Zdechne i pri seslaple spojce

Moderátoři: vipe, Moderátoři

Odpovědět
Hardcam

Zdechne i pri seslaple spojce

Příspěvek od Hardcam »

Zene se pry za posledni 3 mesice dvakrat stalo, ze pri studenem rannim startu (tedy po cca 12ti hodinach stani) nastartuje motor, ktery ale behem cca 10sekund chcipne, i kdyz stoji na spojce. Jedine, co udajne pomaha je drzet plyn. A tak se ptam, co by to mohlo byt, kdyz jde o tak sporadickou zavadu?

Palivovy filtr je vymeneny pred tydne (original Hyundai)
svicky pred pul rokem vymeneny (BERU Ultra)
Vzduchac ma uz neco za sebou (30tkm mame auto my a nemenil se, protoze se tvari ciste a zdrave)
Od doby co auto mame se sem tam nerozsviti ikonka imobilizeru a auto nejde nastartovat (az treba na treti otoceni) - to me nijak netrapi, jen to pisu jako doplnujici info
???
???
???

1.1 46kW

Kuju za rady:)
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Reklama

dinos
*

Re: Zdechne i pri seslaple spojce

Příspěvek od dinos »

Jen pro info k tomu imobilizéru.Teď jsem to řešil v servisu,nerožnula se kontrolka a nešlo nastartovat.Bylo to čím dál častější a tak sem auto hodil na servis. vyměnili jakejsi kroužek imobilizéru - prý se to občas stává.Měl sem to ještě v rámci záruky,ale cena je prý cca 2 000Kč. Doporučuju vyměnit,ať nezjistíš,že s autem neodjedeš.
Mazda 323F Sport 1,8 GT + Getz 1,4 Premium
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Ja vim, o imobiliseru jsem cetl, ale ten neni potreba resit, "zavada" se projevuje konstatne po celou dobu vlastnictvi auta a nijak nas neomezuje. navic auto uz neni asi tak 4 roky v zaruce, takze by se to muselo platit. Pockam, az imo odejde uplne, odtahauta neni problem :mrgreen:

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
kubiiikula

Příspěvek od kubiiikula »

Toto se mi v posledním měsíci taky stává. Auto jsem strčil minulý týden do servisu a bylo mi odpovězeno, že závada se neprojevila a tudíž nic nebylo opraveno... tak nevím, kdyby někdo něco zjistil, prosím rovněž o info, díky
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Zkusil jsem jeden pokus...vykoupal jsem stary filtr ve vode, nechal jsem ho uschnout a strcil na dva dny do auta aniz by startovalo a rano se to jeste zhorsilo. Koupil jsem novy vzduchac a zda se, ze to je na dobre ceste. Ten puvodni sice nebyl tak spinavy, ale byl ucpany v tech "harmonikach"...

Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

I diagnostika potvrdila, ze mnozstvi nasavaneho vzduchu je ted vic jak dvojnasobny.

Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
mirpie

Příspěvek od mirpie »

pokud nepomohl ten filtr, ověřil bych čidlo teploty nasávaného vzduchu, čidlo teploty chladicí kapaliny, volnoběžný ventil, potom eventuelně snímač natočení klapky a čidlo podtlaku v sacím potrubí ("váha vzduchu")
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
Odpovědět

Zpět na „GETZ“