Jak umýt v -15°C auto?

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Tringi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Jak umýt v -15°C auto?

Příspěvek od Tringi »

Stručně a jednoduše, sůl ze silnice. Mám ji už pěkných pár dní až na střeše, a nárazníky a boky auta jsou šedé až bílé, místo černé. Vím že je pořádně agresivní a taky mě to pěkně štve.

Jak auto ale v téhle kose umýt?
Vodu z WAPky na to stříkat nechci, bůhví kam to zateče a hned zmrzne, a kdo ví zda nejsou WAPky zamrzlé celé.
Nebo ho mám pro jednou vzít do myčky?
Jsou v téhle zimě vůbec otevřené? Nikdy jsem tam nebyl.
Jak dobře vysušené auto z toho vyjede?
Hyundai Coupé 2007 Tuscani, 2.0i CVVT
Obrázek
--
blog | cv | www
Reklama

Hardcam

Re: Jak umýt v -15°C auto?

Příspěvek od Hardcam »

Ja jezdim na rucni myti a rucni suseni do uzavrene budovy a nemam s tim problem. Fakt je, ze tu mame ted -15, ale pres den do -10ti. Driv jsem jezdil na wapku u benzinky a za 10Kc efekt zadnej, nema to tlak. klasicka mycka nejen skodi Tvymu laku, spatne myje dolni cast auta (kola mi to malokdy umylo), ale i spatne susi. Volil bych uzavrene rucni myti.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Tringi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tringi »

Nj, to mě ani nenapadlo, zkusím tady něco v okolí najít ...koneckonců i ten lak by potřeboval pořádně tvrdě navoskovat.
Obrázek
--
blog | cv | www
Yurii
Moderátor
Bydliště: Taková prdel jménem Praha kdesi ve střední Evropě :-D
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yurii »

Já jezdím s Otloukánkem do myčky normálně, jeho laku to už nemůže moc uškodit a je to nejlepčí způsob jak z něj sundat led a sníh když mne to irituje... dám za to sice 70kč ale to vem čert :)

ale fakt je tž být Tringim, zkusil bych radši nějáké to růčo mytí :)
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

urcite bych s tak krasnym a zachovalym autem do mycky proste nejel...nicmene je to Tvoje investice :) sam bych s Elantrou na kartace nezajel a to mam mnohem starsi a min zachovaly kus. Vosk se mi v tomto obdobi dvojnasob osvedcil. Nevim, jaky vosk kamarad pouziva, ale pri pristim myti to jde vzdy hladce dolu a lak se leskne.

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Tringi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tringi »

Tak jsem, ve spolupráci s Davidem Plevou, objevil že mi tady kousek od firmy, v podzemních garážích OC Futurum, otevřeli nějaké Autokosmetické Centrum ... http://www.akcas.cz/cz/ ...tak to asi zítra vyzkouším. Možná i s navoskováním. I když pořád nějak nevím jestli je vhodné do toho tolik investovat při těchto mrazech.
Obrázek
--
blog | cv | www
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Kouakm, jak je to vsude drahy :roll: u nas zakladni myti s aktivni penou stoji 120 a s voskem za 170...pro stale zakazniky je i znacna sleva. Za 300Kc bych se na to asi vyprd, leda bych mel uz neco novejsiho:)

Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
-JxD-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -JxD- »

Tak presne stejnou otazku resim taky...neni to ale sul jako u tringiho, co me trapi...:)
Bohuzel sem zaparkoval na spatnym miste a auto tam nechal cca tri dny stat...bohuzel to bylo pod stromem a bohuzel ten strom byl velice frekventovane obydlovan ruznym ptactvem...
Z toho plyne ze auticko ted vypada jak v reklame na teleshopping, kde testujou pripravky na myti aut a ja se ted skoro stydim vyjet na silnici a rychle se toho potrebuju zbavit...zkousel sem i vlhkej hadrik a rucne, ale ty bobky tam sedej jak prikovany....
Hyundai S-Coupé GTTurbo r.v.1993 - potvora červená
hlobilp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hlobilp »

v techto mrazechy bych se na myti auta vykaslal, akorat by jsi si zadelal na nejaky problem, az to nekde zamrzne.. v techto teplotach stejne sul nefunguje, takze se nemas ceho bat..... ale pokud by jsi na myti trval, tak asi nejaka specializovana mycka, pochybuju, ze mycky u benzinek v techto teplotach bez problemu funfuji.
H Tucson 1,6 T-GDI Go! od 10.5.2018
S Octavia combi SLX 2,0 od 3.5.2017 - 10.5.2018
H Genesis coupe 3,8 od 29.5.2014 - 22.3.2017
K Magentis 2,7 V6 EX+ od 8.5.2014 - 23.3.2016
H i30 1,4 Comfort+ESP od 25.8.2010 - 8.5.2014
H Sonata 2,5 V6 LPG - do 21.7.2010
zdenek76

Příspěvek od zdenek76 »

no já přes zimu jen rychle ostříkám wapkou a šup s tím do garáže, ale tuhle možnost asi nemáš. Takže nejspíš bych se na to vyprdl a počkal až bude trochu teplo. U nás ve městě myslím mají běžné myčky stejně v těchto mrazech zavřeno, otevřeno je ruční kryté mytí, ale to je zase akce minimálně na půl dne. Jinak si myslím, že na vosk je už teď pozdě, ani v krytém mytí (aspoň tady u nás) nemají takový teplo, aby tam ten vosk technologicky správně nanesli.
Audi A8 4.2Q
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi

+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
pepan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepan »

hlobilp píše:v techto mrazechy bych se na myti auta vykaslal, akorat by jsi si zadelal na nejaky problem, az to nekde zamrzne.. v techto teplotach stejne sul nefunguje, takze se nemas ceho bat..... ale pokud by jsi na myti trval, tak asi nejaka specializovana mycka, pochybuju, ze mycky u benzinek v techto teplotach bez problemu funfuji.
přesně taky..radši nemejt,protože reakce vodou je okamžitá a voda ti se solí zateče hooodně mc hluboko :lol: a pak roste a roste...samo,že kdybych měl káru s lakem bez škrábance,řešil bych to a asi bych těch 30km do ruční myčky jel ..ale takhle..prdím na to..a galoš na tom není tak špatně..vlastně sůl se mě dostane maximálně na prahy a trocha na dveře....teda myslím tím viditelně...
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
http://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=53&t=16258
777669782
PRÁCE NENÍ PINĎOUR, POSTOJÍ V POHODĚ I DVA DNY

uplně bez hju
alarm

Příspěvek od alarm »

Zásadne neumývam auto pri takýchto teplotách.
1)Ak sa voda dostane do dutín a nevytečie-ľad má väčší objem ako voda.
2) Laku určite nerobí dobre prudká zmena teploty-praskanie- kto vie, akú teplú vodu používajú? V lete pri prudkom slnku tiež najprv pokropím rozprašovačom auto, aby vychladlo, až potom umývam.
Raz som to urobil a umyl auto pri -15-tich.
Na druhý deň ráno som bezmocne išiel urvať kľučku-primrzlo tesnenie. ](*,)
A keby to už muselo byť, určite by som vyutieral handrou tesnenia na dverách a kufri.
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)

Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD

alarm.ba@gmail.com
pepan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepan »

alarm to napsal taky pěkně
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
http://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=53&t=16258
777669782
PRÁCE NENÍ PINĎOUR, POSTOJÍ V POHODĚ I DVA DNY

uplně bez hju
Gandalf

Příspěvek od Gandalf »

Následující tři dny se mají teploty zvednout možná až k nule, tak bych to riskl. Hlavně důkladný oplach, aby ta slaná voda někde nezůstala zbytečně stát. Existují i samoobslužné wapky v uzavřených a temperovaných prostorách, ale auto člověk stejně bez teplé garáže nikdy kompletně nevysuší. No a pak hlavně nastříknout něco do zámků - WD nebo nějaký preventivní defrost a otřít gumová těsnění dveří, jak už je tu psáno.
Accent 1.4i Active - Continental Silver (10/2008-4/2015) prodáno
Mr. HYUNDAI

Příspěvek od Mr. HYUNDAI »

A pokud po vysušení natřeš gumová těsnění glycerinem, tak to bude úplně nejlepší. Ten fungoval na starých Škodovkách, kde se k těsnění voda dostala úplně bez problémů. :wink:
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
Odpovědět

Zpět na „Pokec“