Dodatocna instalace klimatizacie
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Dodatocna instalace klimatizacie
Ahoj vsetci, prosim o Vase rady a skusenosti. Mam Accenta GLS 1.3 12V z roku 1995/1996. Uvazujem nad dodatocnym doinstalovanim klimatizacie. Viem, ze principialne by to malo ist. Mate s tym niekto skusenosti ? Co to vsetko obnasa, je to narocna operacia ? Je treba napr. demonovat pristrojovy panel, pripadne nieco ine ? Nehrozia mi potom nejake nove technicke problemy, napr. zvysena poruchovost elektriky ? Privitam tiez akekolvek dalsie info k tejto problematike ako aj Vase nazory ci to povazujete za rozumne/nerozumne. Myslim, ze by to mohlo zaujimat aj inych majitelov starsich Accentov. Vdaka.
- Reklama
Klima
Ja mam Accenta 1.3 s klimou a je pravda, ze to nejakej vykon ubere a je to znat hlavne pri rozjedech ve meste a do kopce, ale jezdit se s tim da a chladi to krasne. Bez klimy uz bych auto nechtel, protoze musim do prace v obleku a to je zabijarna.
Hyudai Accent - 1,4i 12 V 62 kW- 1996 - 3.dv.
Klima
Předně - motor 1,3 je sice na klimu slabý, ale všechny moderní klimatizace toto mají ošetřené (podrobnosti např. viz hmaservice nebo bosch). Klima je napojená na řídicí jednotku motoru a pokud jde motor do velkého záběru (rozjezd, předjetí, najetí na dálnici), tak kompresor na cca 5 vteřin vypne. Tím se motoru na tu kritickou chvíli odlehčí a posádka skoro nic nepozná (namražený výparník má setrvačnost a nemusí chladit pořád). Dělají se i auta do města s motorem 1,0 s klimou - vlastně jen díky tomuto způsobu ovládání kompresoru se mohou rozjetkiko píše:Nemám Akcenta, ale vo všeobecnosti: 1,3 je dosť slaby motor na klimu a cena bude určite nad 40T. Ale isť by to šlo, len je otázne či sa to oplati.
Celkovo je to vačša zaťaž na motor.
Klimatizace z vrakoviště nemá cenu, je to nejporuchovější věc přetěsnění nějakého obstarožního kompresoru pak vyjde velmi draho...
Nová dodatečná klima stojí tuším 35tis., do "novějších" Accentů (model 2003) je to prakticky stavebnice, a od původní fabrické instalace nejde rozeznat. Já jí mám a jsem zcela spokojen. Jak se instaluje ale nevím, dělali mi to v servisu.
SC
SC
Klima
Ahoj já jsem se taky pídil po klimě a našel jsem firmu v Hradci Králové
a ty nabízí dodatečnou klimu :cena klimatizace PARTEX s montáží je 49000,-Kč. a je to na hyundai Accenta
http://www.partex.cz/index.htm
a ty nabízí dodatečnou klimu :cena klimatizace PARTEX s montáží je 49000,-Kč. a je to na hyundai Accenta
http://www.partex.cz/index.htm
Klima
Já sice přesně nevím jak to bylo v tomto případě, ale tipuji, že ta klima za 45tis. je univerzál - což je dražší. V Praze 4 v Modřanech je taky jedna firma, co montuje univerzální klimatizace do jakéhokoliv auta a stojí to pro všechny stejně - 45 tisíc. Řekl bych, že je ta cena tak vysoká proto, že se musí dělat individuální úpravy na plechařině.Luki píše:50 tisíc za klimu do Accenta ??? Vždyť před měsícem mi v autorizované prodejně Hyundai řekli, že dodatečná montáž klimy do mého Accenta by vyšla na 30 tisíc !
To se ti ale s originálem Hyundai nestane. Pokud máš auto z roku 2005, tak tam jsou na klimu připravené patice, přípojné body, svorníky a otvory pro vedení trubek, takže pracovní postup je - vyndat záslepky, dát místo nich klimu, dotáhnout šrouby a natlakovat chladivem. Tím pádem je to o těch 10tis. levnější a navíc ti nezačne hnít kastle po špatně provedených montážních otvorech, máš na to plnou záruku atd.
Takže moje rada - hurá do autosalónu.
SC
SC
Re: Klima
Jo na tohle auto jde domontovat.Taky o ní uvažuju.Myslím že se dá sehnat kolem 35.000,- včetně montáže.Funes píše:Ahoj, šla by na Accenta 1.3i 12V rv. 2000 63kW nainstalovat dodatečně klima a nakolik by to vyšlo?
Hyundai Accent LC 1.3 12V,3dvéřák,prodán
Hyundai Sonata EF 2.0 16V 2003
Funes píše:Ahoj, šla by na Accenta 1.3i 12V rv. 2000 63kW nainstalovat dodatečně klima a nakolik by to vyšlo?
Prosím tě přečetl jsi alespoň těch pár příspěvků nad Tvým, než položíš otázku
Prosímtě Josef né tak do něj zhurta vždyť je to nováček,má teprve 2přízpěvky.Josef píše:Funes píše:Ahoj, šla by na Accenta 1.3i 12V rv. 2000 63kW nainstalovat dodatečně klima a nakolik by to vyšlo?
Hyundai Accent LC 1.3 12V,3dvéřák,prodán
Ale číst snad umíKorálek píše:Prosímtě Josef né tak do něj zhurta vždyť je to nováček,má teprve 2přízpěvky.Josef píše:Funes píše:Ahoj, šla by na Accenta 1.3i 12V rv. 2000 63kW nainstalovat dodatečně klima a nakolik by to vyšlo?
To Funes nic ve zlym - málo co je na foru nový dotaz a většinou stačí prohledat předchzí příspěvky