Kontrolka poruchy motoru "Check engine"
Moderátoři: amaize, Moderátoři
Kontrolka poruchy motoru "Check engine"
Mal niekto problém že mu svietila kontrolka poruchy na:hyu: I20? Mne začala blikať potom začala svietiť, bol som v servise napojil to na tester. Povedal že chyba môže byť v palive. Mam minúť 95 oktánový benzín a natankovať 98 oktánový benzín. Chybu vymazal, ale po pár km mi znova začala blikať a auto strácalo na výkone, keď prestala tak išlo dobre
Hyundai i20 1.2i Comfort cca 6000km
- Reklama
Re: Kontrolka poruchy
Ahoj, tohle auto je navrzeno na 95 oktanovy benzin, chyba neni to ze ho tam davas. Chyba je spis ve zdroji benzinu - mohlo se stat ze jsi natankoval benzin s nejakym mazivem nebo zbytky nafty atd. Pravdepodobne mas zasr... vstrikovace. Kdyz ti ten technik zjistil problem s palivem - kontroloval palivovy filtr? Problem s palivem muzes mit z cerpaci stanice jakekoli znacky - zalezi fakt jen na dane cerpaci stanici.
Jinak pristup nekterych techniku - kdyz to hlasi chybu, tak je to chyba a ja ji odstranim tim ze ji vymazu je opravdu uzasny, misto reseni priciny se odstrani projev.
Jinak pristup nekterych techniku - kdyz to hlasi chybu, tak je to chyba a ja ji odstranim tim ze ji vymazu je opravdu uzasny, misto reseni priciny se odstrani projev.
Naposledy upravil(a) Amalfi dne 04 pro 2009, 19:35, celkem upraveno 1 x.
Kia Sportage 2016 aktualne
Uz uplne bez Hyundai, ale bylo to fajn.
i10 1.2 - byvavalo
i20 1.6 - byvavalo
Getz 1.6 - byvavalo
i10 1.2 - byvavalo
i20 1.6 - byvavalo
Getz 1.6 - byvavalo
to Solvolan: dej si prosím aspoň do popisku co máš za motorizaci, a jestli dobře chápu, tak on jen chybu vymazal pak to začalo a pak "samo"zase přestalo ? čudné , a co mu vlastně ten tester řekl , že je chyba v palivě, nebo jen "zhasni (vymaž) poruchu na palubní desce" , a to palivo si zřejmě za tu dobu měl stejné , no nic příjemného,ale proč to pak zhaslo samo,toť otázka ..
to Amalfi : kdyz to hlasi chybu, tak je to chyba a ja ji odstranim tim ze ji vymazu je opravdu uzasny - tak to máš skutečně pravdu,že je to úžasný, a hlavně zažité asi ve všech servisech,
to Amalfi : kdyz to hlasi chybu, tak je to chyba a ja ji odstranim tim ze ji vymazu je opravdu uzasny - tak to máš skutečně pravdu,že je to úžasný, a hlavně zažité asi ve všech servisech,
i20 1,2/57kW comfort - 3/2009 do 11/2018 ~89007 km
† R_Mégane 1,4/51kW/1997;ŠKODA 125 /1989 & Spartak /1959
momentálně Honda Jazz 11/2018
Solvolan píše:Mal niekto problém že mu svietila kontrolka poruchy na:hyu: I20? Mne začala blikať potom začala svietiť, bol som v servise napojil to na tester. Povedal že chyba môže byť v palive. Mam minúť 95 oktánový benzín a natankovať 98 oktánový benzín. Chybu vymazal, ale po pár km mi znova začala blikať a auto strácalo na výkone, keď prestala tak išlo dobre
Vy jazdil som benzín a natankoval OMV Super 95 , ale porucha je stále (aj pred natankovaním)a je to čoraz horšie/auto sa správa ako keby šlo na tri valce/.Tak som znova navštívil servis napojili to na tester a stále tá istá chyba - porucha paliva. Ďalší pokus bol výmena sviečok o káblov, ale neúspešne. Ďalšia alternatíva je že objednali prípravok na vyčistenie nádrže ten bude až na druhý týždeň t.j. 14.12. potom po ďalšej skúsenosti VÁS budem informovať.MÁ (MAL)NIEKTO PODOBNÍ PROBLÉM?
Chyba v palivě není,pravděpodobně zlobí jeden ze vstřiků nebo detonační čidlo,poslední dobou se s tím roztrhl pytel z takovými závady u nových aut nejsi první ani poslední,je vidět,že se dneska komponenty vyrábí fakt kvalitně
Hyundai Sonata Y3 2.0L Dohc 16V G4CP-DM již miulostí(prodaná)
a sakra, nestras ja mel jinak podobny projev i u Getze kdyz odesla jedna civka. Ale tohle u noveho auta, kde clovek predpoklada ze bude vse OK bez problemu- to je krute
Kia Sportage 2016 aktualne
i10 1.2 - byvavalo
i20 1.6 - byvavalo
Getz 1.6 - byvavalo
i10 1.2 - byvavalo
i20 1.6 - byvavalo
Getz 1.6 - byvavalo
Po odchode z autoservisu kontrolka blikala. Na druhý deň kontrolka vôbec nezablikala ani nezasvietila prešiel som cca 50km nič. V pondelok som šiel do servisu a ani raz nezasvietila, ale prišiel ten prípravok ta nalial do nádrže preventívne a napojil auto na tester a o poruche ani chýru ani slychu. Auto ide bez problémov.
nevím jen doměnka, nevím přesně jak se chove ŘJ,ale je tam, furt přece procesor tak si myslím , že jestli to nechtělo dostat "nějakých více startů" nebo aspoň nastartovat projet vypnout a znovu čili "taknějak restartovat" po tom jejich zásahu,sám píšeš že to po nich na druhý den fachčilo,mi u mégana při některých věcech stačilo aby sem nechal vybít kondenzátor jednotky a určité závady si pak už nepamatoval,netýkaly se ovšem bezpečnosti,
Ahoj Solvolan, riesili sme a bohuzial stale riesime so servisom ten isty problem ako Ty...nechcem Ta strasit, ale kontrolka sa Ti coskoro rozsvieti opat tak ako nam...v servise nemaju vobec potuchy co s tym robit, len skusaju a skusaju. Nikto nam nechce nic povedat, sme velmi sklamani...mame nove auto, s ktorym sme jednoducho stale v servise.
to sobul : to se jedná taky o ,jestliže, tak nám prozraď jaký typ
No tak pánové i já mám takoví problém! Mám 1.2 a jediný co mi zatím udělali že vyčistili celou palivovou soustavu. Vydrželo to cirka 200km a začlo to na novo! Tak to zase začnu řešit po novém roce. Ale stejnak neví co stím!
jazdil som 4 roky služobným Getzom, (preto som si vzal i20 - nebolo o čom ) a raz som natankoval inde ako zvyčajne (vždy som bral na bývalom ESSE vo Vrútkach), keď som bol na služobke v Blave, som sa vracal cez Nitru, a tam som natankoval na Slovnaftke. Od tej doby mi tiež svietila kontrolka chyby. Po telefonáte so servisom mi poradili podobne - vyjazdiť benál "do dna" a nabrať tam ako zvyčajne. Samozrejme to pomohlo.
i20, 1,2 Comfort, sleek silver,
Slovnaft brrrrrrrrrrrr...myslim, ze Borek tu psal, ze prodavaj pekny svinstvo. A ja jsem za blazna, ze kupuju tu nejdrazsi (premiovou) naftu a benzin, co je na trhu. A kontrolku jsem nikdy rozsvicenou nevidel...
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
slovnaft je jedina rafineria na slovensku, teda vyraba & predava palivo asi pre 2 miliony vozidiel, takze s kvalitou to asi nebude vo vseobecnosti zle. Tradicne zalezi na tej-ktorej pumpe.. to Vrutocke Esso (teraz Agip) ma tiez palivo z rafinerky slovnaft, najomca je mamka jedneho davneho znameho
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023