Mám problém s automatickou klimatizáciou (resp. automatickou reguláciou teploty vzduchu vo vozidle). Teraz v jesennom počasí ju musím nastaviť na min. 28 stupňov, aby sa dalo v aute príjemne sedieť. Pri dlhších jazdách 200 – 300 km môžem nastavenie teploty znížiť na 26 st. ale nie menej. Pritom je jedno či mám automat zapnutý s klímou alebo bez nej, vždy ho musím mať nastavený na takto vysokú teplotu. U všetkých svojich doterajších áut a aj u služobných jazdím s klímou nastavenou na 22 alebo 23 st. a mám pritom rovnaký pocit tepla a pohodlia. Bál som sa čo sa stane počas skutočnej zimy (mínusové teploty) a preto som s týmto problémom navštívil najväčší servis Hyundai v Bratislave. Na moje prekvapenie mi mechanik (nie servisný technik) po celodennom meraní povedal, že všetky namerané hodnoty sú v poriadku, ale a teraz citujem: „vo vozidle je radiátor kúrenia a výmenník klimatizácie umiestnený tesne vedľa seba a tak sa navzájom ovplyvňujú a preto musím mať nastavenú vysokú teplotu na ovládači“. Na takúto odpoveď som nebol vôbec pripravený a doteraz si myslím, že si zo mňa vystrelili (žeby skrytá kamera?), pretože iné normálne vysvetlenie neexistuje.
Toto zdôvodnenie sa mi zdá scestné pretože:
- nie je žiaden rozdiel či mám alebo nemám zapnutú klimatizačnú jednotku
- pochybujem, že by konštruktéri i20 (motor CRDi) urobili takúto konštrukčnú chybu a počas testov na ňu nikto neprišiel.
Má niekto s motorom CRDi rovnakú skúsenosť s automatickou reguláciou teploty? Ak áno budem musieť uznať, že je to konštrukčný problém a mám smolu

.