vule v sedaku a operadle ridice
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
vule v sedaku a operadle ridice
Omlouvam se vsem sefum, ze zakladam nove tema, protoze uz jsem o podobne veci psal. Ale bylo to prilis obecne tema.
Uz zase trpim vulema v sedacce. Nejdriv to delalo v nejnizsi poloze sedacky. Pri nastoupeni a usednuti do sedacky clovek citi, ze sedak neni pevny, ale trochu se pohne. Navic operadlo se pri opreni tajy pohne zaroven se sedakem. Sedadlo samo o sobe drzi pevne. Pomohlo zvyseni sedacky o dve zapumpovani. Sice to po jiste dobe samo "sjelo" dolu, coz uz je samo na povazenou. Ale ted uz to ma vule i se zvysenou sedackou. JA vim, ze to tu porad rozebiram, ale jsem v zahranici a nevim, co delat. Potrebuju servisni knizku, pro narokovani zarucni opravy mimo CR? Nemate s tim nekdo zkusenost? Do CR se dostanu nevim kdy jen na par dni a servis nepripada v uvahu, protoze se vzdycky tahne a autem pojedu zase pryc. Uz mi to pije krev, delal mi to i Getz a dela to i i30. Vazim sotva 75 kg, takze jsem to nemohl rozbit ja. Jak to mate vy? Zkuste prosim se prosim nekdo nekolikrat zeprit do sedacky a treba i v ruznych vyskach sedaku. Myslim, ze to proste neni bug, ze je to feature.
Uz zase trpim vulema v sedacce. Nejdriv to delalo v nejnizsi poloze sedacky. Pri nastoupeni a usednuti do sedacky clovek citi, ze sedak neni pevny, ale trochu se pohne. Navic operadlo se pri opreni tajy pohne zaroven se sedakem. Sedadlo samo o sobe drzi pevne. Pomohlo zvyseni sedacky o dve zapumpovani. Sice to po jiste dobe samo "sjelo" dolu, coz uz je samo na povazenou. Ale ted uz to ma vule i se zvysenou sedackou. JA vim, ze to tu porad rozebiram, ale jsem v zahranici a nevim, co delat. Potrebuju servisni knizku, pro narokovani zarucni opravy mimo CR? Nemate s tim nekdo zkusenost? Do CR se dostanu nevim kdy jen na par dni a servis nepripada v uvahu, protoze se vzdycky tahne a autem pojedu zase pryc. Uz mi to pije krev, delal mi to i Getz a dela to i i30. Vazim sotva 75 kg, takze jsem to nemohl rozbit ja. Jak to mate vy? Zkuste prosim se prosim nekdo nekolikrat zeprit do sedacky a treba i v ruznych vyskach sedaku. Myslim, ze to proste neni bug, ze je to feature.
- Reklama
- vlado1979
- Kontaktovat uživatele:
Re: vule v sedaku a operadle ridice
Ja to mám v poriadku, žiadna vôľa, ale kolegovi v toyote avensis robí to isté.
Mazda CX-5, 2.0 Skyactiv-G AWD AT, 118 kW (2015-
Suzuki Swift, 1.2 VVT, 69 kW (2016-
BMW 530i E61, 3.0 R6 AT, 200 kW (2011 -2015)
Hyundai i30, 1.4, 80 kW (2008-2011)
Peugeot 307 break, 2.0 HDi, 79 kW (2006-2008)
Mazda 121, 1.4, 44 kW (2004-2006)
Suzuki Swift, 1.2 VVT, 69 kW (2016-
BMW 530i E61, 3.0 R6 AT, 200 kW (2011 -2015)
Hyundai i30, 1.4, 80 kW (2008-2011)
Peugeot 307 break, 2.0 HDi, 79 kW (2006-2008)
Mazda 121, 1.4, 44 kW (2004-2006)
Tento problém nemám. Co se týče opravy,měl bys mít servisní knížku.
i30cw 1,6 CRDi VGT comfort,85kW,Vivid blue, 12/2008 bývávalo
Kia Cee´d SW 1,6 GDi,Exclusive,Sand Track,10/2014 bývávalo
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi 110 kW, Smart, SUNSET RED Pearl, 06/2021
Jaj to je nemile. Vim o cem mluvim, ptze obcas jezdim na zadni sedacce jednoho auta, kde se to taky pohybuje. Neprijemna vec a u noveho auta by me to pekne stvalo. Koukal ses na tu sedacku, jestli neni nekde neco povolene?
Nevim jak ti poradit, snad zkusit najit zase novou polohu a doufat, ze to udrzi.
Me spis zajima, jaks psal, ze to zase samo sjelo dolu - to myslis vazne?
Asi mas tu sicnu fakt nejakou marodnou, obzvlast, kdyz jsi tak lehky, ptze ja si zvedl o par pumpnuti sedacku pri prvni jizde a porad drzi (tuk tuk).
Nevim jak ti poradit, snad zkusit najit zase novou polohu a doufat, ze to udrzi.
Me spis zajima, jaks psal, ze to zase samo sjelo dolu - to myslis vazne?
Asi mas tu sicnu fakt nejakou marodnou, obzvlast, kdyz jsi tak lehky, ptze ja si zvedl o par pumpnuti sedacku pri prvni jizde a porad drzi (tuk tuk).
i30 1.4 + kn, 12/2007
Diky za informace. Je to tak. Uchyty sedadla samotneho drzi pevne, ale vule je v mechanismu vyskoveho nastaveni a operadla. Pred tydnem-dvema stacilo mit sedacku na dve zapumpovani nahore a byl pokoj, ale po takovych 15 minutach jizdy mestem jsem dojel se sedackou zcela v nejnizsi poloze. Ted uz to nedela, sedacka vydrzi nahore, ale vule v sedaku a operadle se zase vratila. Naopak ted, v uplne nejnizsi poloze je vule minimalni, takze problem je jako bumerang. Kazdopadne je to nesmirne neprijemne, kdyz se treba rozjedu a citim, jak se pohne operadlo, kdyz se do nej zrychlenim opru. Jezdit se sedadlem v nejnizsi poloze by slo, ale neni to reseni. Navic, kdovi, co se to zase casem rohzhodne delat. Byl jsem dnes v servisu a musim mit garancni knizku, tak si ji necham poslat z CR. Pan se tvaril docela prijemne, mozna proto, ze mel zakazniky, co si vybirali i30 a nechtel, abych mu je plasil:-) Jak jsem psal, mel jsem neco podobneho i u Getze, ale tam se to projevovalo jenom obcas, pri urcitem zatizeni. Lide z fora to taky popisovali, v podstate to nikdo nevyresil, krom vymeny sedadla celeho - coz by teda nebyla levna zalezitost. Rikal jsem si, ze to je treba konstrukcni chyba, kterou by mohlo mit vic lidi s i30. Jak vidno, tak jsem asi sam -budme radi
Tak jsem navstivil servis a zadna slava. Prijmaci technik mi rekl, ze je to v poradku a pravda zrovna sedadlo nebylo v te nejhorsi kondici. Prijde mi, ze se to casem meni a po chvili relativniho klidu se to zase zhorsi. Myslim si, ze to souvisi s tim, ze se cely mechanismus postupne poskozuje a v jednu chvili se do sebe vsechno zakousne a drzi, do te doby, nez se to vyrachta a zase hybe. Myslim, ze jestli absolvuju par takovych period, tak z toho sedadla definitvne neco upadne. Prijde mi to jako by to to auto delalo schvalne. Celou dobu s tim mam promenlive potize, objednam se na servis, a na ten den se to zrovna umoudri, par dni drzi a pak zase zacne. Co me nepotesilo, ze pripadna oprava bude asi casove narocna. Pokud pry seznaji, ze sedadlo je neopravitelne, tak ho pry musi odeslat importerovi, ten to posoudi a pak se jedna.
Bohužel běžný jev. Jakmile jdu řešit závadu do servisu,jak na sviňu se neprojeví
i30cw 1,6 CRDi VGT comfort,85kW,Vivid blue, 12/2008 bývávalo
Tak tak. Jako blbec jsem byl s lupanim z palubky na Sporilove. Technik se se mnou projel a nic, auto bylo uplne nemy. Ale to byla prokotina. Nakonec jsem to poresil sam. Lupani vyluzuje kontakt plastu palubky a predniho okna, kdyz to zacne, tak tam striknu WD40 a je klid. Priste tam prsknu nejakou vazelinu, ta by mohla vydrzet dyl nez WD40. Jinak WD40 jsem pouzil i na zamky zadnich sedadel, ty skripaly pri najezdu zadnima kolama na vyvysene misto. Trochu se kroutila karoserie a zamky delaly opravdu nehezke zvuky. Myslel jsem ze se taky bude jednat o tu podlozku, co se tu resila. Prijde mi, ze na vice mistech chybi i30 namazani z vyroby. Pamatuju se, ze na Mazde3 byly treba trochu mastny spony bezpecnostnich pasu, zrejme byly promazane zamky. I po sesti letech je v Mazde relativni klid co se tyce pazvuku - jinak teda tissi nez i30 neni ani nahodou
karel2:
Ak si stále mimo bydliska, určite by stálo za to, nechať si poslať garančnú knižku.Čo keď ti niečo rupne, čo by ti v záruke vymenili.Aj na dovolenku si beriem garančnú knižku. Nikto nevie....
Máš väčšiu šancu na "vymáknutie" poruchy.
Ak môžeš , doplň si druh auta do loga. Čital som, ale nevedel som hneď,či je to i10, elantra....
vďaka.
Ak si stále mimo bydliska, určite by stálo za to, nechať si poslať garančnú knižku.Čo keď ti niečo rupne, čo by ti v záruke vymenili.Aj na dovolenku si beriem garančnú knižku. Nikto nevie....
Máš väčšiu šancu na "vymáknutie" poruchy.
Ak môžeš , doplň si druh auta do loga. Čital som, ale nevedel som hneď,či je to i10, elantra....
vďaka.
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Ahoj Alarm, tak sjem si poeditoval podpis, snad to bude fungovat. Garancni knizku uz mam u sebe, tak jak to pujde, objednam se znovu. Ale nesmim to rikat moc nahlas, protoze se to i30 domakne a bude zase slapat jako hodinky
sakrys tak podpis nejede
ani ted?
tak ja nevim
sakrys tak podpis nejede
ani ted?
tak ja nevim
Mne sa to podarilo v PROFIL,PODPIS..
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com