Jak umýt v -15°C auto?
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
- Tringi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jak umýt v -15°C auto?
Stručně a jednoduše, sůl ze silnice. Mám ji už pěkných pár dní až na střeše, a nárazníky a boky auta jsou šedé až bílé, místo černé. Vím že je pořádně agresivní a taky mě to pěkně štve.
Jak auto ale v téhle kose umýt?
Vodu z WAPky na to stříkat nechci, bůhví kam to zateče a hned zmrzne, a kdo ví zda nejsou WAPky zamrzlé celé.
Nebo ho mám pro jednou vzít do myčky?
Jsou v téhle zimě vůbec otevřené? Nikdy jsem tam nebyl.
Jak dobře vysušené auto z toho vyjede?
Jak auto ale v téhle kose umýt?
Vodu z WAPky na to stříkat nechci, bůhví kam to zateče a hned zmrzne, a kdo ví zda nejsou WAPky zamrzlé celé.
Nebo ho mám pro jednou vzít do myčky?
Jsou v téhle zimě vůbec otevřené? Nikdy jsem tam nebyl.
Jak dobře vysušené auto z toho vyjede?
- Reklama
Re: Jak umýt v -15°C auto?
Ja jezdim na rucni myti a rucni suseni do uzavrene budovy a nemam s tim problem. Fakt je, ze tu mame ted -15, ale pres den do -10ti. Driv jsem jezdil na wapku u benzinky a za 10Kc efekt zadnej, nema to tlak. klasicka mycka nejen skodi Tvymu laku, spatne myje dolni cast auta (kola mi to malokdy umylo), ale i spatne susi. Volil bych uzavrene rucni myti.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
- Tringi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nj, to mě ani nenapadlo, zkusím tady něco v okolí najít ...koneckonců i ten lak by potřeboval pořádně tvrdě navoskovat.
- Yurii
- Moderátor
- Bydliště: Taková prdel jménem Praha kdesi ve střední Evropě :-D
- Kontaktovat uživatele:
Já jezdím s Otloukánkem do myčky normálně, jeho laku to už nemůže moc uškodit a je to nejlepčí způsob jak z něj sundat led a sníh když mne to irituje... dám za to sice 70kč ale to vem čert
ale fakt je tž být Tringim, zkusil bych radši nějáké to růčo mytí
ale fakt je tž být Tringim, zkusil bych radši nějáké to růčo mytí
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)
urcite bych s tak krasnym a zachovalym autem do mycky proste nejel...nicmene je to Tvoje investice sam bych s Elantrou na kartace nezajel a to mam mnohem starsi a min zachovaly kus. Vosk se mi v tomto obdobi dvojnasob osvedcil. Nevim, jaky vosk kamarad pouziva, ale pri pristim myti to jde vzdy hladce dolu a lak se leskne.
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
- Tringi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem, ve spolupráci s Davidem Plevou, objevil že mi tady kousek od firmy, v podzemních garážích OC Futurum, otevřeli nějaké Autokosmetické Centrum ... http://www.akcas.cz/cz/ ...tak to asi zítra vyzkouším. Možná i s navoskováním. I když pořád nějak nevím jestli je vhodné do toho tolik investovat při těchto mrazech.
Kouakm, jak je to vsude drahy u nas zakladni myti s aktivni penou stoji 120 a s voskem za 170...pro stale zakazniky je i znacna sleva. Za 300Kc bych se na to asi vyprd, leda bych mel uz neco novejsiho:)
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Tak presne stejnou otazku resim taky...neni to ale sul jako u tringiho, co me trapi...
Bohuzel sem zaparkoval na spatnym miste a auto tam nechal cca tri dny stat...bohuzel to bylo pod stromem a bohuzel ten strom byl velice frekventovane obydlovan ruznym ptactvem...
Z toho plyne ze auticko ted vypada jak v reklame na teleshopping, kde testujou pripravky na myti aut a ja se ted skoro stydim vyjet na silnici a rychle se toho potrebuju zbavit...zkousel sem i vlhkej hadrik a rucne, ale ty bobky tam sedej jak prikovany....
Bohuzel sem zaparkoval na spatnym miste a auto tam nechal cca tri dny stat...bohuzel to bylo pod stromem a bohuzel ten strom byl velice frekventovane obydlovan ruznym ptactvem...
Z toho plyne ze auticko ted vypada jak v reklame na teleshopping, kde testujou pripravky na myti aut a ja se ted skoro stydim vyjet na silnici a rychle se toho potrebuju zbavit...zkousel sem i vlhkej hadrik a rucne, ale ty bobky tam sedej jak prikovany....
Hyundai S-Coupé GTTurbo r.v.1993 - potvora červená
-
- Kontaktovat uživatele:
v techto mrazechy bych se na myti auta vykaslal, akorat by jsi si zadelal na nejaky problem, az to nekde zamrzne.. v techto teplotach stejne sul nefunguje, takze se nemas ceho bat..... ale pokud by jsi na myti trval, tak asi nejaka specializovana mycka, pochybuju, ze mycky u benzinek v techto teplotach bez problemu funfuji.
H Tucson 1,6 T-GDI Go! od 10.5.2018
S Octavia combi SLX 2,0 od 3.5.2017 - 10.5.2018
H Genesis coupe 3,8 od 29.5.2014 - 22.3.2017
K Magentis 2,7 V6 EX+ od 8.5.2014 - 23.3.2016
H i30 1,4 Comfort+ESP od 25.8.2010 - 8.5.2014
H Sonata 2,5 V6 LPG - do 21.7.2010
S Octavia combi SLX 2,0 od 3.5.2017 - 10.5.2018
H Genesis coupe 3,8 od 29.5.2014 - 22.3.2017
K Magentis 2,7 V6 EX+ od 8.5.2014 - 23.3.2016
H i30 1,4 Comfort+ESP od 25.8.2010 - 8.5.2014
H Sonata 2,5 V6 LPG - do 21.7.2010
no já přes zimu jen rychle ostříkám wapkou a šup s tím do garáže, ale tuhle možnost asi nemáš. Takže nejspíš bych se na to vyprdl a počkal až bude trochu teplo. U nás ve městě myslím mají běžné myčky stejně v těchto mrazech zavřeno, otevřeno je ruční kryté mytí, ale to je zase akce minimálně na půl dne. Jinak si myslím, že na vosk je už teď pozdě, ani v krytém mytí (aspoň tady u nás) nemají takový teplo, aby tam ten vosk technologicky správně nanesli.
Audi A8 4.2Q
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi
+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi
+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
- pepan
- Kontaktovat uživatele:
přesně taky..radši nemejt,protože reakce vodou je okamžitá a voda ti se solí zateče hooodně mc hluboko a pak roste a roste...samo,že kdybych měl káru s lakem bez škrábance,řešil bych to a asi bych těch 30km do ruční myčky jel ..ale takhle..prdím na to..a galoš na tom není tak špatně..vlastně sůl se mě dostane maximálně na prahy a trocha na dveře....teda myslím tím viditelně...hlobilp píše:v techto mrazechy bych se na myti auta vykaslal, akorat by jsi si zadelal na nejaky problem, az to nekde zamrzne.. v techto teplotach stejne sul nefunguje, takze se nemas ceho bat..... ale pokud by jsi na myti trval, tak asi nejaka specializovana mycka, pochybuju, ze mycky u benzinek v techto teplotach bez problemu funfuji.
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
http://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=53&t=16258
777669782
PRÁCE NENÍ PINĎOUR, POSTOJÍ V POHODĚ I DVA DNY
uplně bez hju
777669782
uplně bez hju
Zásadne neumývam auto pri takýchto teplotách.
1)Ak sa voda dostane do dutín a nevytečie-ľad má väčší objem ako voda.
2) Laku určite nerobí dobre prudká zmena teploty-praskanie- kto vie, akú teplú vodu používajú? V lete pri prudkom slnku tiež najprv pokropím rozprašovačom auto, aby vychladlo, až potom umývam.
Raz som to urobil a umyl auto pri -15-tich.
Na druhý deň ráno som bezmocne išiel urvať kľučku-primrzlo tesnenie.
A keby to už muselo byť, určite by som vyutieral handrou tesnenia na dverách a kufri.
1)Ak sa voda dostane do dutín a nevytečie-ľad má väčší objem ako voda.
2) Laku určite nerobí dobre prudká zmena teploty-praskanie- kto vie, akú teplú vodu používajú? V lete pri prudkom slnku tiež najprv pokropím rozprašovačom auto, aby vychladlo, až potom umývam.
Raz som to urobil a umyl auto pri -15-tich.
Na druhý deň ráno som bezmocne išiel urvať kľučku-primrzlo tesnenie.
A keby to už muselo byť, určite by som vyutieral handrou tesnenia na dverách a kufri.
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
- pepan
- Kontaktovat uživatele:
alarm to napsal taky pěkně
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
777669782
uplně bez hju
777669782
uplně bez hju
Následující tři dny se mají teploty zvednout možná až k nule, tak bych to riskl. Hlavně důkladný oplach, aby ta slaná voda někde nezůstala zbytečně stát. Existují i samoobslužné wapky v uzavřených a temperovaných prostorách, ale auto člověk stejně bez teplé garáže nikdy kompletně nevysuší. No a pak hlavně nastříknout něco do zámků - WD nebo nějaký preventivní defrost a otřít gumová těsnění dveří, jak už je tu psáno.
Accent 1.4i Active - Continental Silver (10/2008-4/2015) prodáno
- Mr. HYUNDAI
A pokud po vysušení natřeš gumová těsnění glycerinem, tak to bude úplně nejlepší. Ten fungoval na starých Škodovkách, kde se k těsnění voda dostala úplně bez problémů.
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate