Crashtesty / bezpečnost ...

1996 - 2002

Moderátoři: Tringi, Moderátoři

DriverK04
*

Crashtesty / bezpečnost ...

Příspěvek od DriverK04 »

Chtěl jsem se zeptat jestli nevíte někdo o nějakém hodnocení bezpečnosti Coupečka, jestli se někde nedělaly nějaký crashtesty třeba nebo něco takovýho? Docela by mě zajímalo jak by tam Coupe obstálo a jak moc bezpečný to je auto, třeba i v porovnání s konkurencí.
Reklama

Mr.Scully
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr.Scully »

Coupé vůbec nevím, ale co jsem tak zběžně koukal na netu (a něco bylo myslím i v MF Dnes), tak ostatní Hyundai z 90. let měly výsledky podprůměrné, takže si vůbec nedělám iluze :-(
dříve Hyundai Coupé 1.6 / 84 kW [R.I.P.]
teď BMW E46 330i / 170 kW [mazec!]
Petr HC
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr HC »

Já jsem naopak někde četl o Coupe 1. gen, že má nadprůměrně pevnou karoserii, což si myslim, že by mělo dost přispívat k pasivní bezpečnosti, ale kdo ví. :)
Obrázek
DriverK04
*

Příspěvek od DriverK04 »

Mr.Scully píše:Coupé vůbec nevím, ale co jsem tak zběžně koukal na netu (a něco bylo myslím i v MF Dnes), tak ostatní Hyundai z 90. let měly výsledky podprůměrné, takže si vůbec nedělám iluze :-(
No právě, jsem viděl také testy Hyundaiů ze stejné doby jako je Coupé a to právě nic moc... :?
Josef

Příspěvek od Josef »

Tak jsem přece jenom něco objevil
8)
http://www.internetautoguide.com/crash- ... index.html
black_sheep

Příspěvek od black_sheep »

no coupecka byli od hyundaie vzdycky nejbezpecnejsi z cely rady... alespon myslim :P
Tiburon_FX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tiburon_FX »

Tak asi takhle :wink:
Obrázek
96´Coupe (Tiburon) FX 2,0 16V, Full Leather, Boston Green, incl.many extras
Tiburon_FX
Kontaktovat uživatele:

Obrázek
Tiburon_FX
Kontaktovat uživatele:

jinak, porojel sem v poslední dobou spoustu vrakáču s bouranejma coupé, nejlepší je asi čelní náraz, jak vidíte u tohote exempláře, dveře jdou v pohodě zavřít i otevřít, viděl sem jedno co šlo bokem na sloup, spolujezdec neměl šanci, pak sem viděl jedno co šlo přez střechu, bylo asi o půl metru nižší, takže asi jako u ostatních aut...prostě když už bourat, tak čelně, a ne do kamionu :wink:
black_sheep

ja uz taky par borenejch scoupe/coupe videl a vzdycky predek rozemletej ale A sloupky a dal bylo auto okay, dvere normalne v provozu..

samozrejme bocni naraz u takhle starejch aut nebude asi moc vosefovanej, ikdyz uz i scoupe ma bocni vyztuhy.. kazdopadne lepci to nezkouset :lol:

http://www.scoupe.de/unfall.htm
black_sheep

http://scoupe.wz.cz/downloads/crashtest.avi

tady jeste video z testu od NTHSA, dostalo to 4* v 95 roce. riziko zraneni hlavy neni tak zly na to ze to nema pytle az neuveritelne nizky a pri 50tce do betonovy zdi to je mimo vazny zraneni (800/600HIC), trebas takovej accent prvni generace bez pytlu snad kolem 2tis.. :( novy auta maj kolem 200-300 :roll: co se tyce hrudniku ten by byl dobrej jeste dneska, ale nohy docela nahouno, byli by asi cerveny, dneska snad ty nejhorsi novy auta maj takovy hodnoty, teda vyjma ridicovy levy nohy ta jim nak uletela docela do extremu a ta by byla cerna jako bota.. :(
Tiburon_FX
Kontaktovat uživatele:

no ty fotky z německa vypadaj jak komparz na cobru 11 :D jináč to video vypadá dost drsně, ten řidič tam pěkně lítá...to je v 50ti...jinak řek bych že obecně platí, že čim míň má auto dveří, tim víc vydrží při nárazu....a coupé obecně...
black_sheep

Tiburon_FX píše:no ty fotky z německa vypadaj jak komparz na cobru 11 :D jináč to video vypadá dost drsně, ten řidič tam pěkně lítá...to je v 50ti...jinak řek bych že obecně platí, že čim míň má auto dveří, tim víc vydrží při nárazu....a coupé obecně...
no rekl bych ze docela normalka crashtest.. jen je zajimavy jak se cela ta palubka propadne vcetne volantu :?: :!: nevim jestli je to tak schvalne nebo nahoda, kazdopadne si mozna zase takovou mordu neda kdyz se propadne nez kdyby ho skripla...
Tiburon_FX
Kontaktovat uživatele:

no mě teda přijde že ta palubka spíš vyjede nahoru, no vono je to stejně jedno, páč většinou se u takovejhlenc sporťáků bourá ve větších rychlostech než dělaj ten crashtest, zkrátka ideální je nebourat :wink:
Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

Když jsem viděl zelenou barvu na obrázkách,tak jsem se lekl,že jsi to rozmlátil ty,Tiburone. :shock: A ona je to fotka z vrakáče-tak je to fajn. :wink:
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
Odpovědět

Zpět na „COUPE 1G“