Volant-Lúpanie pri prechádzaní hrubých nerovností nerovností
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Re: Volant-Lúpanie pri prechádzaní hrubých nerovností nerovností
zdravim, Icko je doma, oprava se prodlouzila, protoze to v patek panum mechanikum "nedělalo" , ale vcera uz to "dělalo" (problem byl asi v povrchu na kterem auto stalo - na sněhu a na mokre podlaze v dilne kola nemaji ten patricny odpor jako na asfaltu, cemuz se da verit ). Sdelali pry sloupek rizeni, provedli kontrolu vule rizeni a ta byla pry vetsi, takze seridili a momentalne to bylo v poradku - lupani prestalo. Hlavne doufam, ze se to nevrati. Takze v teto chvili me uz jen trapi to ze je volant lehce nakrivo, coz mi nezpravili...budu muset urgovat na garancce a obcasne drncici zpetne zrcatko...
i30 1.6 CVVT/92,7kW - shine red solid - Nošovice - 2009
- Reklama
Ahoj. Je to odkaz na ruske stranki. http://ceedclub.ru/forums/index.php?topic=7544.0maco píše:budu muset urgovat na garancce a obcasne drncici zpetne zrcatko...
Je tam obrazki. Na foto tam uvidete pružinu. je treba ji roztahnut. Doufam že moje otřesna čeština vam ne vadi
tatchwud píše:No mě se ozve občas lupnutí od volantu,či nápravy,když stojím na místě,nebo při pomalé rychlosti, zajíždím a otočím volantem skoro nadoraz.Nejedná se při tom o najetí na nerovnost.
Tak už mi to dělá taky, podařilo se někomu z vás, kterým to taky dělá vypátrat příčinu a opravit to?
i30cw, 1.6i CVVT COMFORT, ESP, SHINE RED, CZ 2009
Při první garančce vyřešeno výměnou řízení. Loupání ve volantu způsobuje vůle v převodce řízení.Už se to tady opravdu řešilo a dořešilo. Byla tam větší vůle v v převodce řízení,či jak se to zove.Nešlo to seřídit,tak to vyměnili celé.Objednali mě a do pár dní jim to poslali. Ráno jsem auto přistavil a odpoledne jsem si ho vyzvedl. Teď vše OK.Jinak mám opravdu korejce.Je to snad jediná věc,která mě potkala.dipol100 píše:Tak už mi to dělá taky, podařilo se někomu z vás, kterým to taky dělá vypátrat příčinu a opravit to?tatchwud píše:No mě se ozve občas lupnutí od volantu,či nápravy,když stojím na místě,nebo při pomalé rychlosti, zajíždím a otočím volantem skoro nadoraz.Nejedná se při tom o najetí na nerovnost.
i30, Champaigne Silver, Style, 1.6 benzín, 09/2008
I30 kombi, Ecotronic Gray Pearl, Style, 1.5 DPI, 07/2024
old - Š-Felicia 1,3 MPi,10/2000
Ahojte, rad by som sa vratil k tejto teme Vsimol som si, ze to lupanie/praskanie ktore som opisoval cez zimu, v lete akoby zmizlo. Dokazem ho vsak reprodukovat. Staci, ked zatlacim brzdovy pedal a snazim sa otocit volantom doprava alebo dolava. Vtedy sa to lupanie/praskanie z volantu znova ozve. Tatchwud, nevsimol si si nieco podobne? Mate niekto este taketo skusenosti? Mam korejca a "len" 3rocnu zaruku, ktora mi konci v dalsom aprili, tak dovtedy by som to rad riesil, ale zatial auto potrebujem ako sol, mozno sa neskor situacia trosku zlepsi a budem ho moct nechat v servise na dlhsiu dobu.
PS.Pisalo sa tu aj o klepani v riadeni. Moze mi niekto komu riadenie klepe napisat, ci praskanie/lupanie, alebo stav ktory sme opisovali v tomto topicu je to iste?
Dakujem!
PS.Pisalo sa tu aj o klepani v riadeni. Moze mi niekto komu riadenie klepe napisat, ci praskanie/lupanie, alebo stav ktory sme opisovali v tomto topicu je to iste?
Dakujem!
Hyundai Elantra, 1.6i Premium, 94kW, Marina Blue (2016)
Hyundai i30cw, 1.6CVVT Style, 92kW, Continental Silver (2009)
Hyundai i30cw, 1.6CVVT Style, 92kW, Continental Silver (2009)
přes brzdu jsem to nezkoušel,jen na místě v krajních polohách vlevo a vpravo.Laxius píše:Ahojte, rad by som sa vratil k tejto teme Vsimol som si, ze to lupanie/praskanie ktore som opisoval cez zimu, v lete akoby zmizlo. Dokazem ho vsak reprodukovat. Staci, ked zatlacim brzdovy pedal a snazim sa otocit volantom doprava alebo dolava. Vtedy sa to lupanie/praskanie z volantu znova ozve. Tatchwud, nevsimol si si nieco podobne? Mate niekto este taketo skusenosti? Mam korejca a "len" 3rocnu zaruku, ktora mi konci v dalsom aprili, tak dovtedy by som to rad riesil, ale zatial auto potrebujem ako sol, mozno sa neskor situacia trosku zlepsi a budem ho moct nechat v servise na dlhsiu dobu.
Dakujem!
i30, Champaigne Silver, Style, 1.6 benzín, 09/2008
-
- *
Zkuz dotahnout srouby od sloupku rizeni a matky oba po dvou spojich. velikost 12 6ti hran. moment max 30 Nm
Jezdím:
Škoda Favorit 1.3 karburátor, 91 r.v.
Škoda Favorit 1.3 karburátor, 91 r.v.