řidici jednotka

1991 - 1995

Moderátoři: Tringi, Piskotkiller, Moderátoři

zlo.obr
*

řidici jednotka

Příspěvek od zlo.obr »

Ahoj shanim opět řídící jednotku na Scoupe r.v.91 (1.5i).Nemá nějaká dobra duše jednu navíc pls.
A ješte otazečku kde je čidlo snimaní otaček věnce motoru teda jestli ho tenle model ma.Ja ho nemužu najit.
diky
Reklama

Vladislav Bureš
Kontaktovat uživatele:

Re: řidici jednotka

Příspěvek od Vladislav Bureš »

snímač je zezhora na převodovce u motoru takm kde je věnec :-) jen si to okolo očisti než to vyndáš ať ti nenapadá bordel na setrvačník a spojku drží pokud si dobřa pamatuju jen na jednom šroubu a vede k němu slabý drátek až to vyndáš tak očisti ten snímací odbelník je magnetický a bude na něm nachytaný bordel
Scoupe LS
Scoupe GT
Nissan 200SX S13 1992
Nissan 200SX S13 1989
E36 318TDS T
Scoupe GT
E36 325Ci
E36 325Ci
AUDI A6
BMW E39 530d T
Audi S4 2,7 BiTurbo quattro
Ford Fiesta 1,4 TDCI 2005
zlo.obr
*

Příspěvek od zlo.obr »

Prosím te mužeš mi pořídit fotku presně toho prostoru kde se to čidlo má nachazet.Koukam na to z prava, z leva na heveru jsem to měl a opravdu tam nic není.Asi mam nejakej mezityp nebo co.Se z toho Scupečka už pos_ru.Chcíplo a nikdo neví co s tím.Mněněno je snad všechno co jde až na ten snímač věnce motoru a řídící jednotky kterou jsem tam ale nacpal tak před 1/2 rokem tak pochybuju že by znova odešla..Prostě žadnej proud na svíčkach.Nějaky rady pánove.
diky
Vladislav Bureš
Kontaktovat uživatele:

Motor potřebuje kompresy pak tlak paliva a otevření v určitý čas (není tak uplně nejnutnější přesné časování) a pak jiskra v pravou dobu.
Takže komprese pokud to dříve dobře startovalo najednou neodejdou nebo alespon ne na všech válcích.
Palivo pokud ti hučí čerpadlo a stříká benzín z hadičku u motoru (ideálně za filtrem abys vyloučil ucpání po cestě) můžeš také vynechat (takhle ideální je vyšroubovat svíčky točit s motorem a musíš cítit benzín z válců)
ale jestli že ti nejde jiskra a ostatek je OK tak jdi po drátech změř odpory kabelů podívej se na víčko rozdělovače, na palec rozdělovače (ale ono stačí když vytáneš kabel z rozdělovače od cívky a zkusíš jestli odtamtud jde jiskra) a pak jít po kabelech
(já jsem měl na Scoupe něco podoblého tam to byl zlomený kabel co vedl k cívce vzadu za motorem)

Bozužel auto jak je vidno z profilu už pár let nemám ale mám tu Yuriiho auto tak se juknu jestli to má stejně či podobné ať máš alespoň menší vodítko
Scoupe LS
Scoupe GT
Nissan 200SX S13 1992
Nissan 200SX S13 1989
E36 318TDS T
Scoupe GT
E36 325Ci
E36 325Ci
AUDI A6
BMW E39 530d T
Yurii
Moderátor
Bydliště: Taková prdel jménem Praha kdesi ve střední Evropě :-D
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yurii »

Moje auto mu ale moc nepomůže, on má rv91 takže bude mít mitsumotor... těch se tu už moc nevyskytuje :(
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)
Vladislav Bureš
Kontaktovat uživatele:

Yurii píše:Moje auto mu ale moc nepomůže, on má rv91 takže bude mít mitsumotor... těch se tu už moc nevyskytuje :(
asi jo a hlavně si už ani nejsem jistý jestli to umístění senzoru sedí protože jak už to je pár let co jsem měl posledního Skupáče tak se mi drobet už kombunují obě verze. Ale asi bych zkusil vyblikat na jednotce chyby třeba mu to napoví pokud to má i verze 91. Jinak bych se držel po kabelu od svíček
Scoupe LS
Scoupe GT
Nissan 200SX S13 1992
Nissan 200SX S13 1989
E36 318TDS T
Scoupe GT
E36 325Ci
E36 325Ci
AUDI A6
BMW E39 530d T
black_sheep
Moderátor

Příspěvek od black_sheep »

no clovece me se to taky mota dohromady :-( a to jsem pred rokem a neco na tomhle scoupe motor rozdelaval :-(

hmaservice.com to ale jisti!

jinak na tom motoru se neni ceho bat, je fakt jednoduchy a drz se toho co psal vlada! :idea:
I cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
Kull
**

Příspěvek od Kull »

Mitsu motor jsme donedávna měl. Tam si nevybliká nic.
Každopádně bych zkusil to víko, palec, kabely a hlavně poslouchat, jestli Ti nelítá jiskra na cívce někam na kostru. Taky se mi to jednou stalo. Stačilo pak očistit konektory kabelů a bylo to OK.
Změř si odpor kabelů. Měl by být od asi 7 do 11MOhm... Nebo kOhm? Teď nevím. prostě na tom nejobyčejnějším mulťáku ten maximální rozsah pro odpor.
Zkus, jestli Ti nenatekla voda do kabiny a nezoxidovala Ti patice ŘJ a jestli jí máš dobře ukostřenou.
Pak bych zkusil ještě možná vymontovat vstřikovače a zkust přes startér protočit motor, uvidíš, jestli Ti jde palivo....
Vladislav Bureš
Kontaktovat uživatele:

vymontovat střiky? stačí vyndat svíčky je to jednoduší. S tou ulítlou jiskrou u cívky je to fakt stačí špatně převléct izolaci a jiskra přeskakuje jinde než má.
Scoupe LS
Scoupe GT
Nissan 200SX S13 1992
Nissan 200SX S13 1989
E36 318TDS T
Scoupe GT
E36 325Ci
E36 325Ci
AUDI A6
BMW E39 530d T
Kull
**

Příspěvek od Kull »

Vstřikovače jsou na 4ech šroubech :) + nějaký ten držák palivové trubky. Zároveň je zkontroluje, jestli dávají palivo všechny :)
Takhle jsem to alespoň kontroloval já, když jsem nebyl schopnej zjistit, proč mi auto nechytá...
zlo.obr
*

Příspěvek od zlo.obr »

říkam že palivo to davá ale jiskra nikde!! .Měněno je to to :cívka,kabely,svičky,čerpadlo,rozdelovač komplet,ele.zapalovaní,teplotní čidlo,a před pulrokem řídící jednotka.Už jen to čidlo na venci motoru ktery tam prostě není a nebo zas ta řídící jednotka a nebo špek někde v kabelu(což se mi podle rozmanitosti chcipaní do te doby než to vyplivlo uplně nezda).Vaha vzduchu,komprese valcu atd. nema vliv na start motoru ale spíš na jeho chod.
Vladislav Bureš
Kontaktovat uživatele:

Počkat tobě to jelo a občas chcípalo a pak zase jelo chvíli v klidu a pak zase?
Pokud to tak je tak je to přesně co jsem měl na motoru s tím zlomeným kabelem pokud ti nedává cívka jiskru když zkusíš kabel co zní vede k rozdělovači když to přisadíš ke kostře tak si změř jestli ti tam jde proud (přívod k cívce) pak bych šel po kabelu Yurii sem vkládal odkaz na schémata kde je i elektro instalace takže si najdi kudy vede a jdi po ní ono je podstaté že cívka dává pořád proud a je pořád pod napětím u jedničkového modelu je mechanický rozdělovač s mechanicky stavitelným předstihem tam dávkování jiskry určuje jen palec a natočení rozdělovače troufnul bych si i říct že kdyby jsi napojil cívku rovnou na baterku tak by jsi měl fungovat pokud to je opravdu zapalováním. Ale zkus at ti někdo startuje a hýbej s kabelovým svazkem kde tě jen napadne mohl by jsi tím pak najít kde to máš přerušené já to tak s Hujerem po několika dnech hledání záhadné záhady (a vyměnění snad všeho co šlo) našel.
Scoupe LS
Scoupe GT
Nissan 200SX S13 1992
Nissan 200SX S13 1989
E36 318TDS T
Scoupe GT
E36 325Ci
E36 325Ci
AUDI A6
BMW E39 530d T
Vladislav Bureš
Kontaktovat uživatele:

Nedalo mi to a zabrousil jsem do manuálu a pokud to dobře chápu tak je to tak jak jsem psal po sepnutí klíčku jde stálé napětí na cívku. strana 27-8 to myslím krásně vystihuje jeden pól je přez klíček a druhý přerušuje rozdělovač takže když připojíš cívku místo k rozdělovači ke svíčce má to házet 4x častěji jiskru pokud ne a jde ti napětí k cívce (druhý pól někam kostru) tak bude chyba v rozdělovači protože nespíná kostru. pokud se nedoměříš hodnoty na přívodu k cívce a na kostře tak ti nejde štáva do cívky a pak nezbývá než jít po kabelech. Ale mě osobně by to nedalo napojit přívod od baterky a zkusit jestli tedy pojede aby to byla jistota. Ale každopádně podle schématu pokud si vysvětluju symboly dobře (v tomto případě si to dovolím říct celkem s jistotou) tak zapalování nemá žádnou návaznost na jednotku je to jen přívod přez spínačku k cívce a rozdělovačem přerušovaná štáva. Ostatně je to jednoduchý nechanicky řízený předstih. Teprve až elekronický rozdělocvač potřebuje jednotku protože ta si potom mění hodnotu předstihuv závislosti nejen na otáčákách (nechanicné to mohou mít řešení podtlakově) ale i na daších faktorech jak je otevření škrtící klapky a jiné
Scoupe LS
Scoupe GT
Nissan 200SX S13 1992
Nissan 200SX S13 1989
E36 318TDS T
Scoupe GT
E36 325Ci
E36 325Ci
AUDI A6
BMW E39 530d T
zlo.obr
*

Příspěvek od zlo.obr »

Tak pořad na nic nemužu příjit panové.Jednou jiskra jde pak zas nic.
black_sheep
Moderátor

Příspěvek od black_sheep »

jedno scoupo prvni generace, s dobrym motorem ale po havarce se vali nekde na ceskolipsku na vrakovisti. teda, snad tam jeste budou naky dily. mam ti zjistit kde presne?
I cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
Odpovědět

Zpět na „S-COUPE“