault Clio RS
Hyundai I30 1.4CVVT 2011 - 2012 - predane
Accent MC CRDi 2007 - 2011 - predane
Accent MC CRDi 2009 - 2021 - ekologika likvidacia
Ak si myslíte že poznáte Hyundai, zamyslite sa znova!
neviděl jsem auto, kde by se rozsvítila kontrolka mazání při stavu oleje řekněme 1-2litry...Kamarád má Celicu. Byl s tím na okruhu, v zataáčce se mu nahrnul olej na jednu stranu (blbě řešená vana) a sací koš nasával akorát tak vzduch. Došlo to na kliku, přidřel ose to, protočily se pánve a udělalo to klep klep a bylo vymalováno. Kontrolka se mu opravdu trozsvítila, ale až když bylo pozdě. Stejně např. Renault 19 16V. Stál na místě, 7000ot/min (to ten motor točil normálne), olej těsně před výměnou. Záhy se zastavil a kontrolka se rozsvítila v okamžiku smrti......
Na tu kontrolku nespoléhejte. Ukazuje spíš tlak, než množství, což je celkem logický a souvisí to spolu. Ale jak říkám, ani z jiných zkušeností od majitelů jiných aut, co maj podobný "zážitky" jsem neslyšel, že by se kontrolka mazaní rozsvítila včas. A kdo kouká jen na budíky, taky jeho boj.
Na tu kontrolku nespoléhejte. Ukazuje spíš tlak, než množství, což je celkem logický a souvisí to spolu. Ale jak říkám, ani z jiných zkušeností od majitelů jiných aut, co maj podobný "zážitky" jsem neslyšel, že by se kontrolka mazaní rozsvítila včas. A kdo kouká jen na budíky, taky jeho boj.
- Yurii
- Moderátor
- Bydliště: Taková prdel jménem Praha kdesi ve střední Evropě :-D
- Kontaktovat uživatele:
Jojo mne se jednou kontrolka mazáno rozsvítila u koncernovýho motoru 1.9D v okamžiku když motor začal ztrácet tah a asi 20 sekund předím než chcípnul ( Jenže díkybohu tenhle motor je nesmrtelnej, takže stačilo dolej tři a půl litru 15w40 pro zahradní stroje z OMV párkrát zkusit nastartovat a trpajzlíci s kladívkama se v motoru zase probrali k životu Ten motor při svejch bezmála 500tkm doteď jezdí
Není to óda na tenhle motor, jenom chci říct, že kontrolka mazání je podle mý zkušenosti úúplně na hovno protože kdž se rozsvítí, většinou je už pozdě a motor jde do kytek.
Pravidelná kontrola oleje po 500km je u mne nutností už proto že mám turbo a ruku na srdce, tolik času to nezabere
Není to óda na tenhle motor, jenom chci říct, že kontrolka mazání je podle mý zkušenosti úúplně na hovno protože kdž se rozsvítí, většinou je už pozdě a motor jde do kytek.
Pravidelná kontrola oleje po 500km je u mne nutností už proto že mám turbo a ruku na srdce, tolik času to nezabere
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)
- black_sheep
- Moderátor
no tohle jsem zazil na cernem scoupe. kontrolka mazani nesvitila, ale v jeden moment se zastavil, pridrel se. byl totiz bez oleje a vody. tak jsme dolili olej, vodu a jelo se dal. Kdyz jsem ho pak rozebiral, nebylo na nem ani pamatka po zadreni. takze to neni jen vysadou 1.9d ale spis klika
ja na coupe/lantre hlidam olej kazdych 500-1000km, nekdy casteji a to mi sezere fakt malo, tak litr na vymenu 15.000 - tedy skoro vubec. to rikam ze nejvetsi spotreba oleje je hlavne diky tomu, ze ho pomalu vytiram pres kontrolni merku oleje muhehe no na naky kontrolky mazani bych vubec nespolehal.
nahovno ale urcite neni, v situaci kdy se zensky najednou zastavi motor a telefonuje manzelovi, tak se alespon muze zeptat jestli sviti cervena "konvicka" aby vedel zdali volat odtahovku a nebo to vyresi sroubovat a kladivko
ja na coupe/lantre hlidam olej kazdych 500-1000km, nekdy casteji a to mi sezere fakt malo, tak litr na vymenu 15.000 - tedy skoro vubec. to rikam ze nejvetsi spotreba oleje je hlavne diky tomu, ze ho pomalu vytiram pres kontrolni merku oleje muhehe no na naky kontrolky mazani bych vubec nespolehal.
nahovno ale urcite neni, v situaci kdy se zensky najednou zastavi motor a telefonuje manzelovi, tak se alespon muze zeptat jestli sviti cervena "konvicka" aby vedel zdali volat odtahovku a nebo to vyresi sroubovat a kladivko
I ❤ cars