Jaký olej?

Motorové součásti, spojka, provozní kapaliny

Moderátoři: Martun, Moderátoři

Odpovědět
Mexican
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký olej?

Příspěvek od Mexican »

ak ten Future nie je Low Sap, v CRDi Accentovi pouzity byt moze, splna najnovsiu normu ACEA B5.. rozhodnutie je samozrejme vzdy na servise
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
Reklama

cert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cert »

Hardcam:
já vím, že ani Pitris není bohem, ale podle všeho něco zná a hlavně má praxi. Samo sebou že existuje jakási možnost koupit kvalitní olej za dobrou cenu - ale kde bereš jistotu že ten olej z Lidlu je kvalitní - to žes na něj ujel 10 nebo 40 tis. km zase tak moc neznamená - ono on ten motor pravděpodobně nezadřeš, ale co víš jak vypadá motor zevnitř, jestli motor při vyšší zátěži stačí "umazat". Také nejsem zastáncem platit zbytečně vysokou cenu - proto jezdím na Mogul Racing (který je specifikace SL a má oproti SM ještě aditiva, která byla u SM díky ekologii vypuštěna) kde mě stály 4 litry 750,- . Každopádně si myslím že se bez výhrad shodneme na tom, že je kromě vhodného oleje zásadně důležitá včasnost výměn, kdy se při kilometrovém nájezdu zohledňuje typ provozu (poskakování po městě s věčně studeným motorem X dlouhé trasy stálou rychlostí po dálnici). Já měním a na všech autech které jsem měl jsem měnil olej včetně filtru po 1 roce (čemuž v mém případě odpovídá 10 - 11 tis. km) - právě proto že jezdím z větší části krátké trasy.

Ještě k Cinolu: na svou cenu to rozhodně není špatný olej - minimálně se k němu nechají dohledat technické listy. Sám jsem ho používal ve třídě 10W-40 a když se měnily hydroštely (cvakaly už když jsem auto kupoval), tak byl motor krásně čistý. Podobnou zkušenost má kamarád s Feldou 1,6 která jezdila cca 80 tis km na Castrol - zakarbonované ventilové víko až hrůza, po dvou výměnách Cinolu je opravdu čisté...
Naposledy upravil(a) cert dne 18 led 2010, 20:49, celkem upraveno 1 x.
Hyundai Accent 1,6i CVVT Elegance, Velvet Red (TZ), BORBET CA, audio MAGNAT, MAD Classic Collection, 10/2008
cert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cert »

Mexican:
TOTAL QUARTZ FUTURE 9000 5W/30 je syntetický olej vyrobený technologií, která může dosáhnout až 10% úspor paliva. Je vhodný pro nejmodernější benzinové a naftové motory s přímým vstřikem paliva. Použitá vysoce účinná aditiva zabezpečují výbornou ochranu motoru i při prodloužených intervalech výměny oleje.

O low Sap tam nepíšou. Low Sap je od Totalu QUARTZ INEO. Ale B5 je snížená viskozita a o tom jsem už své napsal. Osobně bych řekl že 1-3% uspořeného paliva nevyváží případné vyšší opotřebení motoru vlivem tenšího olejového filmu a možnost úbytku oleje.
Hyundai Accent 1,6i CVVT Elegance, Velvet Red (TZ), BORBET CA, audio MAGNAT, MAD Classic Collection, 10/2008
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

cert: na tom se shodneme naprosto bez vyhrad. Menim po 7-8tkm...prave diky levnejsimu oleji si muzu dovolit kratsi intervaly vymen: jsem toho nazoru, ze zrovna u CRDi bys pomerne brzo poznal, jak jsi na tom. Taky poznas, az jednou natankujes nejakou !levou" naftu, jako ja. Muj motor s 200tkm by spatna "ingredience" zabila hned.. Pred W5 jsem pouzival Mogul v sedivem baleni - Extrem? a pred tim modry Mogul (asi ten Racing). S moguly jsem najel cca 70tkm s Elantrou, cca 50tkm s Lantrou (benzin), 15tkm v Getzovi (benzin), vetsinou jsem ho koupil v Makru za 500Kc/5litru/10W40, ale uz se k nemu nevratim, dokonce jsem rozprodal zasoby, ktere jsem si nadelal a vracim se k 5W40. Nemam zadne meritelne poznatky, ale nemel jsem z nej dobry pocit - hluk, vyssi spotreba oleje, vyssi spotreba paliva, delsi starty. 5W40 Racing neznam, nebudu soudit. V dobe dnesni technicke vyspelosti prechodem na 5W40 autum rozhodne neublizim. Dnes jsem mel jit na dalsi vymenu oleje, ale jdu zitra brzo rano, potrebuju udelat vsechny auta doma najednou. Do CRDi jde Champion 5W40 PI a do benzinu (Sonata, Getz) jde Champion 5W40 DC - tak snad to nezadrem, mel by to byt dobry olej, ac nema specifikaci SM (jen SL), ale za to ma B4 a PI je urcen jen pro turbodehty :mrgreen:

Ber to jako nezavaznou diskusi. Ty plne emoci nechame jinym. Verim, ze kazdy chce pro auto to nejlepsi dle svych moznosti a kdybysme vsichni vsechno videli stejne, to by nebylo ono.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
cert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cert »

Hardcam:
kdepak, nijak to neprožívám. Jen pokud se rozhodnu sem něco napsat, tak si za tím stojím a míním to jako nejlepší radu a píšu to, čím se sám řídím. Nijak to neprožívám, emoce jdou rozhodně stranou a každého věc, co si chce do auta dát.
Jinak SL nebo SM je specifikace pro benzinové motory, pro diesely je např. CF (Specifikace oleje Gulf Formula G 5W/40 : ACEA A3/B4; API SM/CF, MB 229.3, VW 502.00/505.00).
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

cert: jj, myslel jsem tim samozrejme SL/CF a SM/CF..ale bezne vidam jen CF, tak to ani nepisu. Tabulku na oleje.cz jsem cetl :mrgreen:
ten Gulf ani neni nijak drahy, 142Kc/litr je velmi slusny (beru nejlevnejsi ze zbozi.cz)
s CRDi a Mogulem Extreme ( MOGUL EXTREME 10W-40ACEA A3/B3,API SL/CF,VW 500.00/505.00,MB 229.1. ) jsem nakroutil 70tkm (coz mi prijde dost na to, aby se motor porouchal), dle specifikaci vidis, ze to neni buh vi jaka spicka a presto jezdi stale skvele, netreba v tech olejich zbytecne pitvat. Jak jsem psal, dnes autum chutnaji prakticky vsechny oleje, jen ne M6AD :mrgreen:
pokud musite mit na garanckach 5W30, dodrzte nutne specifikace, ale za sebe bych proste koupil klidne ten nejlevnejsi, co splnuje pozadavky vyrobce...tot vse, co jsem chtel rict - hodne penez nutne neznamena hodne kvality a malo penez nutne neznamena smejd.

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Martun
Moderátor

Příspěvek od Martun »

Zdenek Svoboda
Mě bylo řečeno, tím prodejcem olejů v Mostě, že ten náš motor Crdi je licenční Mercedes a tam je norma 229.1 ?něco. Tak proto mi řekl tyhle dva oleje... Tak ti nevim :-)
HYUNDAI IX55 3.0crdi V6 176KW

prodáno
NISSAN X-TRAIL 1.6 DCI 96KW
KIA SORENTO XM FL 2.2 145KW
NISSAN MURANO 3.5 V6 188KW
HYUNDAI GRANDEUR 3.3 V6 173KW
HYUNDAI ACCENT 1.5 crdi
Koupeno: 03.08 ukradeno 02.14
cert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cert »

Hardcam:
Mogul je velice dobrý olej. Dost lidí na něj kouká s despektem, ale faktem je to, že se plně vyrovná kvalitě Shelu, Castrolu a dalších superznaček.
Zmiňuješ Gulf že je za 142,-/litr dobrá cena. TOTAL QUARTZ 9000 5W/40 je za 159,-/litr nebo 749,-/5 litrů. Já bych si tedy 17,- za litr raději přidal :) .
cert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cert »

Martun:
Nelaboruj a dej tam ten ELF SOLARIS LSX 5W30. Jakou máš cenovou nabídku? Kdyžtak mrkni na oleje sem: http://oleje-levne.com/ - je to v Humpolci pokud jezdíš po D1. Já od nich ještě nebral, ale pro olej na příští servis tam zajedu (mám to kousek).
Martun
Moderátor

Příspěvek od Martun »

Cert
Cenová nabídka je 1400 kč za 5l ten Elf . Je fakt že asi fakt zbytečně laboruju..
Zdenek Svoboda a další,
Bylo to na www.znackoveoleje.cz
HYUNDAI IX55 3.0crdi V6 176KW

prodáno
NISSAN X-TRAIL 1.6 DCI 96KW
KIA SORENTO XM FL 2.2 145KW
NISSAN MURANO 3.5 V6 188KW
HYUNDAI GRANDEUR 3.3 V6 173KW
HYUNDAI ACCENT 1.5 crdi
Koupeno: 03.08 ukradeno 02.14
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

cert: ze je to dobra cena neznamena, ze to koupim..oleje mohu mit jine a vyrazne levnejsi. Jen tvrdim, ze to je dobra cena :mrgreen: a nevidim duvod proc si priplacet na Total (protoze ho na clubu zacal pouzivat Mexican nebo kvuli nazvu, ktery oznacuje mechanismu v hodinkach?), kdyz Gulf poslouzi stejne a ma (tusim) uplne stejne specifikace. O tom to cele je, priplacet, priplacet, priplacet a za to same. To jste si vsichni mohli priplatit a jezdit treba v Golfu.

Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Mexican
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

Hardcam píše:cert: ze je to dobra cena neznamena, ze to koupim..oleje mohu mit jine a vyrazne levnejsi. Jen tvrdim, ze to je dobra cena :mrgreen: a nevidim duvod proc si priplacet na Total (protoze ho na clubu zacal pouzivat Mexican nebo kvuli nazvu, ktery oznacuje mechanismu v hodinkach?), kdyz Gulf poslouzi stejne a ma (tusim) uplne stejne specifikace. O tom to cele je, priplacet, priplacet, priplacet a za to same. To jste si vsichni mohli priplatit a jezdit treba v Golfu.
vidis a v tom je ten rozdiel. Tyc menis kazdych 8000 a teda za kazdych 15 000 zaplatis tych 1000 kc za olej a dva filtre. Ja ta vrznem ten hodinkovy Total a mam pokoj. To ze tam niekto da olej z jednoty alebo Billy je jeho vec. To ze som na Quarzi odjazdil 63000km (+ tych prvych 15 000 tam bola prvonapln z fabriky) a mozem ho s pokojnym srdom doporucit. Motor bezi vyborne, spotreba je konstantna, preto ho JA OSOBNE MOZEM doporucit. Moj nazor na oleje za 500kc/ liter je jasny a snad ho mozem vyjadrit. Detto aj na ten Lidl olej. Ono to mozno nie je zly olej, ale ja osobne to nebudem riskovat, pretoze si to teraz proste nemozem dovolit
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
ZdeněkSvoboda

Příspěvek od ZdeněkSvoboda »

Při první garančce jsem měl castrol 5w30 od servisu.
Při druhé jsem si koupil total 5w40.
Castrol byl dražší, jak total, přitom mi total příjde o mnoho lepší (motor za studena tolik neklape).
Nekupoval jsem si ho kvůli Mexičanovi, ani nikomu jinému z fora.
Je fakt, že mi forum při rozhodováni pomohlo taky-resp. potvrdilo mi rady od automechanika (souseda) - pracuje v Hondě, auta nám dělá v celé rodině.
Já jsem s totalem spokojenej a asi nebude měnit. 6l za 908 Kč (http://oleje-levne.com/) mi nepříjde tak horentní suma, než abych kupoval oleje, které jsem v životě neslyšel...toť můj názor.
Současnost: Škoda Octavia combi 1.6 TDI 77kW (chip na 96kW), Elegance (2012)
Minulost: Hyundai Accent 1.5 CRDi 81kW, Elegance (5/2008 - 8/2015)
Otcovo: Hyundai i20 1.2i 57kW, Inclusive Plus Comfort (9/2011)
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Mexican: hodnotit ho nemuzes, protoze zatim jsi ho videl pouze v regale. To same jako od Pitrise, sam ho zcela jiste nevyzkousel, proto mi je jeho nazor na domnelou vyrobu tohoto oleje ukradeny. Ano, menim po 8000km, protoze menit chci, nemusim. Muzu az po 15tkm. I kdybych menil po 15tkm, nelil bych tam nic zbytecne draheho (du benzinaka jsem po 15ti menil, u diesela to prosteneudelam). A jak jiste vis, olej casem ztraci sve vlastnosti a Tvuj Total zajiste take. Tak jako ty hodnotis Total, ja hodnotim Mogul Extreme, pro nekoho spickovy olej, me nijak neohromil.

ZdenekSvoboda: na trhu se obcas objevi nejaky novy produkt, o kterym jsi nemohl slyset...ono to tak proste byva, muzeme to nazvat "novinka" :roll: bud sanci das a nebo nedas, pak ale nic noveho nepoznas, Tvoje vec.

Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Mexican
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

Hardcam hodnotit ho ako vidis ani nehodnotim. Nikde som nepisal ze to je socka olej, resp olej vhodny na namazanie vrzgajucich dveri. V regale som ho nevidel, do Lidla nechodim (nemam ho poruke)
Odpovědět

Zpět na „New Accent - Motor a převodovka“