Zima - zahrivani motoru / karton pred chladic
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Re: Zima - zahrivani motoru / karton pred chladic
Autá využívajú náporové chladenie, z toho vyplýva jednoznačne kartón, pretože akonáhle sa pohneš, hneď chladíš to je jasné.
Dosť sa čudujem, že dnešné autá nemajú takú primitívnosť , ako je automatické spúšťanie žaluzie pred chladičom za studena.Optimálna pracovná teplota, menej exhalátov,sa dosiahne skôr,dlhšia životnosť motora........
Na starej Oktávke zo 60-tych rokov bola tiež tá žaluzia, ovládaná z miesta vodiča.
Š- 100 -bolo dostať kúpiť kožené sersamy na zapchatie nasávania na boku blatníka.
Š -120 detto len v predu.
Zažil som s Accentom zimu -20, a tiež som tam na rýchlo priviazal poloplast-pologumu.
Keby som nebýval v Blave, ale niekde, kde sú krutšie a dlhšie zimy, určite si dám pred chladič nejakú zhrňovaciu žaluziu na ručný pohon s polohami ZIMA-LETO
Dosť sa čudujem, že dnešné autá nemajú takú primitívnosť , ako je automatické spúšťanie žaluzie pred chladičom za studena.Optimálna pracovná teplota, menej exhalátov,sa dosiahne skôr,dlhšia životnosť motora........
Na starej Oktávke zo 60-tych rokov bola tiež tá žaluzia, ovládaná z miesta vodiča.
Š- 100 -bolo dostať kúpiť kožené sersamy na zapchatie nasávania na boku blatníka.
Š -120 detto len v predu.
Zažil som s Accentom zimu -20, a tiež som tam na rýchlo priviazal poloplast-pologumu.
Keby som nebýval v Blave, ale niekde, kde sú krutšie a dlhšie zimy, určite si dám pred chladič nejakú zhrňovaciu žaluziu na ručný pohon s polohami ZIMA-LETO
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
- Reklama
- pepan
- Kontaktovat uživatele:
ach jo..tak si tam dej karton
a co tím takc strašně podělám,když nechám auto 2minuty nastartovaný na neutrál v minus 20???? rozchodně nechám mýho 2.5 tdci na neutrál 2 minuty,než ho dusit na 2kilometry a kuckat
a co tím takc strašně podělám,když nechám auto 2minuty nastartovaný na neutrál v minus 20???? rozchodně nechám mýho 2.5 tdci na neutrál 2 minuty,než ho dusit na 2kilometry a kuckat
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
http://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=53&t=16258
777669782
PRÁCE NENÍ PINĎOUR, POSTOJÍ V POHODĚ I DVA DNY
uplně bez hju
777669782
uplně bez hju
Pepane, ja resim zefektivneni ohrivani vozu - a tudiz zefektivneni vyhrevu kabiny. Jestli budu 2 minuty cekat a mrznout v aute nebo venku, to si skutecne nepomuzu. Navic jsou situace, kdy dve minuty cekat nelze a CRDi motory se pri stani na neutral prakticky neohrivaji. Pri jizde mi auto neskube.
Dekuji znova Vikimu a alarmovi zaprispevky prispevky a radeji se dal ptat nebudu, nebo mi jeste muze byt nabidnuto, abych siv aute zapalil svicku a hral se u ni
Dekuji znova Vikimu a alarmovi zaprispevky prispevky a radeji se dal ptat nebudu, nebo mi jeste muze byt nabidnuto, abych siv aute zapalil svicku a hral se u ni
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
- pepan
- Kontaktovat uživatele:
no vidíš,já přijdu po 2minutách do gala a mám teplo...a lavně můžu v klidu jet..když vyjedu hned po nasratování tak hopsám páč to nejede
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
777669782
uplně bez hju
777669782
uplně bez hju
Tak to bych udelal jenom jednou, pac by mi cikani auto ukradli. Pepane, musis vzit v uvahu podminky, ty bydlis na samote na vlastnim soukromym pozemku, ja na sidlisti nemuzu to jit navrknout a jit si dat domu jeste kavicku
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
- 89majlo96
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
praveze tych ciganov by mali dat niekam dokopy na samotu a ohranicit plotom
1,4i CVVT občas nezaškodí pozdraviť obmedzovač...
Pepane po dvou minutách a v dieselu teplo ??? to máš v Galovi piliňákypepan píše:no vidíš,já přijdu po 2minutách do gala a mám teplo...a lavně můžu v klidu jet..když vyjedu hned po nasratování tak hopsám páč to nejede
Ale teď vážně ... taky mám pod maskou papundekl, ale ne přes celej chladič, jen ze 3/4tin a určitě to pomůže motor rychleji ohřát. Zakryješ velkou díru, kterou proudí studený vzduch na motor ... používám tohle zařízení léta. Zrovna tak jako stará Octávka měla dečku, tak můj Moskvič měl žaluzie před chladičem, ovládané z místa řidiče a nemělo to chybu ... používal jsem je každou zimu ..
Ssangyong Korando 1.5 GDI 2024
Fiat Tipo 1.4 T-Jet 2018 Red Amore - prodaný
Yamaha Midnight Star 1300 De luxe
New Accent 1.6i CVVT celadon blue - prodaný
Vilda: konecne jsem se dockal nejakyho pardala...
tak je rozjodnuto. Ted jen vybrat spravnej matros...mel bych tu krabici od televize nebo klasickou "bananovku"...co doporucis, Vildo?
tak je rozjodnuto. Ted jen vybrat spravnej matros...mel bych tu krabici od televize nebo klasickou "bananovku"...co doporucis, Vildo?
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Klasická krabicovka a mám ji obalenou potravinářskou folií, aby se nerozmočila když leje a ještě žes to nakousnul, právě jsem ji byl vyndat ze sklepa ....Hardcam píše:Vilda: konecne jsem se dockal nejakyho pardala...
Ssangyong Korando 1.5 GDI 2024
No vidis, aspon jsem byl k uzitku...a mel bych jeste jednu prosbu. Urcite vis, jakou - fotecku
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
- pepan
- Kontaktovat uživatele:
no nedělám si prdel že joo ,..jo a v extrému -25 mám předehřev..prostě spirálku do bloku na 220..paráda...pžindeš nastartuješ a máš hnedle teplo..jenže to fakt jde když máš stodolu bo garážVilda píše:Pepane po dvou minutách a v dieselu teplo ??? to máš v Galovi piliňákypepan píše:no vidíš,já přijdu po 2minutách do gala a mám teplo...a lavně můžu v klidu jet..když vyjedu hned po nasratování tak hopsám páč to nejede
Ale teď vážně ... taky mám pod maskou papundekl, ale ne přes celej chladič, jen ze 3/4tin a určitě to pomůže motor rychleji ohřát. Zakryješ velkou díru, kterou proudí studený vzduch na motor ... používám tohle zařízení léta. Zrovna tak jako stará Octávka měla dečku, tak můj Moskvič měl žaluzie před chladičem, ovládané z místa řidiče a nemělo to chybu ... používal jsem je každou zimu ..
tak jak píše vilda sem to aplikoval na škodovce a žigulu..tedka na to prdím,páč v mým provozu to vydrží 2dny
jako když máš sharu sériově tak je to pohoda...každopádně to už je tak k nám ,kde ta teplota fakt klesne dolů...
takře shrnuto do cca -10 nechám blafat 2 minuty,pak předehřev
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
777669782
uplně bez hju
777669782
uplně bez hju
hardcam:
ako materiál,ak to dáš z vonku,na masku, by som použil nejakú koženku-našil na ňu nejaké stuhy a zaviazal.
ak v motorovom priestore, asi by som tam dal lexan-takú 6-ku, alebo pertinax,stačí 1,5mm-teda niečo plastové a odolné.
Kartón môže narobiť škodu, ak pôjdeš v daždi-rozmočí sa a roztrhá-čo ak vbehne do remenice?
ako materiál,ak to dáš z vonku,na masku, by som použil nejakú koženku-našil na ňu nejaké stuhy a zaviazal.
ak v motorovom priestore, asi by som tam dal lexan-takú 6-ku, alebo pertinax,stačí 1,5mm-teda niečo plastové a odolné.
Kartón môže narobiť škodu, ak pôjdeš v daždi-rozmočí sa a roztrhá-čo ak vbehne do remenice?
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Nasel jsem Kartit, coz bude to samy Pertinax, neni to levny, ale vyzera to funkcne, dekuju ...jeste laskuju s upravou masky zezadu. Cerna kozenka by nemusela vypada zle.
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Až to ideš kupovať, porovnaj ceny s lexanom-majú to v baumaxoch-alebo najdi firmu, čo robí svetliky, kup odpad.
"Komorový lexan"
"Komorový lexan"
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
pepanovi bych věřil neb staré diesely mají podstatně větší odpadové teplo než současné moderní, proto taky starý diesel topí v podstatě stejně rychle jako benzin. Ale zpět k tématu, u benzinu bych to vůbec neřešil, ten topí natolik rychle a to i při stání na neutrál, že papundekl je tam zbytečný.
U dieselu je to jiné, tam zahřívání na místě opravdu nemá smysl neb bys to mohl mít natočený taky dvacet minut a topit to nezačne, nehledě pak na následné riziko poškození/zničení turba. Při samotné jízdě bude mít zakrytí chladiče určitě význam, ale nečekal bych od toho nějaký zázrak. Efekt to bude mít při rychlé jízdě, ale při pomalé nebo poskakování v koloně budeš kosu klepat stejně. Jediné rozumné řešení vidím v nezávislém topení s předehřevem motoru.
U dieselu je to jiné, tam zahřívání na místě opravdu nemá smysl neb bys to mohl mít natočený taky dvacet minut a topit to nezačne, nehledě pak na následné riziko poškození/zničení turba. Při samotné jízdě bude mít zakrytí chladiče určitě význam, ale nečekal bych od toho nějaký zázrak. Efekt to bude mít při rychlé jízdě, ale při pomalé nebo poskakování v koloně budeš kosu klepat stejně. Jediné rozumné řešení vidím v nezávislém topení s předehřevem motoru.
Audi A8 4.2Q
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi
+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi
+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz