PORADNA PRO MAJITELE I30

Vše o garančkách a Vašich zkušenostech se servisy.

Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři

Odpovědět
i30poradna
*

Re: PORADNA PRO MAJITELE I30

Příspěvek od i30poradna »

i30 píše:i30poradna:
Chcel by som, aby centrálne bolo aktívne aj po naštartovaní.Nevieš kde je umiestnené?Stačilo by ho potom napájať priamo z aku, respektíve objísť jeho vypnutie po naštartovaní.
Nepochopil jsem otázku.. promiň
Jezdím:

Škoda Favorit 1.3 karburátor, 91 r.v.
Reklama

alarm

Příspěvek od alarm »

Asi sa zle vyjadrujem, prepáč.
Centrálne je aktívne len ak si mimo auta, to znamená, prichádzam k autu, stlačím gombík na klúči, otvorí mi auto.
Dám klúč do spínacej skrinky, otočím do polohy 1 alebo 2, a vtedy ak potlačím gombík na klúči, centrálne nie je funkčné, napr, neviem sa zavrieť centrálnym cez diaĺkové ovládanie.Využitie=zabezpečovačka bez "tajného tlačítka"
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)

Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD

alarm.ba@gmail.com
i30poradna
*

i30 píše:Asi sa zle vyjadrujem, prepáč.
Centrálne je aktívne len ak si mimo auta, to znamená, prichádzam k autu, stlačím gombík na klúči, otvorí mi auto.
Dám klúč do spínacej skrinky, otočím do polohy 1 alebo 2, a vtedy ak potlačím gombík na klúči, centrálne nie je funkčné, napr, neviem sa zavrieť centrálnym cez diaĺkové ovládanie.Využitie=zabezpečovačka bez "tajného tlačítka"
Centrální zamikání uvnitř vozidla je možné, ale ne pomocí klíče nýbrž pomocí nějakého tlačítka. (jinačí elektrický okruh), Zkusím zjistit více jak by se to dalo udělat, třeba el schéma.

Ve vyšší třídě výbavy bývá ovládání zámků ve dveřích řidiče.
Jezdím:

alarm

Příspěvek od alarm »

Vysvetlím v sukromnej správe...
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)

Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD

alarm.ba@gmail.com
i30poradna
*

i30 píše:Vysvetlím v sukromnej správe...
Odpověd v sukromnej správe
Jezdím:

Laxius
**

Příspěvek od Laxius »

SKV píše: K lupání ve volantu - opět musím lépe vypozorovat, ale jsem přesvědčen, že to není vázané na žádnou z krajních poloh ani směr otáčení. Vždy je to jenom při rozjezdu, když zaberu a začnu točit. Není to ostré lupnutí, ale spíš takovej pazvuk lupnutí se blížící.
SKV, kedze Ti to robi pri rozjazde, nemoze to byt lupnutie od brzd na kolese? Len taky pokus...
Hyundai Elantra, 1.6i Premium, 94kW, Marina Blue (2016)
Hyundai i30cw, 1.6CVVT Style, 92kW, Continental Silver (2009)
oKo
**

Příspěvek od oKo »

Nechal jsem si aktivovat zamykání při 20 km/h. Funguje dobře. S jinými majiteli i30/i30cw se ale rozcházíme v tom, jak se zamykání chová při zastavení. Mi neudělá nic a pokud si třeba chci vzít věci ze zadního sedadla, musím si ručně (na dveřích nebo dálkou) odemknout. Někteří psali, že po zastavení, vytažení klíčku a otevření dveří řidiče se jim auto zase samo odemkne. Sám jsem si ještě neujasnil, které chování je lepší (moje asi z hlediska bezpečnosti, jejich z hlediska pohodlnosti). A konečně tedy dotaz: lze chování po zastavení nastavit?
oKo
**

Příspěvek od oKo »

Ještě jedno nepohodlné chování: zapomenu-li zavřít okna a všimnu si toho až venku (no aspoň že tak), tak musím s klíčkem do spínačky, otočit, tlačítky okna zavřít, otočit zpět, vytáhnou. Prostě typická ukázka nepohodlí. Co se s tím dá dělat, kromě instalace dvou modulů samočinného zavření oken za šílených 5 litrů? S těmi bych asi auto s úmyslně otevřenými okny zase nezamknul a nezaalarmoval...
i30poradna
*

oKo píše:Nechal jsem si aktivovat zamykání při 20 km/h. Funguje dobře. S jinými majiteli i30/i30cw se ale rozcházíme v tom, jak se zamykání chová při zastavení. Mi neudělá nic a pokud si třeba chci vzít věci ze zadního sedadla, musím si ručně (na dveřích nebo dálkou) odemknout. Někteří psali, že po zastavení, vytažení klíčku a otevření dveří řidiče se jim auto zase samo odemkne. Sám jsem si ještě neujasnil, které chování je lepší (moje asi z hlediska bezpečnosti, jejich z hlediska pohodlnosti). A konečně tedy dotaz: lze chování po zastavení nastavit?
myslim ze dotaz neni k problemu. ale jeslti neco jde, urcite to jde. zalezi na tobe jak se to udelas, nechas udelat, a hlavne zaplatis.
Jezdím:

i30poradna
*

oKo píše:Ještě jedno nepohodlné chování: zapomenu-li zavřít okna a všimnu si toho až venku (no aspoň že tak), tak musím s klíčkem do spínačky, otočit, tlačítky okna zavřít, otočit zpět, vytáhnou. Prostě typická ukázka nepohodlí. Co se s tím dá dělat, kromě instalace dvou modulů samočinného zavření oken za šílených 5 litrů? S těmi bych asi auto s úmyslně otevřenými okny zase nezamknul a nezaalarmoval...
Nic se s tim neda udělat maximalně si muzes udělat ten system za šílených 5 litrů a nebo po domácku vyrobený.
Jezdím:

oKo
**

Příspěvek od oKo »

i30poradna píše:myslim ze dotaz neni k problemu. ale jeslti neco jde, urcite to jde. zalezi na tobe jak se to udelas, nechas udelat, a hlavne zaplatis.
No vzhledem k tomu, že tohle zamykání je jedna z mála věcí, která lze aktivovat bez nutnosti dokupovat přídavné moduly, tak mě právě to rozdílné chování vrtá hlavou. Otázka není jestli to jde, ale jak to udělat. Dá se nebo nedá nastavit přímo v ŘJ?
89majlo96
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 89majlo96 »

da sa kupit relatko, ktore po centralnom zamknuti dotiahne vsetky okna
1,4i CVVT občas nezaškodí pozdraviť obmedzovač...
Laxius
**

Příspěvek od Laxius »

89majlo96 píše:da sa kupit relatko, ktore po centralnom zamknuti dotiahne vsetky okna
Cau majlo, mozes to trochu rozvinut? Leto je uz sice za nami, ale o modulu pre automaticke uzatvaranie okien som rozmyslal aj ja, ale ta cena ma fakt odradila. Kebyze to ide sprvit jednoduchsie, tak sem s tym, ako :)
Hyundai Elantra, 1.6i Premium, 94kW, Marina Blue (2016)
Hyundai i30cw, 1.6CVVT Style, 92kW, Continental Silver (2009)
89majlo96
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 89majlo96 »

no ja som to dostal spolu s alarmom, bola to len taka mala krabicka s ktorej cuhalo zopar kablov. Takze sa to musi dat kupit aj samostatne.
Nasiel som to na nete
http://tuning.autodoplnky.cz/autoalarmy ... -s40049048
1,4i CVVT občas nezaškodí pozdraviť obmedzovač...
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

A dalsi je treba tdy.... http://www.aukro.cz/item763621081_jedno ... _okna.html

jak jsem psal vyse, nejlepsi je spolehnout se sam na sebe a stejne okna prekontrolovat, je to jenom hloupa cinska elektronika, ktera taky muze vynechat...
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Odpovědět

Zpět na „i30 Garanční prohlídky, servis“