![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
![Idea :idea:](./images/smilies/icon_idea.gif)
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
Pričom kvalifikovaný test s meracími zariadeniami DEKRA.de uvádza pri motoroch 1.1 a 1.3 až o 1,7- 1,9L /100km vyššiu, ako to tu niektorí "počtári" uvádzajú.
Asi sa niekto sekol v počtoch
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Moderátoři: vipe, Moderátoři
Já mam ale rozežranou 1.3 cvvt (proměné časování ventilu) časování se mění od 3500 otáčkách a pak to tam teče jako když vytáhneš špunt z vany. Když se snažím udržet to pod těmy 3500 tak taky jezdim za 6litrů ale já jezdím hlavně po dálnicy a 130km/h oodpovídá cca 3600 otáček/m no a každé ráno lehce pospíchám, takže nejedu 120 na spotřebu.jaja7 píše:To "xmrak"
Máš to asi rozbitý!....ale teď vážně, jak to tady čtu, nevím, co si mám o tom myslet. Ono asi
opravdu záleží na tom kde se jezdí (město, členitý terén, dálnice), jak se jezdí (klidná, nebo agresivní jízda) a kdy se jezdí (roční období). Já nalítám denně 60-70km, většinou ve čtyřech dospělých lidech, to znamená se slušnou zátěží. Polovinu cesty se musím courat po městě. Snažím se jet plynule, ikdyž mi to taky někdy nedá a protáhnu mu pérka.
Stav tachometru - 9300km, celková průměrná spotřeba - 6,0 l/100km!!! To přece není tak zlý, když si uvědomíš, že jsme měli extrémní zimu a auto začalo jezdit 18.10.2005. Spotřeba při posledních třech tankováních byla 5,9;5,8;5,8. Svítím celoročně, podle potřeby používám klimatizaci.
Getz 1,1/48kW
To je slušný až budu mít taky tolik najeto doufám že budu jezdit aspoň za 6,5solva píše:Tak jsem predevcirem prijel ze Svycarska (cca 750Km )a spotreba na dalnici byla 5,8l pri rychlosti okolo 120Km/h a asi 4 zastavkach a jedne 10km kolone a vyslo to na jednu nadrz.
Najeto mam 22 222 km.
Tak to máme stejný názor .. můj soft v pda porad ukazuje 8,6l na 100km a to tam mam nejakejch 15 tankovani ... celkem asi za 18000,-ondra.rs píše:No mě zase přecházejí očiproč všechna auta která jsme kdy měli v rodině papala minimálně 9l/100km??? Nejdřív Lantra Combi (1,6), pak Favorit, pak přišel Getz, tak jsem si mnul ruce, že konečně přijdou pohádkové tabulkové spotřeby... najeto necelých 15 tisíc a při žádném počítaném průměru (počítám jej cca každých 1000km) jsme se ještě nedostali pod 8l/100km, ach jo. Ale přiznávám, že na stranu druhou autíčko dělá co může... dost často jezdí plné, klimatizace se v létě nezastaví, občas tahá velice těžké přívěsy... takže až tak zklamaný nejsem. Nedávno jsem dělal test spotřeby - myslím economy run - do plné, trasa něco přes 160km, plynu jsem jen lechtal, pak zase do plné a bylo to 6,4l/100km (tři lidé na palubě). Pokud se mi fakticky někdy povede zajet s Getzem pod 6 litrů, tak budu radostí fakt bez sebe...
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |