ložisko
Moderátoři: Lukino, Moderátoři
ložisko
ahoj, sháním levé přední ložisko, začalo mi chroustat, v kelly stojí 2026kč, což je dost. Nemáte někdo levnější nebo radu kde sehnat? dík
Hyundai Sonata ´98 2.0 16V 92kw LPG NovaGas 2005 - prodána
Škoda Forman ´92 edice Prima, karbec - nezničitelný stroj
- Reklama
Re: ložisko
u "mjauto" máš i za 1070 ...
Hyundai Santa FE 2.2 CRDi
Škoda Fabia 2.0 LPG
bejvávalo ..
Škoda octavia 1.9 TDI 4x4
Pontiac trans sport 2.3 16v LPG
Hyundai sonata 2.0 16v LPG (2x)
Renault 21 1.8 LPG
Š 120 LPG
Š 110 R
Škoda Fabia 2.0 LPG
bejvávalo ..
Renault 21 1.8 LPG
Š 120 LPG
Š 110 R
To bude kvalita
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
no SKF tam mají za 1500 něco
Hyundai Santa FE 2.2 CRDi
Škoda Fabia 2.0 LPG
bejvávalo ..
Renault 21 1.8 LPG
Š 120 LPG
Š 110 R
Škoda Fabia 2.0 LPG
bejvávalo ..
Renault 21 1.8 LPG
Š 120 LPG
Š 110 R
Jo, levny jsou, o tom zadna, ale uz vic lidi tu psalo, ze cekali na balik mesic. Kamarad se baliku po roce nedockal
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Zdravím chlapi. Taky jsem řešil levé přední ložisko. Našel jsem si rozměr originálu a přišel jsem na to, že za pár korun by tam pasovaly dvě obyčejný festovní český ložiska daný vedle sebe.
Jestli to někoho bude zajímat, tak bych to sem mohl přesně zdokumentovat....
Jenže na to nedošlo. Náhodou jsem sehnal celou těhlici a tak výměna byla rychlejší, ale zase nevím, jak dlouho mi vydrží.
Sonátě zdar.
Jestli to někoho bude zajímat, tak bych to sem mohl přesně zdokumentovat....
Jenže na to nedošlo. Náhodou jsem sehnal celou těhlici a tak výměna byla rychlejší, ale zase nevím, jak dlouho mi vydrží.
Sonátě zdar.
Hyundai Sonata 2.0 16v r.v.1997
Tak tady jsou informace, které jsem zjistil:
Přední ložisko: Šířka [mm]: 36, vnitřní průměr [mm]: 40, vnější průměr [mm]: 80
cena: 1802,- Kč Ložisko SKF VKBA3906
nebo bych zkusil: Šířka [mm]: 18, vnitřní průměr [mm]: 40, vnější průměr [mm]: 80
cena: 99,- Kč Ložisko ZVL 6208 2RS ZKL oboustraně kryté...
2x takže necelých 200,- Kč
Co vy na to pánové?
Přední ložisko: Šířka [mm]: 36, vnitřní průměr [mm]: 40, vnější průměr [mm]: 80
cena: 1802,- Kč Ložisko SKF VKBA3906
nebo bych zkusil: Šířka [mm]: 18, vnitřní průměr [mm]: 40, vnější průměr [mm]: 80
cena: 99,- Kč Ložisko ZVL 6208 2RS ZKL oboustraně kryté...
2x takže necelých 200,- Kč
Co vy na to pánové?
Hyundai Sonata 2.0 16v r.v.1997
takže ja se přidám je to cca minulý konec léta kdy sem na sonatě měnil přední brzdy, čepy a ták a když už tak sem vzal i pravý přední ložisko ...originál niparts stálo pres 2000 kolem 2500 presně už nevím...sem automechanik ložisek už sem měnil desitky... takže sem si vyměnil ložisko namazal všechno šlo okej ..nahřqal naboj ... zmrazil ložisko šup tam sním.......a jezdil....a ted v zimě mi najednou začalo ložsko nneuvěřitelně hučet ale fakt jak svině......takže sem se nasral vzal těhlici z druhý sonaty(z te co pčedělávám na awd takže už sem fwd předek nepotřeboval.) která ma ložiska snad ještě origo a jezdí to v poho...a já se ptám? má cenu ku*wa kupovat něco nové? to ložisko urřitě nebylo nipparts ..další levná kopie z číny s kterou sem se setkal.....nejvíc mně sere že se stím musím je*at pořád dokola a furt něco měnit jak ču*ak....takže doporučuju všem zajet do prodejny s ložiska a koupit zkl nebo skf ale origo i když bude snad dražší.....a nebo koupit rovnou čínu pač je to to stejný.....a vubec bych se nebal hodit vedle sebe 2 jednořadé ložiska....jinak v ceně je rozdil jak píše že jedno ložisko 99 kř tak to je právě ta čína...to samí od skf nejvyší řada stojí 800 Kč...při koupi mně ještě perfekt vytočila paní prodavačka která jako skušení strojařka hned věděla že u skf platím prý jen značku a ložiska sou stejné ............asi sem fakt kreten na vybíraní dílu ale mně nic nevydrží ani pul roku....ted 2 elektromagneticky civky na sytič liaz za sebou....na liaz už asi 4starter....a moh bych pokračovat..možná by nebylo špatný založit vlákno kde se dá něco dobře koupit a hlavně to vydrží díky moc a mějte se
Hyundai sonata zelená Y3 - daily
Hyundai sonata AWD racing
Renault Magnum 440 kozel
Renault MAgnum 440 Tandem
Žabička Kawasaki Ninja ZX-7r
AUDI A6 2,5TDI 132 kW quattro. Prodám nebo vyměním za A8 D3 nebo S6 C5.
Hyundai sonata AWD racing
Renault Magnum 440 kozel
Renault MAgnum 440 Tandem
Žabička Kawasaki Ninja ZX-7r
AUDI A6 2,5TDI 132 kW quattro. Prodám nebo vyměním za A8 D3 nebo S6 C5.
já beru ložiska jen SKF a neměl jsem nikdy problém, od mjauto na Coupe za 1950,-. Na ložiskách nešetřim, nechce se mi to měnit každejch pár tis km. Jedno jsem musel měnit nedávno nedobrovolně, když se mi rozletělo při výměně brzdových kotoučů (kotouč zezadu na náboji, ne zepředu, fakt prima řešení)
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
Ja beru Jakoparts, Kanaco, Nipparts, SKF...bohuzel naprosty minimum zakaznik uchce pro svy auto neco udelat a priplatit.
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
vyřešeno
takže problém ložisko úspěšně vyřešen......sundal jsem poklici, auto na heveru, chtěl jsem povolit šrouby a podívat se, jestli je vše ok a whop! dva šrouby zcela povolené......co na to říct..... , zkontrolovány obě kola, vše dotaženo a autí je prosto pazvuků....
je to tu zas!
tak jsem slavil zbytečně, opět zvuk je zpět..... Ale fakt to na ložisko nevypadá, prošel jsem vše, kolo mi sedí přesně/mám plech/, šrouby dotažené, plech za kotoučem je dostatečně daleko od něj....netuším. Nemůže to být třeba něco v náhonu pod gumou? ložisko by dle mne mělo zcela jiný zvuk.
Re: je to tu zas!
takže jsem se včera řádně nas..... a rozebral na tom kole snad uplně vše.....vyčistil atd.....zase složil zpět....nikde nic.....absolutně v pořádku, žádné chroustání.....nandal zpět kolo, jel se projet a zase chroupání ...infarkt ....no a pak mne napadlo, abych sundal poklice z obou kol ...chroupání přestalo . Nějak mi hlava nebere, když na fest nasazená poklice vydává takovéto zvuky...
- Lukino
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
to Corlis: prosím Tě jako moderátor, nezakládej nová a nová témata k problému, prosím pokračuj s příspěvky ohledně ložiska/poklic/pazvuky od kol v tomto tématu. Možná jsi si nevšiml, ale Tvá témata jsem již jednou sloučil v jedno, takže příspěvky na sebe navazují, díkes Lukino
Sonata 2.0 16V, 1993
Accent 1.3 12V, 1996
Accent 1.3 12V, 1996