problém se spotřebou oleje u sonaty rv 95 automat 2.0
Moderátoři: Lukino, Moderátoři
problém se spotřebou oleje u sonaty rv 95 automat 2.0
Zdravím Vás, můj problém spočívá v tom že ten můj megatron sežere litr oleje na tisíc kilometrů, čím to může být? Občas to auto kouří minimálně, nebo takřka vůbec, a když se pohybuji v kolonách a stojím na brzdě tak po 15 minutách začne ten mrzák vytvářet kouřovou clonu, až jsem jednou to auto za sebou vůbec neviděl a myslel jsem že jsem vylágroval motor. Když jsem odjel z kolony tak se to tak po kilometru ustálilo a auto zas nekouřilo...
- Reklama
Re: problém se spotřebou oleje u sonaty rv 95 automat 2.0
Chladí ti to dobře? Nehýbe se ti rafika od teploty?
Lantra J2 fl 2,0 r.v.1999 LPG
Lantra J2 1,8 16V, po poctivých 350 000 km odchod na odpočinek (zdroj ND)
stírací pístní kroužky + gufera na ventilech ... tak bych to viděl
Hyundai Santa FE 2.2 CRDi
Škoda Fabia 2.0 LPG
bejvávalo ..
Škoda octavia 1.9 TDI 4x4
Pontiac trans sport 2.3 16v LPG
Hyundai sonata 2.0 16v LPG (2x)
Renault 21 1.8 LPG
Š 120 LPG
Š 110 R
Škoda Fabia 2.0 LPG
bejvávalo ..
Škoda octavia 1.9 TDI 4x4
Pontiac trans sport 2.3 16v LPG
Hyundai sonata 2.0 16v LPG (2x)
Renault 21 1.8 LPG
Š 120 LPG
Š 110 R
njn, univerzální rada, ale proč to kóří, jenom když dlouho stojí? Právě by to mělo dělat naopak, kóřit v točkách.
Lantra J2 fl 2,0 r.v.1999 LPG
rafika od teploty se nehýbe, zatím mi to nikdy ani nevařilo. Koupil jsem to v červnu a najeto mám 10 000 km, auto má najeto podle mě tak 250tis km ale to je subjektivní. na tachometru je 160 ale tomu nevěřím. Nemůže to být vadným těsněním pod hlavou válců?
chlapi, s hrůzou jsem zjistil, že mám naprosto stejny problem, doleval jsem ted o vikendu 2.3 l oleje na 2tis km. Byl jsem tak rozhozen, že jsem měl depresi jak prase. A stavy jak píše kolega, stojiš, dým, pak nic a při jízdě taky nic. Olej nekape, takže počítám, že motor to prostě sežere. Řekněte mi cenu opravy? gufera + krouzky a práce.......předpokládám, že je to tím /203 najeto/
Hyundai Sonata ´98 2.0 16V 92kw LPG NovaGas 2005 - prodána
Škoda Forman ´92 edice Prima, karbec - nezničitelný stroj
zatím jsem to servisem ještě neřešil:-) prostě jezdím a dolejvám mogul za 110kč litr:-) i když se mi teď podařil kauf, dovezl jsem si z německa liqui moly 15w40 4l za 250,- byl v akci. to mě pak nemrzí že to tolik žere...
schválně pozoruju kouřivost v zrcátkách.....těžko definovat, dým je bílý, mírně hodně málo našedivělý, jako u ostatních aut.....jenže jsem zjistil, že kouřím celou cestu....., ale i ostatní auta kouří x km, jel jsem za několika a pozoruji.........je to počasím? není to modrý ani černý dým....asi se na to vybodnu, nakoupím oleje do zásoby a budu kontrolovat a jezdit.....
A to ti to tak začadí i když máš přepnuto na plyn? A kouří ti to permanentně, nebo jen když dlouho stojíš? Teď mám v motorovým prostoru nějakou dirku na výfukovým potrubí, protože to při sešlápnutí plynu vydává celkem pekelnej rachot:-) a pokles výkonu je znatelnej. A jak zatopím, tak to děsně smrdí výfukovým kouřem:-) Dlouho jsem nestál v koloně a proto mi to teď nečadilo, ale samo se to určitě neopravilo:-)
ano, já spínám na plyn po nastartování, samo se to vyžene na 2100 otáček a samo se přepne.....byl jsem s tím u známého a potvrdil teorii o žraní oleje, ale dým mám prý v pořádku, jedná se o vypařování vody z výfuku.....a jsem si čuchal k tomu dýmu a on dokonce i velmi pěkně voní ....a když za mnou jel asi 5km švagr, tak říkal, že se na to mám vys......, že kouřím bíle jak ostatní.
tak mi známý poslal toto:
Bílý dým = odchází voda ze spalovacího prostoru, za studena běžné u všech vozů, po ohřátí musí zmizet, v zimě se rosí a vypaluje výfuk, kouří delší čas
Černý dým = nespálené palivo, načnuté turbo, zkontrolovat váhu vzduchu+turbo
Modrý dým = proniká olej do spalovacího prostoru
* moc oleje v motoru - kontrola množství, měrka
* připečené pístní kroužky, propouští dříky ventilů v hlavě - servis
* olej přichází se vzduchem do sání motoru - vyčistit intercooler, kde se olej hromadí, když začně propouštet turbo
olej jsem ted dolíval cca půl litru po cca 600-700km, což je solidní......čekal jsem to horší. Musím denně jezdit a rozhazovat motor se mi fakt nechce.
u tebe to vidím na první díl výfuku )) nebo parohy? protože jak topíš, tak saješ a natahuješ.
tak mi známý poslal toto:
Bílý dým = odchází voda ze spalovacího prostoru, za studena běžné u všech vozů, po ohřátí musí zmizet, v zimě se rosí a vypaluje výfuk, kouří delší čas
Černý dým = nespálené palivo, načnuté turbo, zkontrolovat váhu vzduchu+turbo
Modrý dým = proniká olej do spalovacího prostoru
* moc oleje v motoru - kontrola množství, měrka
* připečené pístní kroužky, propouští dříky ventilů v hlavě - servis
* olej přichází se vzduchem do sání motoru - vyčistit intercooler, kde se olej hromadí, když začně propouštet turbo
olej jsem ted dolíval cca půl litru po cca 600-700km, což je solidní......čekal jsem to horší. Musím denně jezdit a rozhazovat motor se mi fakt nechce.
u tebe to vidím na první díl výfuku )) nebo parohy? protože jak topíš, tak saješ a natahuješ.
U mě je to problém s tím modrým dýmem. Ale jak jsem psal 95% jízdy to kouří normálně, bílý dým jako všichni ostatní, a pak se to v koloně v popojíždění zblázní, ani to nezačne vařit ale modře čadit:-) dám to do servisu a oni si s tím kluci poraděj. Jinak LPG je sužší než benzín, u oktávky na lpg 1.6 jsem měl taky značnou spotřebu oleje, ale auto vůbec nekouřilo.